Persoonlijk

Duizend vragen aan jezelf • Deel 82

761. Geloof je in toeval?

Ja hoor! Ik zeg het soms al lachend: alles gebeurt met een reden, maar eigenlijk geloof ik dat niet echt. Het is gewoon een manier om met dingen om te gaan. En ja, je leert er uit en het lijkt alsof het zo moest zijn. Maar als je zegt dat alles met een reden gebeurt, dan wil dat volgens mij ook zeggen dat er iets ‘hoger’ is wat ons stuurt of begeleid en daar geloof ik niet in. Dus ja, sommige dingen zijn gewoon stom toeval.

762. Hoeveel tijd breng je dagelijks in de keuken door?

Om te koken ongeveer een half uurtje. Maar ik denk in totaal per dag ongeveer een uur.

763. In wie herkende je jezelf onlangs?

Ik zat vorige week dit filmpje van Alwin en Saske te kijken over de angststoornis van Alwin. Nu wil ik niet zeggen dat ik extreme angst heb of een stoornis (dat klinkt ook zo kut hé eigenlijk) maar ik herkende sommige dingen die Alwin ervaart wel. Ook ik heb soms last van paniekaanvallen (het is gelukkig wel al lang geleden!). Inclusief drukkend gevoel op mijn borst, het gevoel te weinig zuurstof te hebben en tintelende handen (wat een teken van hyperventilatie is). Ik weet ook dat het bij mij komt als ik veel stress ervaar, het gevoel heb dat ik iets compleet niet meer onder controle heb of me om één of andere reden emotioneel heel slecht voel.

Dus ondanks dat ik het bijlange zo heftig niet heb als Alwin, herkende ik me ook een héél klein beetje in hem.

764. Ben je impulsief?

Bwa, niet echt denk ik. Ik kan soms wel impulsieve dingen doen, maar ik ben niet impulsief vind ik. Het zit niet in mijn karakter om altijd maar huppa dingen te doen zonder er eens over na te denken.

765. Voor wie schaamde je je pasgeleden?

Timtation.

766. Kun je bevriend zijn met iemand van het andere geslacht?

Tuurlijk.

767. Heb je een lach die je alleen gebruikt voor foto’s?

Haha nee, dat denk ik niet. Ik ben me er alleszins niet bewust van.

768. Wie bel je als eerste als je goed nieuws hebt?

Als eerste het lief en daarna als tweede eerste mijn mama denk ik. Of nee, ik stuur mijn mama een bericht en wacht dan tot ze mij belt. Haha.

769. Wat zou je doen als je geen verantwoordelijkheden meer had?

Hetzelfde als nu?

770. Vind je jezelf aantrekkelijk?

Soms wel, soms niet. Hangt af van het moment en hoe ik in mijn vel zit. Maar algemeen gezien vind ik mezelf best oké (niet dat ik een sexy stoot ben, maar ook niet dat ik liefst een zak over m’n hoofd wil trekken).

Wat zou jij doen als je geen verantwoordelijkheden meer had?

2 gedachten over “Duizend vragen aan jezelf • Deel 82

  1. Het leven lijkt me heel raar als je geen verantwoordelijkheden meer hebt. Leeg zelfs. Zelfs als ik op reis ben heb ik een verantwoordelijkheid. Niet naar mijn werk toe, bijvoorbeeld. Maar wel dat ik zorg dat ik niet in onveilige situaties beland, bijvoorbeeld. Dat is ook een verantwoordelijkheid die ik voel tegenover het thuisfront, bijvoorbeeld.

  2. Ik ben ook heel benieuwd naar die video over een angststoornis. Ik ben ervan overtuigd dat ik zelf niet zoiets heb, maar vind het sowieso goed om te weten wat zoiets inhoudt.
    Als ik geen verantwoordelijkheden meer had, zou ik sowieso een stuk meer geld uitgeven aan leuke dingen als op vakantie gaan 😉 Ik denk nu bij alles wat veel geld kost “Ja maar, ik moet sparen voor een huis!”. Als ik die verantwoordelijkheid niet had, had ik graag mijn spaargeld aan een paar mooie reizen en een supergrote garderobe besteed, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.