Een digitaal (bullet) journal

Een tijdje geleden las ik op de blog van Luus iets over een digitaal bullet journal. Ik ben een grote fan van notitieboekjes en met de hand schrijven en doodelen dus het idee van een digitaal journal sprak me nu niet zo enorm aan moet ik zeggen.

Uit nieuwsgierigheid installeerde ik toch de app op mijn laptop en telefoon. Ik ging wat prutsen, keek wat af bij Luus en nu heb ik toch een digitaal journal en ik ben fan! Ik laat hieronder graag zien hoe ik mijn journal heb ingedeeld.

Aan de linkerkant zie je m’n mappen. Ik heb 1 grote map voor dit jaar waaronder voor elke maand een mapje komt met daarin een habit tracker, een pagina om te journalen, weekmenu’s en een pagina om mijn random gedachten neer te schrijven. Daarnaast heb ik nog een pagina met favoriete recepten, ideetjes voor dit stukje internet en een lijstje van dingen die ik graag nog wil.

Aan de rechterkant zie je hoe het er uit ziet als ik op het kopje januari klik.

Er zijn voorgemaakte templates die je kunt gebruiken in allerlei verschillende thema’s, maar je kan ook volledig zelf aan de slag gaan en zelf je pagina-indeling kiezen. Het is echt meeeega uitgebreid en leuk om uit te zoeken (vind ik toch 😀 ).

Ik gebruikte ook een template voor een pagina om de boeken, series en films die ik lees en kijk bij te houden in een tabel waarin ik een score kan geven, het genre kan aanduiden en kan registreren of het uit is of ik er nog mee bezig ben.

Het leuke aan Notion is dat je echt voor alles een aparte pagina aan kan maken en kan onderverdelen in verschillende mappen. Je kan de covers voor elke pagina kiezen, het lettertype (beperkt) aanpassen, een beetje kleur toevoegen, … Bovendien is het dus een app voor op je telefoon (gratis voor Android, voor iOs weet ik het niet) en op je computer zodat je vanop beide toestellen altijd toegang hebt en je journal kan bijwerken.

Zoals ik in het begin zei hou ik heel erg van met de hand schrijven maar ik vind het bijhouden van dingen ook erg fijn dat is met Notion super handig. Het ding is ook dat ik mijn fysieke bullet journal niet elke dag ter hand omdat ik er niet altijd aan denk en soms een beetje lui ben. Mijn digitale journal zit ook in mijn telefoon dus het is makkelijker om snel mijn tracker aan te vullen en kort wat over mijn dag op te schrijven.

Zou het iets voor jou zijn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 thoughts on “Een digitaal (bullet) journal

 1. Dankzij Notion heb ik voor het eerst een standaardweekmenuplan dat ik ook blijf gebruiken. Vroeger dacht ik: dat kan ook in Excel. Maar in Excel kunt ge niet doorklikken en linken enz, enfin, heel happy dus met Notion en ik gebruik mijn papieren journal nu ook veel minder want ik zet er ook lijstjes in (voor de tuin bv), notities van webinars, enz.

 2. Ziet er leuk uit! Zou het ook wel eens willen proberen, maar ben een beetje bang dat ik te veel zou vervallen in ‘moeten’, ik moet habits onderhouden, lezen, dit, dat,… En lijkt me wel leuk als je inderdaad ook echt doelen wil bereiken, maar momenteel ben ik in de fase waarin ik al blij ben dat ik genoeg energie had om mijn dag te kunnen eindigen rond 21u30 :p

 3. Ik ben ook heeelemaal gek op Notion. Love it. Ik heb eigenlijk, zonder dat ik het doorhad, ook een soort digitaal bullet journal van mijn Notion gemaakt. Maar, ik heb daarnaast ook nog wel een soort personal journal op papier, want dat blijf ik toch ook wel heel leuk vinden, hihi. Moet ik wel af en toe even opletten dat niet alles overal verspreid staat en ik er juist gestresst van raak, maar tot nu toe gaat het goed (: Have fun hiermeeee! Liefs!

 4. Oh en wat me even te binnen schoot – wist je dat je ook templates kunt maken? ik heb een tutorial opgezocht op youtube, zo kun je voor je weekly/dagelijkse/monthly spreads al zelf een template maken en dan hoef je alleen maar op te klikken en heb je weer een nieuwe. Heel handig!

  Ik voel me trouwens nu wel heel schuldig naar mijn papieren bujo toe haha. Ik ben echt even in dubio wat ik nou moet doen… eens kijken hoe ik ze allebei kan gebruiken

  1. Dat wist ik niet! Ik ga ook eens wat tutorials kijken! 🙂
   En haha ik voel me ook schuldig tegenover m’n bujo want ik had net een nieuw boekje :p maar goed, ik schrijf alsnog ook best wel vaak met de hand dus het is niet verloren.

 5. Leuk! Ik ben altijd aangesproken door bullet journals, maar dan vergeet ik dat ik al dat gekleur en geteken eigenlijk toch niet zo leuk vind hahaha. Ik word er nerveus van en dat lijkt me dan weer niet de bedoeling 😀 Misschien moet ik dit dus wel eens bekijken 🙂

 6. Wauw! Ik dacht toen ik de titel zag (net als jij dus eerst) dat dit niks voor mij zou zijn, maar dit ziet er geweldig uit. Handig ook dat je af en toe wat dingen kunt toevoegen zonder dat je gelijk hoeft te gaan krassen in een boekje enzo. Voor dit jaar heb ik alles al op papier uitgewerkt, maar ik ga dit zeker onthouden voor volgend jaar!

 7. Oh, wat leuk dit! Ik dacht eerst: maar op papier is toch véél leuker? Maar dit ziet er ook wel heel tof uit. Ik vind het knutsel-gedeelte van mijn papieren versie vooral heel leuk, haha. Maar ik gebruik ‘m eigenlijk niet waar-ie voor bedoeld is en zou wel beter willen tracken, dus ik ga deze versie eens downloaden 🙂 Dankjewel voor de tip!

 8. Woahh bizar, ik heb dit gisteren ook gedaan! En niet naar aanleiding van een blog-post haha, maar ik zag een week geleden op youtube iemand dit gebruiken…
  Ik ben benieuwd! Ik houd heel erg van mijn papieren bullet journal, maar heb wel vaak het idee dat ik daar geen ruimte genoeg voor heb.. dan voelt digitaal soms toch fijner. Ik ga een paar kopjes van jou overnemen, want ik was er laat mee bezig en had geen zin meer haha. Die braindump is leuker dan notities 😀

 9. Zeg maar dat is tof! Misschien is dat wel haalbaar voor mij (tenslotte doe ik een stuk van dit al, maar dan gewoon op mijn notities op mijn telefoon). Ik vul sinds 2021 wel een soort dagboekje in op papier en dat zou ik wel zo houden, maar los daarvan heb ik gedurende de dag dikwijls wel nog een brain dump die ik dan in mijn notities zet.

  Merci voor de tip!