Persoonlijk

Duizend vragen aan jezelf • Deel 5

21. Maakt het veel uit wat anderen van je zeggen?

Veel niet. Een beetje toch wel. Maar niet in die mate dat ik me daar heel erg zorgen om maak. Vroeger wel. Maar dat ben ik nu wel ontgroeid denk ik. Ik doe dingen, maak keuzes. En ik vraag me soms wel af wat mensen daar van denken maar ik kan dat ook makkelijk van mij afzetten. Volgens mij kan het mij op sommige dagen, in sommige situaties, minder schelen. Soms meer. Alleszins, het is vrij snel over als ik mij daar iets van aantrek. Daarbij vind ik dat iedereen zijn eigen mening mag hebben. Ik vind ook niet iedereen even leuk. Ik verwacht dan ook niet dat elk mens mij superdupergeweldig vind. Ik bedenk me nu ook net dat ik er wel een beetje mee inzat wat mensen van me gingen zeggen toen ik deze blog startte. Maar ik ging het toch sowieso doen. Ongeacht hun mening.

22. Wat is je favoriete dagdeel?

Hier moest ik niet zo lang over nadenken. Het moment van net voor het avondeten tot ik ga slapen. Haha. Oké, avond dus. Met als hoogtepunt dus wel echt het eten. En daarna chillen op m’n kamer of in de zetel. Beetje tv kijken. Boekje lezen. Wandelingetje maken met mijn vriend.

23. Kun je goed koken?

Hm. Nope. Haha. Een recept volgen lukt nog wel. Maar vraag me niet om zelf iets uit mijn mouw te schudden. Maar ik moet toegeven dat ik ook eigenlijk amper kook. Ik woon nog bij m’n ouders en mijn mama kookt altijd. Als ik bijvoorbeeld met mijn vriend eens alleen ben en we hebben eten nodig, dan maken we simpele dingen. Gewoon een vleesje bakken, patatje erbij en appelmoes. Maar ik wil er wel aan werken voor als we alleen gaan wonen. Dan kan ik niet elke dag appelmoes eten natuurlijk. Ik volg nu op Facebook ook Tasty. Die foodvideo’s zijn echt geweldig. Ik kijk daar dus keigraag naar hé. En laten we zeggen dat ik al die ideetjes opsla in m’n hoofd om er dan later, vanzelfsprekend, iets mee te doen. Work in progress!

24. Op welk seizoen lijk je het meest?

Ik heb het even aan mijn vriend gevraagd en hij zei zonder twijfelen herfst. Maar waarom wist ie niet goed. Als ik een seizoen mag kiezen, ga ik voor de lente. Ik weet alleen niet of ik op de lente lijk. Dus ik geloof mijn vriend als hij zegt dat ik op herfst lijk. Voor de mensen die mij kennen: Wat denken jullie?

25. Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?

Ik doe elke week minstens één dag helemaal niets. Maar wat is helemaal niets doen? Want als ik tv kijk, dan doe ik wel iets. Als ik in bed lig, ook. Dus je doet altijd wel iets hé. Maar goed, ik ga er van uit dat ze met ‘niets doen’ bedoelen dat je niets werkgerelateerd doet. Of gewoon een dagje chillen en relaxen. Lekker thuisblijven. Dat doe ik dus elke week. Ik vind dat eigenlijk wel belangrijk om af en toe gewoon te niksen. Tegenwoordig is het een en al burn out wat de klok slaat. Wel, ik denk niet dat ik daar ooit last van zal hebben. Ik ben heel graag bezig. Maar ik ben ook heel graag bezig met niets. Dus de laatste keer dat ik niets deed is eigenlijk gisterennamiddag.

4 gedachten over “Duizend vragen aan jezelf • Deel 5

  1. Haha, heel graag bezig met niets, geweldige quote! Gelijk heb je, dat is super belangrijk in deze tijd van ‘druk druk’ als antwoord op hoe het met iemand gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.