Persoonlijk

Duizend vragen aan jezelf • Deel 33

267. Heb je weleens een huilbui gefaket?

Euhm nee. Dat hoef ik niet te doen. Ben van mezelf al emotioneel genoeg. En verder denk ik ook niet dat iemand er in zou trappen. Mensen zouden dat toch meteen doorhebben volgens mij. En ik kan al helemaal geen tranen oproepen als ze niet oprecht zijn. En zonder tranen is het niet echt een huilbui. Denk ik dan.

268. Werk je graag samen of liever alleen?

Als ik moet samenwerken met een gigantische groep mensen, werk ik liever alleen. Als ik kan samenwerken met een klein groepje, graag. Ik doe beiden wel graag. Ik ben heel graag alleen op mezelf. Maar ik vind het ook fijn om met andere mensen samen ergens aan te werken. Vooral handig omdat je dan niet alleen over dingen dient te beslissen. Je kan samen knopen doorhakken.

269. Voor welke fout straf je jezelf nog steeds?

Geen enkele? Ik kan me niet meteen iets voor de geest halen waarmee ik mezelf straf. Ik heb soms wel spijt van mijn studie. Maar langs de andere kant had ik dan nooit één van m’n beste vriendinnetjes leren kennen. En dan had ik mezelf misschien ook niet zo goed leren kennen. Maar ja, als ik alles op voorhand zou weten, dan had ik al lang Euromillions gewonnen. Een paar keer. Haha.

270. Welke verliefdheid snap je niet van jezelf.

Ook geen enkele :p haha. Waarmee ik dus niet bedoel dat ik m’n verliefdheid niet snap. Ik bedoel dat ik mijn verliefdheden wel snap. Haha.

271. Sta je genoeg stil bij het leven.

Wat is genoeg? Ik denk van wel. Ik besef heel goed hoe kostbaar het leven is.

272. Voel je je bij sommige mensen heel onzeker?

Ja toch wel. Maar dat komt dan door de manier waarop ik die mensen zie. Als iemand uit de hoogte doet bijvoorbeeld. Of heel opschepperig is over wat ie kan. Dan voel ik me wel snel onzeker. Of als iedereen al kennis heeft van iets en ik nog niet. Ik was daar bijvoorbeeld wel een beetje bang voor op m’n nieuwe werk. Ik ben er aan begonnen zonder voorkennis. En toen ik in mijn nieuwe team kwam, dacht ik dat ik me misschien wel onzeker zou voelen als iedereen al ervaring had. Maar één van m’n nieuwe collega’s heeft ook totaal geen ervaring en daardoor voel ik me wel minder onzeker. Gewoon door het feit dat ik niet de enige ben.

273. Ben je gevoelig voor autoriteit?

Wat bedoelen ze met ‘gevoelig zijn voor autoriteit’? Ik denk niet dat ik er super gevoelig aan ben of super ongevoelig. Gewoon. Ja. Gewoon.

274. Ben je graag alleen?

JAAAAAAA. Lang leve alleen zijn. Misschien ben ik wel iets te graag alleen. Tijd met mezelf doorbrengen vind ik super fijn!

275. Waarmee kwam je voor jezelf op?

Doorheen de laatste jaren heb ik geleerd om meer voor mezelf op te komen. Maar het kan wel altijd nog beter. Ik vind het tegenwoordig bijvoorbeeld belangrijker om wel mijn mening te zeggen over dingen die mij aangaan. Bijvoorbeeld ons huis. Of mijn werk. Maar ik kan me niet bepaald één moment herinneren waarop het gekeerd is. Dat is gewoon geleidelijk gegaan.

276. Welk goed doel steun je?

Geen. Ik kocht wel vorige week een sticker van het Rode Kruis! Telt ook een beetje hé?

10 gedachten over “Duizend vragen aan jezelf • Deel 33

  1. Sommige vragen zijn inderdaad wel een beetje apart haha. Ik ben niet zo dol op alleen zijn, ik voel me al snel eenzaam dus voor een paar uur is het prima, meer ook niet.

  2. Leuke vragen weer hoor. Ik heb inmiddels ook een boekje met interessante vragen gevonden (zie m’n laatste maandoverzicht). Ik ‘straf’ mezelf ook nog steeds voor mijn studietijd en voor het feit dat ik toen zo lui was. Ik kan fantastische dingen bereiken, maar als ik in een dip zit ben ik nog steeds die luie student. Komt nooit meer goed 😉 Maar goed om je van bewust te zijn in ieder geval.

  3. Echt leuk om te lezen dit . Ooh ik ben ook echt graag alleen, dus dat vind ik heel herkenbaar. Maar als het aan de andere kant weer te lang duurt, dan vind ik het ook wel saai en mis ik de gezelligheid.

  4. Hee, heb jij ineens een leuk nieuw logo!? Had ik nog even gemist! (Of ben ik gewoon scheel en had je deze altijd al?) Ik herken een hoop van je antwoorden, zo vind ik het ook heerlijk om alleen te zijn. Ook het onzeker zijn bij mensen, alhoewel ik het misschien niet ‘onzeker’ zou noemen maar misschien gewoon niet op m’n gemak. Ik heb een tijdje een vriendinnengroep gehad waar ik me op het laatst niet meer op m’n gemak voelde. Zo irritant, vooral omdat ik me altijd heel gek ga gedragen als ik me zo voel 🙂

    1. Haha ja dan ga ik ook super raar doen :p en ik begin dan allemaal dingen te vertellen die echt nergens op slaan. Leuk hoor 😉
      En m’n logo is er denk ik een weekje of twee 🙂 dus je bent niet scheel. Haha.

  5. Leuke vragen (en vooral antwoorden!) weer! Ik vind alleen zijn ook best wel lekker op z’n tijd. Wat mooi trouwens hoe je nu aankijkt tegen je studie! Ik geloof ook altijd dat elke misschien iets minder goede keuze uiteindelijk ook iets positiefs brengt 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.