Persoonlijk

Duizend vragen aan jezelf • Deel 34

277. Hoe ziet je droomhuis eruit?

Haha, toepasselijke vraag. Mijn droomhuis heeft een heel groot raam aan de tuinkant. Een raam over de verdiepen heen. Eigenlijk is de gevel een raam. Snap je? En dan een half verdiepje er in zodat een deel van de leefruimte een heel hoog plafond heeft. Zoiets:

Alle plaatjes: Pinterest

278. Doe je makkelijk beloften?

Ik denk van niet. Ik probeer alleen maar dingen te beloven als ik ze ook kan nakomen. En als ik zeg dat ik iets zal doen, dan benadruk ik altijd dat ik geen belofte kan doen. Kwestie van mezelf in te dekken als het toch niet lukt. Maar als ik dan iets beloof, dan doe ik er ook wel alles heel veel aan om me aan m’n belofte te houden.

279. Hoever ga jij voor geld?

Niet ver. Ik vind het fijn om geld te hebben. En ik vind het belangrijk om genoeg geld te hebben. En als ik genoeg geld heb, dan ga ik niet nog keizotte dingen doen om meer geld te hebben. Ik vind bijvoorbeeld mijn privéleven echt super belangrijk. Een goeie balans tussen werken en leven. Ik zou gerust een dag per week minder willen werken. Of twee. Zolang ik genoeg heb om comfortabel rond te komen. Ik zou dus geen duizendeneen overuren beginnen kloppen om wat meer te verdienen.

280. Ben je vaak eigenwijs ten koste van jezelf?

Vaak niet. Maar soms wel eens.

281. Verzin je vaak doemscenario’s?

HAHAHAHA. Ja, doemscenario is my second name 😉 Serieus. Als ik naar de stad ga, zie ik vanalles in mijn hoofd passeren. Van iemand die mij neersteekt en mijn handtas pikt, tot dat ik zelf iemand zou overrijden met de auto. Morgen tekenen we de akte van ons huis en toch ben ik bang dat er nog iets mis zal gaan. Ik zie altijd wel dingen fout lopen. En ik vind het echt super kut eigenlijk. Ik ben ook snel ongerust. En nochtans ben ik wel een optimist. Ik geloof wel dat het goedkomt. En ik zie ook vaak het positieve in. Ondanks dat ik die doemscenario’s dan in mijn hoofd heb. Valt dat te rijmen?

282. Wat stel je te vaak uit?

Opruimen. Oeps. Maar nu kan het me ook niet meer zo veel schelen omdat we binnenkort toch verhuizen. En ik weet dat ik ons huis wel netjes zal kunnen houden. ‘t Is alsof het in m’n kamer toch niet zo heel veel uitmaakt. Maar ik ben algemeen wel goed in stomme dingen uitstellen.

283. Zijn dieren net zo belangrijk als mensen?

Wel heel belangrijk maar toch niet gelijk. Als ik bijvoorbeeld zou moeten kiezen tussen mijn familie of vriend en een dier, dan is de keuze snel gemaakt.

284. Hoe zeker ben je van jezelf?

Ik weet niet of het aan mij ligt. Of aan de vragen. Maar ik vind ze precies moeilijker worden. Hoe zeker ben ik van mezelf? Op welk gebied? Elk gebied? Euhm. Ik ben algemeen wel redelijk zeker van mezelf. Maar ik heb ook twijfelmomenten hoor. Die kunnen soms heel hevig zijn. Maar ik ben dan misschien ook wel weer zeker genoeg van mezelf omdat ik mezelf dan kan zeggen dat mijn onzekerheid niet nodig is. Slaat dat ergens op?

285. Wat was een onvergetelijke dag?

De dag dat ik besefte dat ik verliefd was op mijn vriend. En de dag dat we en een koppel werden. En verder zijn er vooral onvergetelijke dagen. Na elkaar dan. Bijvoorbeeld onze vakantie in Frankrijk.

286. Wat durf je niet aan jezelf toe te geven?

Zie je? Nog zo’n moeilijke vraag. Kan niet meteen iets bedenken.

Wat was voor jou een onvergetelijke dag?

10 gedachten over “Duizend vragen aan jezelf • Deel 34

  1. Ik vind het zo leuk om te zien dat je het op je blog zo vaak over David hebt, haha. Je bent volgens mij de enige blogger van wie ik weet hoe de vriend ervan heet. Veel zouden het afkorten tot D. (wat ik dus ook al niet snap?!) en dit maakt het gewoon veel persoonlijker 🙂

    1. Haha ik vraag me soms af of het niet wat te veel is. Maar ja, hij is nu eenmaal wel belangrijk in m’n leven dus ik zou het super raar vinden om hem er uit te laten 🙂

  2. Supertof die grote ramen! Alleen vraag ik me dan af of je daar dan inmens grote gordijnen voor hangt, of dat je dat dan openlaat? Zo’n ‘halve verdieping’ lijkt me ook supermooi. Net zoals een soort podium in de woonkamer.

  3. Oh ik ben ook zo goed in het in mijn hoofd halen van doemscenario’s. Vreselijk irritante eigenschap.
    En opruimen stel ik ook vaak uit, vind er niks aan 😉

  4. Doemdenken? Nee daar doe ik niet aan mee *lees: Ik ben een doemdenker eersteklas!* Een onvergetelijke dag? Tjah, da’s voor mij toch een moeilijke. Ja, echt wel. Niet dat ik er zo veel heb, ‘t is eerder.. ik moet precies toch wel zoeken. Klinkt vreemd, maar ‘t is zo..

  5. Ooh, zo’n doorlopend raam is echt mooi! Maar ik zie mezelf al staan op een ladder om te poetsen, en er dan afvallen, hihi 😉 Doemdenken doe ik ook veel, zoals je ziet, hahaha! Leuke vragen weer, maar inderdaad best lastig 😮 Behalve dan die vraag over de dieren dan, hihi 😀 Liefs!

  6. Haha, er zitten inderdaad wel aardig lastige vragen tussen! Maar die van of dieren net zo belangrijk zijn als mensen is dan weer een makkie 😉 Leuke antwoorden weer! Mijn meest recente onvergetelijke dag is de dag waarop ik te horen kreeg dat ik voor mijn baan ben aangenomen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.