Persoonlijk

Duizend vragen aan jezelf • Deel 24

177. Ben je aardig voor jezelf?

Soms wel. Soms niet. Hangt af van de situatie. Als iemand bijvoorbeeld vindt dat ik iets fout deed en ik vind zelf van niet, dan ben ik heel aardig voor mezelf. Ik bedoelde het goed. Iedereen maakt fouten. Die dingen. Maar als ik bijvoorbeeld zelf vind dat ik iets verprutst heb, dan kan ik echt heel erg boos zijn op mezelf.

178. Zou je plastische chirurgie overwegen?

Dit zal me waarschijnlijk niet in dank worden afgenomen, maar ja. Als ik vind dat het nodig is, zou ik het zeker overwegen. Mocht ik in de toekomst over iets heel erg onzeker zijn en dat belemmert me in m’n leven? Ja dan zou ik die stap zeker durven zetten. Nadat ik genoeg centjes verzameld heb. Want dat is natuurlijk ook wel iets wat meespeelt.

179. Welke film heb je minstens vijf keer gezien?

Harry Potter en de Steen der Wijzen. Zeker! Voor de rest denk ik She’s The Man ook. Dat vond ik vroeger echt zo’n geweldige film. Haha. Voor de rest denk ik niet dat ik een film zeker vijf keer gezien heb. Kan er toch niet meteen een bedenken.

180. Vul je graag testjes in?

YEEEEEEEES! Love testjes invullen! 😀 Haha.

181. Zou je terug naar vroeger willen?

Goh. Het lijkt me wel aantrekkelijk om gewoon weer vijf te zijn. Naar de kleuterklas gaan. Spelen. Geen verantwoordelijkheid. Je hebt geen geld nodig. Je moet niet zelf voor grote-mensendingen zorgen. Gewoon chillen. Maar langs de andere kant heb ik het nu ook wel goed. Ik ben wel gelukkig. Ik vind dat er aan het volwassen leven ook heel veel moois hangt. Dat je zelf keuzes kan maken. Zelf je leven vorm geven (note to self!).  Dat je ‘s avonds chips kan eten in de zetel zonder dat je het moet vragen aan je mama. En dat je je potje kan bijvullen als het al op is. Dat je taart als ontbijt kan nemen. Of heel laat gaan slapen. Dat je zelf dingen kan kopen met je eigen geld. Dat je dan met datzelfde geld ook rekeningen moet betalen, laat ik even achterwege. Haha.

182. Hoe egocentrisch ben je?

Ik ben niet egocentrisch vind ik. De wereld draait niet puur en alleen rond mij. Ik kan me heel goed verplaatsen in andere mensen. Meevoelen, meedenken. Ik heb een eigen mening en visie maar ik ga er niet van uit dat andere mensen die automatisch delen. Ik vind mezelf belangrijk, maar niet zo belangrijk dat ik geen aandacht kan geven aan iemand anders. Ik geef net wel veel aandacht aan anderen vind ik. Ik werk mezelf niet heel de tijd in de aandacht.

183. Op welke manier kom je het liefst tot rust?

Goh eigenlijk door of bij mijn vriend te zijn of met mezelf. Ik vind het heel fijn om eens in de stad rond te lopen. Wat winkels bezoeken. Ik hoef niet per se iets te kopen. Maar het is gewoon redelijk hersenloos vind ik. Wat goed is hé om tot rust te komen.

184. Voel je je weleens buitengesloten?

Soms wel ja. Maar ik probeer daar dan niet te zwaar aan te tillen. Het gebeurt vaak niet met opzet. Het prikt soms als je merkt dat mensen bijvoorbeeld samen dingen bespreken. En achteraf hoor je daar van en dan vraag je je af: “Waarom hebben ze aan mij niets gevraagd?”. Maar zoals ik al zei; ik probeer er niet te zwaar aan te tillen. Kan goed zijn dat mensen zich door mij ook uitgesloten voelen. Al is dat nooit mijn bedoeling natuurlijk.

185. Waar pieker je vaak over?

Heel stom. De toekomst. ‘t Is compleet nutteloos. Ik maak mezelf er alleen maar gestrest door. Dan vraag ik me af of we wel een huis gaan vinden. Of we genoeg geld gaan hebben. Of toen ik solliciteerde. Gaan ze me wel leuk vinden? Wat als ik het allemaal niet kan. Ik heb dat eigenlijk ook vooral als er iets staat te gebeuren waar ik zenuwachtig voor ben. Dan ga ik automatisch piekeren. Al kan ik het tegenwoordig makkelijker ‘uit zetten’. Meestal komt dat in bed hé, die piekergedachten. En dan kan ik makkelijker zeggen: “Stop. Je ligt nu in bed. Niets om over te piekeren of stressen. Ik moet gewoon slapen. En dat kan ik.”

186. Hoe zie je de toekomst?

Dat is een roze bril hé 😉

17 gedachten over “Duizend vragen aan jezelf • Deel 24

  1. Terug naar vroeger gaan zou wel eens leuk zijn ja, maar inderdaad iedere leeftijd heeft zijn charmes. Wat goed van je dat je dat piekeren ‘s avonds zo makkelijk los kan laten, dat zou ik ook wel willen!

    1. Het kost ook wat tijd hoor voor dat helemaal goed verloopt. Vaak oefenen 🙂 als je piekert hé. Niet opzettelijk gaan piekeren om te oefenen 😉 hihi. En inderdaad, elke leeftijd heeft wel zijn charmes!

  2. Ik ben vaak boos op mezelf en ook wel op de buitenwereld. Als ik gekwetst word (en ja, dat gebeurt wel vaak, helaas) voel ik mij echt down en vraag ik mij steeds af wat ik toch verkeerd doe. Tegelijkertijd ben ik kwaad omdat ik wil weten waarom die persoon mij nu echt wou kwetsen. Ik moet echt dringend beginnen leren om zo’n dingen naast mij te leggen, maar dat kan ik niet 🙁

    1. Misschien kan je één ding per keer naast je neerleggen in plaats van meteen alles te willen doen? 🙂 Ik heb geleerd dat mensen niet per se iemand bewust kwaad willen doen. Iedereen handelt naar wat hij/zij vindt dat oké is. Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jou precies zit maar ik kan me wel voorstellen dat het moeilijk is als het je vaak overkomt. Ik hoop wel dat het je lukt om iets te laten voor wat het is. Al is het maar één dingetje. Babysteps hé 🙂

  3. Leuk zeg, om dit soort vragen over jezelf te beantwoorden! Veel dingen herken ik wel, zoals open staan voor plastische chirurgie. Je weet nooit hoe het gaat lopen in ‘t leven! En ik ben ook vooral onaardig tegen mezelf als ik zelf vind dat iets beter had gekund. Leuk om te lezen!

    1. Dankje voor je reactie Benthe! Je weet inderdaad nooit hoe het zal gaan hé. Kan goed zijn dat we er binnen een jaar of tien al helemaal anders over denken.

  4. Zo leuk om altijd te lezen!! En leuk om over na te denken. Wat zou het mij ook heer-lijk lijken om weer eventjes jong te zijn, lekker vertroeteld worden door papa en mama, na schooltijd lekker buitenspelen en gewoon geen zorgje om je druk om te maken. Fijne herinneringen 🙂 Liefs, Merel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.