Persoonlijk

Duizend vragen aan jezelf • Deel 22

157. Welke historische gebeurtenis had je graag met eigen ogen gezien?

Ik heb echt geen idee. Sorry. Ik ben ook niet zo mee met, euhm, de geschiedenis. Best wel erg eigenlijk. Maar oké, ik kan er nu ook niets aan doen. Ik zou wel een fijne gebeurtenis kiezen dan!

158. Zou je met je vriendinnen kunnen samenwonen?

Ik denk van wel ja. Mijn vriendinnen en ik lijken wel op elkaar denk ik. Maar ‘t zou dan wel in een huis moeten zijn waar iedereen zeker zijn eigen plek heeft. Ik ben daar heel erg gehecht aan. Maar zoiets weet je natuurlijk pas als je het ook echt probeert.

159. Praat je tegen voorwerpen?

Haha soms. Niets mis mee toch? Ik praat wel eens tegen de paspoppen in de winkel. Maar dat doe ik dan samen met m’n collega dus dan is het niet vreemd. Voor de rest doe ik dat eigenlijk niet. Ik praat meer tegen mezelf dan tegen dingen.

160. Wat is je grootste tekortkoming?

Misschien dat ik mezelf altijd te laag inschat. Ik denk bij alles wat ik bereik dat ik gewoon heel veel geluk heb gehad. Mijn opleiding afronden? Komt niet doordat ik er zelf voor gewerkt heb maar gewoon doordat ik geluk heb gehad.

161. Ben je een honden- of een kattenmens?

Ik ben een dierenmens! Haha. Ik vind honden leuk en katten ook. Voorlopig ben ik meer een kattenmens omdat ik nu eenmaal vaker met katten in contact kom dan met honden.

162. Hoe laat je merken dat je iemand aardig vind?

Dat vind ik ook al zo’n moeilijke vraag. Als ik iemand leuk vind, dan ga ik vanzelf veel vertellen over mezelf. En grapjes maken. En vragen stellen over die persoon. Denk ik hé. Ik zou het eigenlijk eens moeten vragen aan iemand.

163. Met welke reden eet je?

Omdat ik honger heb. Of omdat ik zin heb in iets. Of gewoon omdat het tijd is om te eten. Haha.

164. Dans je voor de spiegel?

JA! Ik doe regelmatig dansjes in m’n kamer. En toevallig staat daar ook een spiegel op een kastje. Zelfs als ik het niet zou willen, zou ik hem toch niet kunnen ontwijken. Maar ik vind het soms ook wel gewoon grappig om te zien hoe ik beweeg. Ik vind namelijk dat ik niet zo’n goeie danser ben.

165. Waarin ben jij anders dan andere mensen?

Ik vind het vervelend als mensen problemen maken van kleine dingen. Of dingen opblazen. En ik denk dat ik daar minder in meega. Ik kan makkelijker zeggen: “We zien wel.”. En dan gewoon afwachten. Maar langs de andere kant kan ik soms ook wel overdrijven hoor. Ik vind het ook heel stom als mensen nooit eens enthousiast kunnen zijn. Ik ben heel snel enthousiast! Maar vaak krijg je als reactie ‘ja maar…’ en daar heb ik echt een hekel aan! En net omdat ik dat altijd heel kut vind, probeer ik dat zelf niet zo vaak te doen. Ik denk dat het wel lukt ook!

166. Welke jeugdfilm zou je kinderen aanraden?

Mensenlief, ik zou het echt niet weten. In de meeste films zit tegenwoordig wel een of andere les die ze kinderen willen meegeven. Lief zijn voor elkaar. Voor je dromen gaan. Lief zijn voor jezelf. Het doet er niet toe wat je vroeger was maar wel wat je nu bent. En zo verder. Dus eigenlijk mogen kinderen van mij zelf zo’n film uitkiezen.

Waarin ben jij anders dan andere mensen?

