Persoonlijk

Duizend vragen aan jezelf • Deel 63

571. Hoeveel uur per dag breng je achter een scherm door?

Op een werk dag eigenlijk bijna m’n hele dag. En dan heb ik natuurlijk ook net een hobby waarbij ik ook achter een schermpje ‘moet’ zitten. Ondanks dat ik het niet heel erg vind dat ik op m’n werk een hele dag achter een scherm zit, zou ik het ook niet erg vinden als het wat minder zou zijn.

572. Verzwijg je weleens aankopen voor je partner?

Hm nee. Alleszins niet bewust dat ik denk: oei ik ga dit niet vertellen want hij zal het niet fijn vinden. Nee dat niet. Soms heb ik wel iets nieuws gekocht en komt het bijvoorbeeld net niet goed uit dat ik het laat zien waardoor het toch al in de kast belandt en hij het dus niet weet. Maar ik ben er wel altijd eerlijk over.

573. Wie of wat gebruik je vaak als excuus om iets niet te hoeven doen?

Moeilijk. Ik ben niet heel sociaal. Als in: ik zit ‘s avonds liever thuis dan dat ik op café iets ga drinken. Idem voor mijn vriend. Dus als iemand mij uitnodigt, zeg ik vaak dat ik het met hem ga bespreken maar dat het waarschijnlijk “nee” zal zijn. Ik vind het niet echt een excuus want het is ook meestal écht zo. Als ik zelf wel ergens zin in heb, dan doe ik dat natuurlijk wel hé.

En als ik bijvoorbeeld met vriendinnen heb afgesproken, dan vraag ik soms om iets uit te stellen maar ik hoef daar dan ook geen reden of een excuus voor te gebruiken.

574. Ga je graag naar de bioscoop?

Ja super graag! Ik moet binnenkort nog eens gaan. Ik heb een gratis cinematicket gekregen doordat ik een jaar klant ben bij m’n provider.

575. Hoe ruimdenkend ben je?

Soms betrap ik mezelf op heel kortzichtige gedachten, maar ik probeer wel ruimdenkend te zijn. Op zich valt het allemaal wel mee hoor. Ik ben eerder minder ruimdenkend als het op dingen aankomt waar ik een heel sterke mening over heb.

576. Wat probeer je uit angst te vermijden?

Spinnen. Dingen waarbij veel mensen aanwezig zijn en ik in de aandacht sta. Te krappe ruimtes met teveel mensen op elkaar gedrukt (brr). Zwemmen in de zee.

577. Wat is je laatste onschuldige obsessie?

Stranger Things en van die letterkoekjes.

578. Wat zou je dragen op een rode loper?

Ooh leuke vraag! Een hele lange jurk of net iets kort? Glitters? Kant? Designer stuk of niet? Ik zou echt niet zo goed kunnen kiezen denk ik. Wat ik wel zeker weet is dat ik géén hakken draag! Doe mij maar Vanskes! Ik heb even op Zalando gekeken naar rode-loperjurken en van het merk Needle & Thread vind ik heel veel jurken prachtig! Deze bijvoorbeeld, of deze. Wel duur. Maar voor een rode loper, mag dat wel!

579. Hoe gaat het echt met je?

Vrij goed. Ik voel me mentaal wel beter dan een aantal weken terug. Al moet ik ook zeggen dat ik het echt moeilijk heb met de korte dagen. Maar oké, dan maken we het binnen lekker gezellig.

580. Waar heb je onlangs, met pijn in je hart ‘nee’ tegen gezegd?

Tegen een hele dure maar prachtige kerstboom. Haha. In de plaats daarvan hebben we een goedkope, gewoon mooie kerstboom. Ook goed!

Hoe gaat het echt met jou?

16 gedachten over “Duizend vragen aan jezelf • Deel 63

 1. Wat een leuk initiatief dit! 🙂
  Misschien kan ik ook eens iets dergelijks gebruiken voor op men blog.
  Je lezers leren je op deze manier ook wel een beetje kennen en aan de andere kant is het altijd leuk om iets persoonlijks te lezen.
  Het wekt de gezonde nieuwsgierigheid! 🙂

  Greetz! 🙂

 2. Beterschap aan David met z’n hersenschudding! En hoe het echt met mij gaat? Ik kan voor het eerst in twee jaar en na twee jaar ellende, problemen en miserie vertellen dat het oprecht goed gaat. Dat ik trots ben op mezelf en zelfvertrouwen heb. En dat mijn leven steeds meer op de rails komt. En daar meen ik ieder woord van, en na twee jaar donkere tunnels en weinig licht is dat een ware opluchting. Natuurlijk staat die winterdip om de hoek te gluren, maar na die twee jaar vechten laat ik me niet verslaan door een winterdip. Vechter tot op het bot! 🙂

  1. Amai Nikita, zo fijn om te lezen! Kan me voorstellen dat het heel goed voelt om na twee jaar je eindelijk beter te voelen! Nu je die twee jaar aan het overwinnen bent, mag je je inderdaad niet laten doen door een winterdipje hé! You go girl!

 3. Jammer dat je last hebt van de korte dagen! Zelf vind ik dat ook altijd wel weer even wennen. Het goede nieuws? Dat de kortste dag over een maand alweer is geweest 😉 Wat een gave jurken trouwens van Zalando. Jammer van de prijs inderdaad 😉

 4. Die korte dagen hebben ook een invloed op mijn gemoed. En ook mijn verkoudheid helpt niet echt, al loopt ze op haar laatste benen.
  Zit wel met een peesontsteking, dus kan niet te veel rondlopen en niet gaan sporten, maar hopelijk helpt dat om er van af te geraken.

  1. Ai, dat komt er dan ook nog eens bij! Ik ben tot nu toe (hout vasthouden) nog niet verkouden geweest. Hoop dat het zo blijft ook! Wel vervelend dat je nog een peesontsteking hebt ook.

  1. Ai hopelijk ben je snel van je buikpijn verlost! Ik vind de regen nog wel gezellig, maar moet straks fietsen naar huis. Das dan wel minder 🙂

 5. Ik zit de laatste tijd wat in een mindere periode op mijn werk en aangezien je daar toch heel wat uren spendeert, merk ik wel dat dat invloed heeft op mijn humeur. Maar goed, ik zorg wel dat ik genoeg leuke dingen te doen heb daarnaast, want het helpt bij mij echt totaal niet om dan thuis alleen wat te zitten verzuipen in zelfmedelijden, haha! Ach ja, gaat ook wel weer over waarschijnlijk 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.