Duizend vragen aan jezelf • Deel 66

601. Waar let je op als je iemand voor het eerst ontmoet?

Ik denk dat ik vooral let op iemands gezicht en wat die persoon uitstraalt. Een oprechte glimlach vind ik bijvoorbeeld wel belangrijk. Het is en blijft natuurlijk een eerste indruk dus ik kan evengoed fout zijn. Al moet ik zeggen dat ik wel vind dat ik mensen goed kan inschatten.

602. Waarmee zou je wat actiever kunnen zijn?

Gewoon op zich actiever zijn zou al positief zijn. Haha. Verder vind ik het altijd moeilijk om doelen te stellen. Om echt een datum op iets te plakken. Maar ik heb nu geleerd dat ik dat toch wel nodig heb en dat ik dan ook echt actief moet werken aan die doelen.

603. Speel je de hoofdrol in je eigen leven?

Ja.

604. Welke leraar heeft een positieve invloed op je gehad?

Goh, geen idee eigenlijk.

605. Wat zou je het meest missen als je doof was?

Oh hier wil ik dus liever niet over nadenken. Ik zou het echt verschrikkelijk vinden! Al zou ik het nog erger vinden om blind te zijn. Ik zou sowieso muziek wel missen. En om echt te babbelen over onnozelheden. Ik weet natuurlijk niet hoe het zit met gebarentaal enzo, maar het lijkt me toch moeilijker om je dan echt goed uit te kunnen drukken.

606. Om welk nieuwtje was je onlangs verbaasd?

Dat iemand die ik ken zwanger is. Niet dat dat nu echt iets is om verbaasd over te zijn hé. Maar ik vind het altijd gek als mensen van mijn leeftijd zwanger worden, omdat ik dat voor mezelf totaal nog niet zie. Ik vergeet dan soms dat anderen wél zin kunnen hebben in kinderen. Haha.

607. Zou je wel weer kind willen zijn?

Om sommige dingen wel. Gewoon omdat het leven als kind echt super zorgeloos is. Waar hoef je je druk om te maken? Alles wordt voor je geregeld, je hebt geen verantwoordelijkheid, … Langs de andere kant ben ik ook wel weer blij dat ik geen kind meer ben.

608. Wat kun je uren doen zonder je te vervelen?

Lezen. Internetten.

609. Wanneer was je op het goede moment op de juiste plek?

Pfoe ik zou het echt niet weten eerlijk gezegd.

610. Sta je vaak stil bij hoe dingen gemaakt worden?

Haha ja écht wel! Ik vind het van sommige dingen ook zo gek hoe iemand dat dan ooit bedacht heeft. Op Discovery Channel heb je zo’n programma: How it’s made. Heel leuk om te zien! En wat ik nog leuker vind; de variant waarin ze laten zien hoe bepaald eten gemaakt wordt.

Wat zou jij het meest missen als je doof was?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 thoughts on “Duizend vragen aan jezelf • Deel 66

  1. Gewoon over het algemeen wat actiever zijn haha, herkenbaar. Ik zou best wat actiever kunnen zijn qua bewegen. Ik doe echt helemaal niks aan sport. Uren internetten kan ik ook prima zonder me te vervelen, helemaal als ik met mijn blog bezig ben 🙂

  2. Door mijn gehoorprobleem hoor ik al de wereld anders dan iemand die ‘normaal’ hoort. Ik hoor bv fijne en stille klanken niet goed. Een luide knal is dan weer extra luid. Zo zijn er nog van die zaken die anders aanvoelen bij mij dan bij een ander. Maar mocht ik helemaal doof zijn.. dan zou ik muziek vooral missen. Ik leef nogal op in muziek. En ookal hoor ik dit misschien anders dan jullie (ik kan mij eigenlijk niet echt inbeelden hoe jullie iets horen omdat ik denk dat ik dingen anders hoor ookal is dat misschien niet zo) toch kan ik heel erg genieten van muziek alsook een live-optreden.

    1. Ik kan mij ook moeilijk inbeelden hoe jij dingen hoort, maar dat is gelijk met kleurenblindheid hé. Als je het zelf niet hebt, is het moeilijk om je er iets bij voor te stellen. Gelukkig kan je wel heel erg van muziek genieten!

  3. Muziek! Ik heb echt zowat de hele dag door muziek op. Ik ga meestal rond 23h30 naar boven en dan moet er ook echt nog wat Spotify op, kom ik van tot rust of zo, haha. En dat van dat ‘zwanger-nieuws’ herken ik echt, haha!! Nu niet dat iemand van mijn vriendinnen al een kindje krijgt, maar de gesprekken gaan er wel echt vaak over en ik krijg daar echt paniekaanvallen van, hahaha!

    1. Ja ik ook jong! Mijn broer is net komen eten en het gesprek kwam er ook op: shit zeg, we zijn gewoon volwassen, hoor ons nu praten over het verkeer. Haha :p

  4. Ik zou echt muziek luisteren missen als ik doof zou zijn. Of de stem van mijn vriend horen. Ik vind zijn stem soms zo rustgevend en leuk om naar te luisteren.