15 gedachten over “Duizend vragen aan jezelf • Deel 22

 1. Oooh zo leuk die antwoorden! Ik ben ook altijd mega enthousiast. Dan sta ik met mijn vriend in de Ikea en dan gil ik: “oooh dit is leuk, dit moet ik hebben, dat is gaaf!” En dan kijkt hij (en de rest van de winkel) me echt zo aan: wauw doe ff kalm ofzo. Maar ik ben soms gewoon héél enthousiast. En dat moet de wereld weten. Stelletje zuurpruimen 🙁

 2. Haha, wat zeg je dan tegen de paspoppen als ik vragen mag? Ik praat niet tegen voorwerpen. Of misschien wel. Nu ik er over na denk merk ik dat er nog best wat scheldwoorden uit mijn mond komen als ik mijn tenen weer eens stoot tegen de deur of bedrand. Of als ik mijn hoofd stoot tegen de deurklink of houten balk. Dan vervloek ik die voorwerpen echt. Misschien maakt me dat meteen anders dan andere mensen; mijn extreme onhandigheid 😉

  Maar even zonder gein over nummer 160.. Ik denk juist dat je niet alleen maar geluk heb gehad, maar dat je het juist zelf heb gedaan. Door je eigen kracht en doorzettingsvermogen ben je juist zo ver gekomen! Ergens weet je wel dat je zelf zulke dingen hebt gedaan maar toch blijft er een stemmetje in je hoofd die zegt dat het maar geluk is geweest. Je mag best trots op jezelf zijn op alles wat je hebt bereikt! En wat mij anders maakt dan andere mensen, dat vind ik een heel moeilijke vraag. Ik voel extreem snel aan hoe mensen zich voelen, hoe het met ze gaat en of ze ergens mee zitten.

  1. Zo lief Nadine! 🙂 Nu je dat zegt, ik vind dat ik dat zelf ook wel snel kan aanvoelen. Ik weet meteen of er iets scheelt of niet. Onze paspopconversaties gaan bijvoorbeeld over het feit dat ze nooit meewerken om hun kleren aan te trekken. Of welke kleren ze willen. Haha. Maar ‘t is vooral een lolletje tussen m’n collegaatje en mij, dat we daar een beetje onnozel over doen 😀 Dat maakt het allemaal wat leuker hé 🙂

 3. Leuke vragen weer! Over je vraag onderaan je artikel: waarin ik anders ben dan andere mensen: ik denk dat ik meer doorzet dan anderen 🙂 In allerlei opzichten eigenlijk. Ik geef nooit snel op!

 4. Praten tegen voorwerpen? Heb ik volgens mij nog niet gedaan. Wel hele verhalen tegen mijn huisdieren… vooral tegen mijn miauwende kat die terug praat als je iets aan hem vraagt of zegt. Heel lief! En wat mij anders maakt dan andere mensen? Dat is toch wel een heel moeilijke vraag en eerlijk gezegd weet ik het antwoord niet. Wel wil ik heel graag heel snel andere helpen. Maakt niet uit op wat voor manier of wie het is. Zelfs iemand die ik totaal niet mag zou ik nog graag willen helpen als hij of zij in nood zit… Raar toch?

 5. Ik herken wat je zegt van het gevoel hebben dat alles wat je bereikt door mazzel komt. Maar in werkelijkheid hebben we eigenlijk gewoon heel hard gewerkt voor al die dingen! Zo zonde dat dat niet altijd even makkelijk te beseffen is. Je kat met strik is trouwens zo leuk! Lang leve de katten- en dierenmensen 🙂

 6. Ik hou er ook niet van als mensen zaken opblazen of problemen maken waar er geen zijn. Maar mezelf kennende durf ik ook al eens van een mug een olifant te maken. Onbewust weliswaar. Ik ben redelijk onzeker van aard en ik hou er niet van om persoonlijk aangevallen te worden. Dan begin ik in mijn hoofd te malen en is de boel meestal al om zeep. Ik heb dan echt op dat moment iemand nodig waarmee ik even kan praten over het probleem en mij zegt dat ik er goed aan doe om het zo of zo te doen. Maar.. de juiste persoon daarvoor vinden is niet altijd even simpel, want ik ben hierdoor al veel teleurgesteld geweest in bepaalde mensen. (vandaag nog!)

  1. Oh jee ik hou er ook niet van als mensen me persoonlijk aanvallen. Of hun stem verheffen. Dan kruip ik echt helemaal in mijn schulp. Iemand die je even wat goede raad kan geven in bepaalde situaties is wel fijn. En handig. Dat kan ik ook gebruiken. Alleen jammer dat je daardoor toch al een paar keer werd teleurgesteld. Maar kijk, dan weet je nu ook wat je aan die mensen hebt hé.

 7. Ik herken me heel erg in je antwoord op vraag 160. Wanneer ik een goed cijfer haal voor een opdracht of tentamen voor mijn studie, denk ik vaak van ach ik had vast geluk, of die leraar is gewoon heel mild. Terwijl het cijfer júist is gegeven om het talent dat je blijkbaar hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.