Duizend vragen aan jezelf • Deel 54

477. Wat zou je in een kijkdoos plakken?

Dit vind ik een grappige vraag. Ik herinner me dat we ooit op school eens een kijkdoos moesten maken. Vond ik eigenlijk wel nog leuk. En dan zeker om door het gaatje te kijken erna en je creatie te zien. Maar wat zou ik er nu in plakken? Ik weet het niet. Ik kan heel veel bedenken en tegelijk niets.

478. Welke crèmes gebruik je?

Sinds vorige week gebruik ik er een van L’Oreal en jongens, wat een fijn spul! Zo’n dingen koop ik altijd redelijk impulsief. Ik ben heel gevoelig voor die mooie verpakkingen en de claims die ze maken. Dus ik ben snel om. Hiervoor gebruikte ik een dagcrème met zeewier van The Body Shop, maar ik vond dat die m’n t-zone toch niet genoeg onder controle hield. Ik heb dus wel wat hydratatie nodig maar ook niet te veel want m’n t wordt sneller vettig. En dit Hydra Genius Aloe Water is echt goed! De structuur is wat gelachtig maar ook heel waterig. Fijn om aan te brengen, trekt heel snel in, ruikt lekker. En je huid wordt er super zacht van! Ik zie gewoon meteen verschil. M’n huid ziet er precies direct al meer gehydrateerd uit. En frisser. En het voelt ook fris. Ja, ik ben echt enthousiast. Een ander pluspunt vind ik dat het in een glazen flesje zit (voelt heel luxueus) en dat het met een pompje werkt. Heel handig!

479. Zou je fysiek sterker willen zijn?

Goh, misschien wel een beetje. Al is het niet zo dat ik een mega slappeling ben hoor. Denk ik toch. Maar een beetje sterker mag wel. En ja ik weet dat ik daar dus zelf alles aan kan doen. Maar ik doe het niet 😉

480. Vind je dat elke dag moet tellen?

Eerlijk? Nee. Soms heb je gewoon een dag die super kut is. Ik vind het idee van “elke dag telt” wel leuk. Dat je van elke dag iets moois moet maken omdat het zomaar de laatste kan zijn. En als dan je laatste dag echt een kutdag is, ja dat is dan gewoon extra, euh, kut. Zeg maar. Maar je weet gewoon nooit hoe het gaat en je kan niet alles altijd super doen. Dus van mij hoeft niet elke dag te tellen.

481. Bij welk tv-programma zap je meteen verder?

Blokken. Ik vind het zo’n stom programma. En ik vind dat de presentator soms heel denigrerend doet. Ik zou alleszins niet willen quizzen bij hem. Hij geeft mensen soms het gevoel dat ze stom zijn vind ik. En daarbij vind ik de vragen soms te makkelijk. En zijn ze soms te streng op de antwoorden. Haha. Nee ik vind er niets goed aan eigenlijk. En verder zap ik weg bij al die televisieshopdingen met buikspiertoestellen die dan zogezegd niet saai zijn.

482. Wanneer heb je voor het laatst iemand voorgelezen?

Ik kan het mij werkelijk niet herinneren.

483. Ben je goed in smalltalk?

Nee totaal niet. Vind ik hé. Ik vind het ook niet zo leuk om van die oppervlakkige praatjes over het weer te maken. Ik doe het op mijn werk wel nog veel met de klanten, maar op zich heb ik daar dan niet zo’n moeite mee. Ik vind het bijvoorbeeld wel “stom” als ik een vage kennis tegen kom en die persoon wil dan per se praten. Soms wil ik gewoon dat mensen meer zoals mij zijn en hun hand op steken, “hallo!” en gewoon doorgaan. Er hoeft echt niet altijd gepraat te worden vind ik. Gewoon hallo zeggen is voor mij dus al meer dan genoeg. En vreemd genoeg haal ik daar dan meer uit dan uit zo’n stom praatje. Ja ik ben moeilijk. En misschien wat asociaal 😉

484. Welk nieuws greep je onlangs enorm aan?

Hm ‘k weet het ook niet zo goed. Alleszins al geen nieuws van op tv ofzo want dat kijk ik niet meer.

485. Welke taal zou je graag kunnen spreken?

Vroeger wou ik altijd Spaans kunnen spreken. Maar vandaag houd ik het op Frans. Ik vind het een mooie taal. Een deel van België spreekt Frans en ik kan het gewoon totaal niet. Wij kregen sinds het 5de leerjaar Franse les op school maar ik kan het gewoon écht niet spreken. Lezen gaat nog een beetje. Luisteren ook als er traag gesproken wordt. Maar vraag me niet om zelf iets te zeggen.

486. Kun je bellen blazen van kauwgom?

Dat heb ik al eeuwen niet gedaan! Vroeger kon ik het wel, nu waarschijnlijk ook wel nog. Maar het hangt er wel van af welke soort kauwgom. Bellen maken gaat alleen met van die dikke roze bubblegum!

Ben jij goed in smalltalk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 thoughts on “Duizend vragen aan jezelf • Deel 54

 1. Ik zou ook zo graag Spaans willen leren! Heb op mijn hogeschool twee keer een cursus van tien weken gevolgd, ik weet er alleen vrij weinig meer van. En op de middelbare school heb ik vijf jaar Frans gehad, maar daar ik ook niks van blijven hangen :p

 2. Smalltalk is ook niet altijd mijn ding. Doe mij maar liever diepgaande gesprekken of desnoods iets filosofisch waar ik helemaal in op kan gaan 😉 En het lijkt mij ook zo geweldig om vloeiend Frans te spreken! Ik heb examen gedaan in Frans, maar dat is allemaal een beetje weggezakt inmiddels 😉

 3. Oh, met smalltalk heb ik dus àltijd wel heel veel moeite! Op stage kreeg ik vaak te horen dat ik niet genoeg praatte tegen de mensen, maar ik kan dat dus echt niet, hé! Steeds als ik iemand nieuw tegenkom klap ik precies toe. Ook moet iedereen zo wat zelf tegen mij beginnen vooraleer ik begin. Nu moet ik wel zeggen dat ik op het werk er al beter op ben geworden en ik wel meer tegen de bewoners praat. Ah ja, ik zie ze elke dag, dus ik weet immers hoe ik er tegen moet praten. Wanneer er bv een nieuwe collega bij ons begint heb ik het altijd moeilijk om te starten met babbelen. Behalve als ik die persoon bijvoorbeeld moet opleiden. Raar, hé?

 4. Leuke vragen en antwoorden weer! En ik ben het met je eens, niet elke dag hoeft te tellen. Dat legt zó druk op je om alle dagen leuk te maken. Als je maar elke dag even kan lachen of genieten om iets.

 5. Ik heb exact dezelfde mening over smalltalk. Ik begrijp dat je met klanten wel over het weer kunt praten, maar wanneer je dan ergens zo’n vage kennis tegenkomt dan vind ik het echt zo vervelend. Gewoon hand opsteken en hallo zeggen is voor mij ook voldoende. Dat is vriendelijk en niet awkward. Van die weer-praatjes, daar heb ik het niet zo voor. Ik voel mij altijd zo geforceerd in zulke gesprekken. Brr.

  1. Ik ook! Ik kwam een keer een meisje tegen die ooit in mijn klas zat en zij kwam naar mij toe om te praten. Dat ging zo:
   Zij: he Irene! Alles goed?
   Ik: ja cva hoor! Op’t gemakje. En met u ook alles goed?
   Zij: ja ja heel goed!
   -stilte-
   Zij: en met u alles goed?
   Oké bye! :p haha. Dat was echt heel awkward!