Persoonlijk

Duizend vragen aan jezelf • Deel 18

117. Welk woord zeg je te vaak?

Kei. Als ik praat over iets dan gebruik ik keivaak het woord kei om uit te drukken hoe keitof of -stom iets is. En eigenlijk, als ik er zo over nadenk, vind ik het wel wat puberaal. En nu ga ik er waarschijnlijk heel hard op letten nooit meer kei zeggen.

118. Sta je graag in de spotlights?

Oh no. Echt totaal niet! Nu denk je misschien: “Ja maar Irene, je staat niet graag in de spotlights en je hebt een blog? Hu?”. Dat snap ik. Maar toch is het zo. Het is ook niet zo dat ik met mijn blog heel erg in de spotlights sta. En daarbij voelt dat toch ook nog anders. Zet mij voor een hele groep mensen en ik klap gewoon dicht. En dan krijg ik nog eens een prachtig tomatenhoofd ook. Langs de andere kant ben ik wel een prater. En ik vind het fijn om één op één gesprekken te voeren. Of met een heel klein groepje mensen. Als ik dan in de spotlight sta, vind ik dat niet zo heel erg.

119. Waar moet je vaker de tijd voor nemen?

Lezen. En gewoon leuke dingen doen. Ik doe wel vaak leuke dingen uiteindelijk. Maar ik zit ook vaak te denken aan leuke dingen die ik wil doen en die doe ik dan niet.

120. Zijn mensen van nature goed?

Dit vind ik een moeilijke! Ik had eerst in drukletters ‘ja’ getypt. Maar nu ik er even over nadenk, twijfel ik. Ik ben er wel van overtuigd dat je als baby gewoon echt een goed mens bent. Dat kan toch ook niet anders? Nog geen invloed van de wereld of je ouders of andere mensen om je heen. Maar ik ben er ook van overtuigd dat er al van kinds af aan iets ‘mis’ kan gaan. Ik hoop dat ik me niet te verkeerd uitdruk zo 😉 Ik denk gewoon dat je als baby wel goed bent en dat daar doorheen de jaren minder en minder van kan overblijven.

121. Verkies je weleens werk boven de liefde?

Nee, dat zou ik nooit doen! Zeker niet in mijn huidige relatie. Mijn liefde gaat voor alles! Ik vind het eigenlijk ook wel belangrijk dat dat op de eerste plaats komt. Met liefde betaal je geen cornflakes natuurlijk. Maar mocht er iets serieus voorvallen met mijn lief bijvoorbeeld, en ik moet eigenlijk werken, dan is voor mij de keuze snel gemaakt!

122. Waarvoor ben je je ouders dankbaar?

Dat ze er voor hebben gezorgd dat ik nooit iets tekort kwam.

123. Zeg jij altijd wat je denkt?

Euhm nee. Ik denk niet dat dat een goed idee is eerlijk gezegd. Ik ben heel lief maar ik denk soms ook eens minder lieve dingen.

124. Heb je vaak de tv aan zonder dat je kijkt?

Jep. Toch wel. Ik zet vaak de televisie op als ik met andere dingen bezig ben. Vind het gezellig als achtergrondgeluid. Maar met de radio op heb ik niet hetzelfde gevoel dus ja, het moet de televisie zijn. Haha.

125. Welk oud zeer heb je?

Geen denk ik.

126. Wat koop je van je laatste tien euro?

Frietkotfrietjes misschien. Of pizza en een dessertje. Maar sowieso wel eten. En waarschijnlijk ongezond

2 gedachten over “Duizend vragen aan jezelf • Deel 18

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.