Persoonlijk

Duizend vragen aan jezelf • Deel 38

317. Hoe spontaan ben je?

Ik denk dat ik wel spontaan ben. Gewoon spontaan genoeg. Vroeger dacht ik altijd dat ik niet spontaan was. Wat grappig was, want als mensen mij moesten beschrijven, kwam spontaan er altijd meteen uit. Heel raar vond ik dat.

318. Steun jij mensen onvoorwaardelijk?

Ik denk van wel. Ik vind het makkelijk om te zeggen “als je er maar gelukkig van wordt”. Ook als iemand iets wil doen waar ik bijvoorbeeld niet achter sta. Ik vind ook niet dat ik moet zeggen dat mensen ergens niet aan mogen beginnen als ze iets echt heel graag willen.

319. Waar voel je je schuldig over?

Heel eerlijk. Dat ik soms te veel geld uit geef aan kleren of schoenen. En eigenlijk is dat niet super veel geld. Maar toch voel ik me er schuldig om. Omdat ik weet dat ik eigenlijk genoeg kleren en schoenen heb. Tegenwoordig probeer ik me wel bewuster te zijn bij de dingen die ik koop. En binnenkort ga ik nog een keer een no buy month doen. Ik heb tenslotte een huis gekocht. Dus veel ruimte is er ook eigenlijk niet om veel nieuwe dingen te kopen. Dan geef ik denk ik ook liever geld uit aan iets moois voor in ons huis.

320. Welke mensen van vroeger zitten nog steeds in je hart?

Wat bedoelen ze hier mee? Mensen die ik nu niet meer zie? Want de mensen die in m’n hart zitten, zie ik wel allemaal nog. De ene wat regelmatiger als de andere. Of ja, m’n beste vriendinnetje van in het middelbaar. Haar zie ik niet meer. Maar ik denk nog wel regelmatig terug aan onze avonturen samen.

321. Wat geeft het leven zin?

Ik vind dat je zelf je leven zin geeft. Of ja, eigenlijk denk ik eerder dat ons leven niet echt een zin heeft. Maar dat je dat dan wel zelf kan bepalen. Ik vind mijn leven gewoon wel leuk dus dat geeft het zin denk ik. Jongens wat een lastige vraag. Haha :p

322. Wat had je graag eerder geweten?

Dat er zoiets bestaat als bloggen en dat ik dat zelf ook kan. En ook dat ik toch liever iets anders had gestudeerd. Nogal lullig als je dat op het einde van je studie carrière ontdekt hé.

323. Hoe oud voel je je?

Ik ben 26. Ik voel me eerder 20. Ik voel me echt super onervaren. En een groentje. En alsof ik echt alles nog moet leren en ontdekken. Ik weet super veel dingen niet. Ik heb totaal nog geen idee waar ik ooit naartoe wil met mijn leven. Of ja, dat begint misschien nu wel een beetje te komen. Ik heb het gevoel alsof ik maar wat aan het doen ben. Wat dus niet alleen een gevoel is, maar ook effectief een feit. Maar dat vind ik nu niet meer zo erg. Ik heb het gevoel dat mensen bepaalde dingen van je gaan verwachten als je een bepaalde leeftijd bereikt. En volgens mij voldoe ik daar niet aan. Haha. Als mensen vragen hoe oud ik ben, vind ik dat dan soms zelfs pijnlijk om toe te geven dat ik 26 ben. Haha :p En ik zie er nog eens jonger uit ook blijkbaar.

324. Wat zie je als je in de spiegel kijkt?

Mezelf 😉

325. Kun je goed luisteren?

Ik denk van wel. Ik vind dat eigenlijk ook heel tof. Vrijdagavond hadden we een etentje met de collega’s van mijn vriend. Dan vind ik het gewoon fijn om te luisteren naar verhalen van anderen, eerder dan dat ik zelf veel zou vertellen. Ik doe het dus super graag. Maar ik onthoud ook wel de meeste dingen die mensen vertellen.

326. Welke vraag is je al te vaak gesteld?

Wanneer gaan jullie trouwen? Wanneer beginnen jullie aan kinderen? Ik kan daar dus echt de kriebels van krijgen hé! Sowieso ben ik al geneigd om me af te zetten tegen dat standaard trouwen-en-kindjes-krijgenidee. Brr. En sowieso vind ik het absoluut niet “de normale volgende stap” om aan kinderen te beginnen. Dat lijkt mij toch echt iets waar je goed over moet nadenken. Ondanks dat wil ik wel heel erg graag trouwen. En misschien ook wel kindjes krijgen. Mijn gedachten daarover wisselen vaak af.

Welke vraag is jou al te vaak gesteld?

6 gedachten over “Duizend vragen aan jezelf • Deel 38

  1. ooh dat van dat studeren ken ik 🙂 Ik zat in het tweede jaar van mijn vorige opleiding en toen dacht ik: hmmm, dit is het denk ik niet. Ik heb zò hard getwijfeld na het middelbaar tussen rechten en de ander opleiding. Ik moest dan eigenlijk maar een half jaar meer studeren en op stage (en ik dacht dat de stage misschien nog mijn hoofd op een ander gedachte kon brengen: helaas). Nu studeer ik rechten (bijna bachelor afgerond, hoera!) heb ik nog een master (en eventueel manama) te gaan, maar ik ben zooo blij dat ik het nog gedaan heb. Haha, verhaaltjestijd door ines 🙂 Maar dus: moest je het echt willen: het is nooit te laat om nog iets anders bij te studeren of je in die dingen te verdiepen denk ik 🙂

  2. Of ik al een vriend heb en wanneer ik uit huis ga.. Ik haat dit soort vragen. Het is mijn leven en niet dat van hen. Ik kan er ook niet aan doen dat de ware nog niet voorbij is gekomen, al zou ik dat wel al willen. Ik droom wel van dat huisje tuintje.. gewoon het samen zijn met iemand en een toekomst er mee opbouwen.. Ik ben nu 32, dus ja.. ‘t mag er wel eens van gaan komen, maar helaas heeft niet iedereen z’n leven zo snel op de rails als de doorsnee mens. Ik ben daar dus 1 van, helaas..

  3. De twintiger jaren zijn toch wel lastig. De één trouwt al vroeg en begint rond hun 25e al aan kinderen, maar goed er is toch geen standaard?! Ik snap dat je het vervelend vindt wanneer mensen je zulke vragen stellen. Ik voel me ook altijd schuldig wanneer ik geld uitgeef. Maar kleding kopen is zo leuk haha..

  4. Jaren geleden ben ik ook begonnen aan het invullen van zo’n lijst. Ik weet nier of het dezelfde vragen zijn, maar vond het echt interessant, het zette me enorm aan het denken. De laptop waarop het opgeslagen stond heb ik toevallig vandaag opgehaald bij m’n ouders, in de hoop dat ik ‘m nog aan de praat krijg, onder andere om die lijst nog eens door te lezen..

  5. Mensen vragen me vaak hoe m’n naam uitgesproken moet worden, hoe groot (klein) ik eigenlijk ben en wanneer ik vertel dat ik in Canada ben geboren willen ze ook altijd dat verhaal weten.

  6. Ik vind het altijd zo stom als mensen dat soort vragen over trouwen en kinderen aan anderen stellen. Waar bemoeien ze zich mee! En heel herkenbaar van dat je jonger voelen dan je bent. Ik word ook altijd jonger geschat en voel me ook een stuk jonger dan 24 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.