Een dagje naar Brugge.

Zoals jullie in mijn weekoverzicht al konden lezen, bracht ik zaterdag met mijn lieve vriendinnen door in Brugge.

Ik ging met twee van hen met de trein. Toen we in Brugge aankwamen, zo rond 11.30 uur, gingen we meteen naar De Stoepa waar we gingen lunchen. Echt een aanrader! Het is er zowel binnen als buiten heel gezellig. Ze hebben er ook letterlijk voor ieder wat wils; pasta, burgers, curry, hapjes, vegetarisch, vlezig, soep, wok, … Ik nam een super lekkere vegetarische curry. Een serieuze portie vond ik want ik kreeg niet alles op. Uiteindelijk betaalden we voor hapjes, eten en drankjes ongeveer €30 per persoon.

Daarna besloten we dat we met zo’n toeristenbootje mee wilden. Dat stond ook al heel lang op mijn to do lijst dus ik was in mijn nopjes. We moesten een tiental minuten wachten voor het onze beurt was. Super leuk om eens te doen. Je kan op een vrij korte tijd best veel van de stad zien op die manier maar dan eens op een andere manier dan wanneer je er gewoon doorheen zou wandelen. We hadden eigenlijk ook veel geluk want toen we terug waren van ons boottochtje was de wachtrij ineens vijf keer zo lang.

Daarna haalden we ijs bij Da Vinci. Ik had stracciatella en Kinder Bueno ijs gekozen in een potje en het ijs was er ook helemaal niet zo duur als ik had verwacht. €3 voor twee heel grote bollen. Dik oké! Verder hebben niet zoveel meer gedaan behalve heel veel gebabbeld, een beetje rondgewandeld en gelachen. Mooie herinneringen gemaakt!

Ik was wel ooit al eens in Brugge maar ik herinner me er niet zo bijster veel meer van. Ik vind het een heel mooie stad en zou eigenlijk graag met David ook nog een keer teruggaan. Verder vind ik het echt heel bijzonder dat ik deze vrouwen nog maar een jaar ken. Het lijkt alsof we al ons hele leven bevriend zijn. Ik kan me ook niet meer voorstellen dat ze er niet zouden zijn. Echt iets om te koesteren, deze vriendschap!

16 Comments

 1. Leen 1 augustus 2019

  Zo’n boottochtje staat ook op mijn lijst! Maar telkens we er zijn (in Brugge of in Gent) schrikt de rij wachtenden ons af, of het übertoeristische imago. Ik weet het niet goed. Volgende keer gewoon doen dus!
  Leen schreef laatst over Groene voornemens 2019: update #2My Profile

  Beantwoorden
 2. sammie 18 juli 2019

  Dat eten ziet er erg goed uit en wat leuk dat jullie zo’n gezellige dag hadden! De laatste foto laat dat duidelijk zien 🙂
  sammie schreef laatst over Vierdaagse 2019My Profile

  Beantwoorden
 3. Kaylin 16 juli 2019

  Als ik in Brugge ben en zin heb in ijs ga ik ook altijd naar Da Vinci. Het is soms wel eens een tijdje wachten maar de vriendelijke bediening maakt veel goed.
  Stoepa kende ik nog niet maar het lijkt me wel interessant 🙂

  Beantwoorden
 4. Villasappho 16 juli 2019

  Ik ben er een weekend geweest sliep er net een paar straten van het grote plein. Zo mooi die stad heb er zo enorm van genoten ook. Wat een fijne vriendschap heb je.

