Persoonlijk

Duizend vragen aan jezelf • Deel 28

217. Kun je geluk afdwingen?

Oei moeilijke vraag. Ik denk van wel. Volgens mij hangt veel af van je manier van in het leven staan. En de dingen waar je aandacht aan geeft. Maar ik denk ook dat het je heel vaak gewoon overkomt. Dat je ineens €10 vindt op straat. Al las ik ooit wel een keer een artikel in de Humo dat je je ook daar kunt op trainen.

218. Wat voor type ruziemaker ben je?

Wat voor types bestaan er? :p Ik wil alles uitpraten. En liefst zo snel mogelijk. Verder kan ik totaal niet verdragen als iemand tegen me schreeuwt. Dan ga ik vanzelf huilen. Ik krijg een rood tomatenhoofd (heel charmant). En ik weet eigenlijk ook vaak niet goed wat ik moet zeggen. Dat komt dan altijd pas na de ruzie. Dan kan ik ineens al m’n argumenten netjes op een rijtje zetten. Ik denk dat ik meestal wel vrij kalm blijf. Of dat toch probeer. En ik wil niet schreeuwen.

219. Ben je ‘s ochtends meteen wakker?

YEEEES! M’n wekker gaat. Ik sta op. Vroeger durfde ik al eens blijven snoozen. Vooral in de winter. Maar ik werd daar eigenlijk alleen maar neerslachtig van. Ik vind het gewoon wel fijn om meteen op te staan. En als het weekend is vind ik het net fijn om nog even in bed te blijven liggen en iets te lezen. Tegenwoordig ben ik ook wel uitgeslapen als ik opsta. Dat was vroeger ook anders.

220. Hoe klinkt jouw lach?

Goeie vraag. Ik vind het moeilijk om dit te beantwoorden. Aanstekelijk? Als mezelf?

221. Bestaat vriendschap op het eerste gezicht?

Ik denk van wel! Ik kan me niet herinneren of ik het zelf al meemaakte. Maar ik geloof wel dat het kan. Soms weet je gewoon van iemand dat die persoon bij je past. Dat jullie gelijkaardig zijn. Of net helemaal niet en spreekt dat je aan. Kan ook. Maar ik denk eigenlijk ook dat het niet zo veel voorkomt. Volgens mij heb je toch altijd eerst een echt contact nodig. Maar ik denk altijd: ‘zeg nooit nooit’.

222. Gun je jezelf vaak een pauze?

Ik gun mezelf misschien te veel pauze 😉 . Ik vind dat echt super belangrijk! Ik zou ook niet weten waarom ik het me niet zou gunnen. Het is niet zo dat ik iemand ben die altijd maar blijft doorgaan. Ik kan wel op tijd remmen. Het is volgens mij ook net belangrijk om te pauzeren als je gewoon lekker wil doordoen. Volgens mij krijg je veel meer gedaan als je gewoon af en toe even pauze neemt.

223. Ben je ooit ongewild verliefd geweest?

Nope.

224. Duw je mensen in hokjes?

Duwen? Nee! Ik zou nooit iemand duwen 😉 Nee maar ik plaats wel mensen in hokjes. In mijn hoofd. Maar ik merk ook gewoon vaak dat m’n hokjes niet helemaal juist zijn ingedeeld. Of dat iemand in twee of drie hokjes past. Ik plaats mezelf ook in een hokje. En eerlijk? Ik denk niet dat het verkeerd is om in hokjes te denken. Zo lang je er niet te fanatiek in wordt. Maar te is nooit goed hé. Het geeft toch wel rust vind ik. En het is ook net heel fijn om verrast te worden door mensen. Of om bevestigd te zien dat je bijvoorbeeld wel mensenkennis hebt en iemand goed inschatte.

225. Van welk geluid hou je?

Muziek er buiten gelaten hé. Ik houd van de zee. Het geluid van de wind. Onweer.

226. Wanneer was je het allergelukkigst?

Oh man ik vind dit ook zo moeilijk. Ik ben best vaak écht gelukkig. Vorige zaterdag nog. Met mijn vriend naar Gent. Hotdogs eten bij Jeroen Meus z’n Würst restaurant. Naar de Ikea. Glazen kopen en een mooie plant. Nu ik er over nadenk ben ik het allergelukkigst als alles gewoon vanzelf gaat. Als alles van een leien dakje loopt. Dat je bijvoorbeeld je dag plant. Of net niet. En dat dan alles meteen goed gaat. Je gaat naar de Ikea en je vindt een super mooie plant die nog geen €7 kost. En dan ook nog mooie glazen die ook geen drol kosten. En dan ga je naar huis en de gps geeft eens de goede weg aan (dat is geen sinecure met onze gps). Er is bijna geen verkeer. Je komt thuis, even rusten. Iets lekkers eten. En gewoon alles gaat zijn gangetje. Je zit in een soort van flow. Dat vind ik de fijnste momenten. Dat het gewoon vanzelf gaat.

Wanneer wat jij het allergelukkigst?

9 gedachten over “Duizend vragen aan jezelf • Deel 28

  1. Wat een mooi antwoord op de laatste vraag! En je hebt helemaal gelijk! Ik ben zelf het meest gelukkig als ik met een vriendin iets leuks onderneem en even alle dagelijkse beslommeringen vergeet. Of als ik met mijn camera in de weer ben en lekker foto’s aan het maken ben van van alles en nog wat 🙂

  2. Waaat?! Spring jij onmiddellijk uit je bed? Mijn God, ik niet.. Vroeger bleef ik superlang liggen, nu moet ik er uit om te gaan werken. Toch blijf ik max 5 minuten ‘snoozen’, maar echt snoozen kun je het niet noemen aangezien ik steeds in mezelf zeg ‘en nu moet ik opstaan’. Ik ben een regelrechte ramp in opstaan, haha. En waar ik het gelukkigst van word? Net zoals jij kan ik genieten van dergelijke uitstapjes (gepland of niet gepland). Die kleine dingen kunnen mijn dag wel maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.