Dulce de leche.

Nu ik voor 40 dagen bloggen elke dag een lap(je) tekst uit mijn mouw probeer te schudden, haal ik inspiratie uit de stomste dingen. Zoals mijn droom van een paar dagen geleden. Ik droomde dat David en ik een succesvolle crèmekar hadden die zomer en winter mensen blij maakte met een lekker ijsje, zo na het avondeten. Maar het was niet zomaar de eerste de beste crèmekar, maar een karamelkleurig exemplaar met discodip op het dak. Waarom een karamelkleurige crèmekar? Omdat onze specialiteit dulce de leche ijs was. Onze specialiteit en meteen ook ons enige smaakje. Dat moet dus fucking goeie dulce de leche ijs zijn als de verkoop daarvan ons en onze twee hondenkinders kan onderhouden hé!

Nu, ik heb werkelijk geen idee hoe mijn hoofd ineens een droom fabriceerde met in de hoofdrol dulce de leche want daar had ik nog nooit van gehoord. Serieus. Maar goed, ik was wel nieuwsgierig geworden. Ik googelde tijdens een pauze op mijn werk snel snel wat het precies was en kwam uit op een smeerpasta van de Delhaize. ‘Ziet er lekker uit! Lijkt op karamel eigenlijk!’. Ik zat al met m’n collega te fantaseren over het mogelijke gat in de markt dat mijn denkbeeldige dulce de leche ijs zou opvullen en besloot eens te kijken of ik het zelf kon vinden. En ja hoor! Ik vond een doos van Häagen-Dazs (thank god aan -30% korting want jezusmina dat is echt duur ijs) met daarin van die mini potjes waarvan eentje dus dulce de leche was. Daar ging mijn plan B voor moest mijn huidige carrière vroegtijdig eindigen (ik heb geen zotte plannen maar je weet maar nooit hé). En na nieuw rondje Google blijkt het eigenlijk gewoon kant en klare karamel te zijn. Maar dan dus met een fancy naam.

6 thoughts on “Dulce de leche.

  1. Haha, wie weet had ik het in mijn foto-update net over een bananoffee trifle met dulce de leche gehad. Je kan dat ook zelf maken door een blikje gecondenseerde melk urenlang te laten koken maar daar heb ik tot nu toe nog nooit zin in gehad. Dan betaal ik liever ietsje meer voor de kant en klare versie, het is nu niet dat ik die zo vaak gebruik. Als je het ijsrecept van Kathleen (Verbeelding) gebruikt en dat op smaak brengt door er zo’n blikje dulce de leche doorheen te spatelen dan is dat een pak voordeliger dan dat van Häagen Dazs en wie weet kan je dan binnenkort gaan rondrijden met een karamelkleurige ijskar. Kom dan wel een keer tot hier gereden hé. 😉
    zwartraafje schreef laatst over Foto-update #141My Profile

  2. Hahaha wat een leuke droom. Ik zie nog wel markt voor busjes met discodipdaken overigens. Ik vind dromen ook zo vreemd eigenlijk, als je er goed over nadenkt. Zo raar dat je dit soort dingen in je onderbewustzijn kan bedenken.
    Sanne schreef laatst over Ministedentrip: 24 uur in UtrechtMy Profile

  3. Haha, zalig artikels als deze. Besef zelf maar weer eens hoe ver ik het altijd zoek voor blogposts. Ik droomde laatst over Vincent Banic (uit Familie, je kent hem waarschijnlijk wel). Tegenwoordig droom ik constant over BV’s, waarschijnlijk omdat ik meer lui televisie lig te kijken in bed op mijn iPad. Al valt het wel mee, maar dan lig ik in rustpositie en ben ik niet aan het piekeren. Heb ik momenteel gewoon nodig, dus het is oke. En dromen over BV’s is niet mis, zolang het degene zijn die ik graag zie komen 😉
    Nikita schreef laatst over Over weglopen van jezelfMy Profile

Comments are closed.