  Beantwoorden
 5. Anna 15 juli 2019

  Wat gezellig dat jullie samen naar Brugge gingen! Jullie lunch ziet er ook heerlijk uit 😀
  Anna schreef laatst over MLBB #148 | Website bouwen, naar de kapper en dagje Utrecht!My Profile

  Beantwoorden
  • Irene 15 juli 2019

   Oh ja het was echt geweldig lekker! En niet ver van het station dus super makkelijk om te voet daar heen te gaan als je met de trein komt 🙂

   Beantwoorden
 6. Darina 15 juli 2019

  Het ziet er heel gezellig uit allemaal. Mooi om zo’n dag met vriendinnen te beleven.
  Darina schreef laatst over De tas die bij elke outfit pastMy Profile

  Beantwoorden
 7. Audrey 14 juli 2019

  Dat ziet er gezellig uit! Brugge lijkt me een mooie stad, maar ik ben er nog nooit geweest. Misschien leuk om eens een stedentripje met de trein te doen en dan te blijven overnachten.
  Audrey schreef laatst over Spelletjes voor stelletjes: de leukste gezelschapsspellen voor twee personenMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 15 juli 2019

   Kan het zeker aanraden! Het is een mooie stad maar ook heel gezellig 🙂 Ik heb nu zelf natuurlijk niet heel veel tijd doorgebracht daar maar ik denk dat je er wel met gemak twee dagen kunt spenderen!

   Beantwoorden
 8. Evelyne 14 juli 2019

  Ik heb fotografie-les gevolgd in Brugge en daardoor ken ik de stad redelijk goed. Ik vind de pittoreske bouwstijl in Brugge echt leuk! Ik wil er binnenkort nog eens naartoe, misschien dat ik met een vriendin eens afspreek ginder 🙂
  Evelyne schreef laatst over DZP #6 | 5 foto’s opsturen naar stockphotowebsiteMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 15 juli 2019

   Ah zalig! Ja het is daar echt mooi he met die huisjes? Kan me voorstellen dat je daar je fotografiehartje wel kan ophalen ^^

   Beantwoorden
 9. Sanne 14 juli 2019

  Klinkt als een super fijne dag! Over twee weekjes ben ik ook een dag in Brugge, en denk dat ik dan toch ook wel zo’n boottochtje wil doen. De stad ziet er zo mooi uit op je foto’s! Gewoon eventjes uit nieuwsgierigheid… Waar ken je dit groepje vriendinnen van? 🙂 Ik heb voor mijn gevoel al jaren niet echt nieuwe vriendinnen gemaakt.
  Sanne schreef laatst over Ver-van-mijn-bed-tv-shows: waarom ik er zo van houMy Profile

  Beantwoorden
  • Irene 15 juli 2019

   Hey Sanne! Ik ken hen van mijn werk. Ik ben daar vorig jaar in mei gestart samen met hen en we hebben onze maand opleiding samen gekregen. We hadden echt vanaf die eerste dag al een heel fijne klik. Nu zitten zij met drie op een andere site dan ik maar we spreken regelmatig af om wat leuks te doen 🙂 Als ik niet zou veranderd zijn van job zou ik ook nieuwe vrienden gemaakt hebben denk ik :p

   Beantwoorden
 10. Romy 14 juli 2019

  Wat mooi en bijzonder om zoiets met dierbare vriendinnen samen te kunnen doen! Het klinkt als een heel geslaagde dag. Ik ben zelf een paar jaar geleden in Brugge geweest en vond het ook een prachtige stad. Kan me helemaal voorstellen dat je daarvan genoten hebt 🙂 Echt iets om te koesteren, zulke dagen met dierbare vriendinnen!
  Romy schreef laatst over Over oude foto’s, mooie herinneringen & wijze lessenMy Profile

  Beantwoorden
 11. Naomi 14 juli 2019

  Dat ziet er heel gezellig uit. En vriendschap is inderdaad iets om te koesteren.
  Naomi schreef laatst over Boekenpraat: Familie op de vlucht (Diney Costeloe)My Profile

  Beantwoorden
 12. Ilona Wielinga 14 juli 2019

  Wat ontzettend leuk! En altijd fijn, zo’n dag met je vriendinnen.
  Ilona Wielinga schreef laatst over Waarom ik niet zonder telefoon kanMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.