Persoonlijk

Duizend vragen aan jezelf • Deel 52

Ondertussen alweer een hele tijd geleden had ik een abonnement op de Flow. Gekregen voor m’n verjaardag van mijn ouders. Ik helemaal blij natuurlijk want dat is gewoon een prachtig tijdschrift! Op een goeie dag vond ik in de nieuwste versie een boekje met de titel ‘1000 vragen aan jezelf’ en ik wist gewoon dat ik dat ging bijhouden. Ten eerste omdat ik het fijn vind om zo’n dingen te bewaren (seriously, ik heb een hele reeks mooi uitziende boekjes in m’n bureautje liggen. Over blaadjes verzamelen in de herfst tot haken) en ten tweede omdat ik dacht dat ik het ‘ooit’ wel eens zou kunnen gebruiken. Zoals dat meestal gaat met die dingen ligt het dan weken, maanden en in mijn geval, soms zelfs jaren te verstoffen in een of ander schuifje. Maar nu, met deze blog, heb ik het perfecte excuus gevonden om ein-de-lijk mezelf te kwellen met 1000 vragen die volgens Flow ‘helpen om uit te vinden wat er voor mij écht toe doet’. I’m in!

457. Hoe heette je favoriete knuffel?

Ik heb eigenlijk nooit echt een knuffel gehad denk ik. Ik had liever een verse zakdoek in m’n hand en m’n duim in m’n mond.

458. Wat was je verste reis?

Egypte! Dat was echt een superfijne reis! Wel enorm heet daar. Bijna 50°C. Zelfs in de schaduw. Dus heel actief konden we niet zijn. En het is ook moeilijk om af te koelen in het zwembad aangezien dat niet echt koel was. Maar het hotel was prachtig! En aan ons hotel was echt een prachtig koraalrif om te snorkelen.

459. In welke houding slaap je het lekkerst?

Op mijn zij met m’n ene been hoog opgetrokken. Ik roep al maanden dat ik zo’n zwangerschapsslaapworstkussen nodig heb. Dat zou echt ideaal zijn.

460. Naar wie ga je toe met je problemen?

Naar mijn vriend. En ook wel naar m’n vriendinnen. Maar niet dat ik hen echt speciaal op zoek om m’n problemen te delen. Het komt dan eerder ter sprake als we elkaar een keer zien. Alhoewel ik wel denk dat als ik écht nog met iemand wil praten, ik hen wel zou contacteren.

461. Voor wie ben je een inspiratiebron?

Geen idee.

462. Wanneer heb je voor het laatst een zonsopgang gezien?

Goh dat weet ik ook niet. Al lang geleden dus. ‘s Morgens als ik opsta is de zon al op. Al zal dat in de winter waarschijnlijk nog niet zo zijn. Maar ik ga nu ook niet speciaal heel vroeg uit m’n bed om de zon te zien opgaan. Ik ben ook meer van de ondergangen. Vind dat echt prachtig!

463. Hoe hoog was het hoogste gebouw dat je hebt bezocht?

Pf, dat weet ik ook niet. Op vakantie in Nederland hebben we een hoog gebouw beklommen om van het uitzicht te genieten. Maar qua hoogte was dat denk ik ook niet echt super hoog. Vergeleken met sommige andere gebouwen. Nee, ik weet het echt niet.

464. Kunnen mensen op jou bouwen?

Ja ik vind van wel.

465. Wat is het wildste wat je ooit hebt gedaan?

Wild. Wat bedoelen ze met wild? Ik ben niet echt een wild persoon. Geef mij maar rustig en veilig 😉

466. Koop je vaak nieuwe kleren?

Tot een paar weken geleden wel. Maar toen ging ik m’n duurzame kledingchallenge aan en sindsdien heb ik nog maar één tweedehands bloesje gekocht. Wat heel weinig is voor mij. Want ik kocht wel elke maand nieuwe dingen.

In welke houding slaap jij het lekkerst?

14 gedachten over “Duizend vragen aan jezelf • Deel 52

 1. Aaah ik hou echt van deze vragen aan jezelf, zo leuk! Ik slaap precies hetzelfde als jou; in een soort zwangerschapshouding haha. Wat gaaf dat je naar Egypte bent geweest trouwens, lijkt me ook enorm heet daar, niks voor mij haha.

  1. Ik vind dat soms ook wel fijn op mijn rug. Vooral als ik niet kan slapen, dan vind ik dat echt een rustgevende houding, vreemd genoeg :p

 2. Ik koop eigenlijk bijna nooit kleren, met als gevolg dat ik er ook echt niet veel heb, haha. De kast van m’n vriend en ik (we delen er eentje), is voor meer dan de helft gevuld met zijn kleren, haha! Toffe vragen (en antwoorden!) alweer 😀 Liefs!

 3. Ohhh, ik wil ook een zwangerschapskussen!! Ik slaap ook in die houding. Een vriendin van me kreeg er eentje voor haar verjaardag en ik was jaloers. Zij is natuurlijk wel gewoon zwanger, haha! 😀

  1. Haha we moeten er voor zorgen dat het ingeburgerd raakt bij de niet zwangere vrouw! Nu gebruik ik mijn vriend soms als kussen maar ik weet niet of hij daar nu zo blij mee is :p

 4. Ik slaap dus in dezelfde houding als jou en ik zeg ook al langer dat ik zo’n kussen wil hebben 🙂 Dat lijkt mij echt zalig om mee in slaap te kunnen vallen. Hmmm. 🙂

 5. Leuke vragen weer! Ik slaap altijd in een soort foetushouding, helemaal opgekruld en weggestopt onder de dekens. Al is het soms ook heerlijk om in een tweepersoonsbed gewoon lekker breed alle ruimte in beslagen te nemen haha

 6. Er zitten weer leuke vragen tussen! Ik ben het met je eens dat zonsondergangen veel mooier zijn dan zonsopkomst. En wat gaaf dat je in Egypte bent geweest! Ik slaap altijd plat op mijn buik in, maar word wakker op mijn rug 😉

  1. Gek he wat voor toeren je soms uithaalt in je slaap. Ik ga soms slapen met een pyjamabroek aan en als ik dan ‘s morgens opsta, merk ik dat ik ze blijkbaar ‘s nacht uitgedaan heb :p

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.