Persoonlijk

Duizend vragen aan jezelf • Deel 71

651. Hoe zou je je leven in drie steekwoorden omschrijven?

Ik vind dit soort vragen best moeilijk. Euhm… Doe maar: fijn, vol liefde, positief. Ik voel het niet altijd zelf aan als positief, maar als ik er objectief over nadenk, verloopt mijn leven op zich wel heel positief en fijn.

652. Wat is het fijnst aan volwassen zijn?

Soms ook een nadeel, maar toch dat je zelf je eigen keuzes kunt maken. Ik vind het super fijn dat wij gewoon ‘s avonds kunnen beslissen om bijvoorbeeld toch een pizza te bakken in plaats van te koken. En het samenwonen.

653. Ben je een vechter?

Letterlijk of figuurlijk? 😉 Ik heb soms de neiging om ergens snel de brui aan te geven als ik merk dat het me niet ligt of als ik me er niet goed bij voel, terwijl andere mensen zeggen dat ik ‘gewoon nog even door moet gaan’.  Maar als ik iets écht wil, dan vecht ik er ook voor.

654. Hoe groot is je fantasie?

Best groot vind ik. Haha. Zowel mijn positieve fantasie als mijn negatieve fantasie, om het maar even wat concreter te maken. Ik kan bijvoorbeeld heel snel doorslaan in het idee dat er iets ergs gaat gebeuren en dan zit ik me allemaal doemscenario’s voor te stellen. Langs de andere kant vind ik het héél fijn om ook regelmatig eens in de positieve richting te fantaseren.

655. Kunnen mensen veranderen?

Ja toch wel. Alleen al door ouder te worden denk ik dat sommige mensen heel erg veranderen. Daarbij hebben de dingen die je meemaakt en de mensen die je ontmoet toch ook een grote invloed. Het komt toch vaak voor dat mensen na een belangrijke gebeurtenis helemaal veranderen. Na een ongeluk ofzo, dat ze ineens gaan inzien dat iets anders moet. Langs de andere kant denk ik ook wel dat iets van je kern wel altijd hetzelfde zal blijven.

656. Probeer je je problemen eerst zelf op te lossen?

Ik vind van wel. Ik kijk eerst of ik de kennis heb om het op te lossen, of de vaardigheden. Maar ik vind het ook totaal niet erg om hulp te vragen als ik niet weet hoe ik iets moet aanpakken. Daar zit ik echt totaal niet mee in. Ik vind ook niet dat je altijd alles zelf moet willen doen. Waarom zou je geen hulp vragen als er mensen in je omgeving zijn die je met plezier vooruit helpen?

657. Wat had je graag tien jaar eerder geweten?

Ik wou soms gewoon dat het voor mij allemaal veel duidelijker was wat ik graag deed en dat ik op basis daarvan keuzes kon maken.

658. Wat wordt je eerstvolgende project?

Ik ben aan een langetermijnproject bezig: day zero project, en een deeltje er van is nieuw, leuk werk vinden. Dat is echt mijn eerste prioriteit nu.

659. Doe je vaak meerdere dingen tegelijk?

Haha ja eigenlijk wel. Heel stom want ik wéét dat het niet helpt en dat eigenlijk alles er trager door gaat omdat je vaak moet switchen. Ik kijk altijd tv met iets erbij; een boek, m’n laptop. Ik kook en ik lees ondertussen of scroll wat door Instagram. Ik lees blogs en bekijk ondertussen vacatures. Ik vind het soms eigenlijk ook wel fijn om een paar dingen door elkaar heen te doen want ik houd van afwisseling, maar ik probeer er wel op te letten dat ik écht belangrijke dingen (dingen met een deadline bijvoorbeeld) wat meer gestructureerd aan pak.

660. Wat zit je nog steeds dwars?

Kan me niet meteen iets voorstellen van een tijd geleden dat me nu nog dwars zit. Hoera!

Wat vind jij het fijnst aan volwassen zijn?

8 gedachten over “Duizend vragen aan jezelf • Deel 71

  1. Het fijnste aan volwassen zijn, vind ik de zelfstandigheid! Gaan en staan waar je wilt, zonder verantwoording af te leggen aan iemand 🙂 Het minst fijne, zijn de verplichtingen, bv. rekeningen betalen en werken 🙁 maarja, het hangt ook allemaal een beetje samen hé, helaas! 🙂

  2. Om eerlijk te zijn verlabg ik er juist vaak naar terug kind te zijn. Geen weet te hebben van alle.ellende in de wereld, behalve die in je eigen kleine leefwereld. Geen grote verantwoordelijkheden. Ik heb het daar met regelmaat moeilijk mee. Zo heel beperkt voelde ik me tijdens mijn kindertijd ook niet zozeer. In elk geval niet door mijn ouders, maar het echt helemaal zelf mijn eigen plan trekken is dan misschien toch nog wel het fijnst aan volwassen (en vrijgezel) zijn.

    1. Als kind ervaar je het ook niet als je ouders die je beperken denk ik. Je bent gewoon een kind en je speelt en je bent happy en als je mama zegt dat je naar binnen moet komen, dan doe je dat. Soms kan ik daar ook wel met “heimwee” aan terugdenken hoor. Gewoon dat je als kind zo onbezorgd kan zijn. Maar ja kijk, de tijd valt helaas niet terug te draaien dus we kunnen er maar beter het beste van maken hé 🙂

  3. Rijke fantasie heb ik ook, vind ik vaak een positief puntje 🙂 mensen kunnen zeker veranderen, ik merk het al aan mezelf, ik ben ook anders vergeleken bij 5 jaar geleden. Gelukkig maar, altijd hetzelfde blijven en niet verder ontwikkelen is ook zo saai!

  4. Het leukste aan volwassen zijn vind ik dat ik mijn vrije tijd kan indelen zoals ik het wil. Ok, ik woon nog thuis en ik moet mijn vrije tijd ook indelen met mijn ouders, maar gewoon weten dat ik iets zelfstandig kan doen in mijn vrije tijd vind ik zalig.

  5. Het meerdere dingen tegelijk doen herken ik heel erg. Ik ben altijd wel met twee dingen tegelijk bezig en dat is niet altijd even handig 😉 Het fijnste aan volwassen zijn, vind ik toch ook wel je eigen keuzes kunnen maken. Ik ben blij dat ik bijvoorbeeld zelf kon kiezen wat voor baan ik zou willen, maar ook hoe ik mijn vrije tijd indeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.