Persoonlijk

Duizend vragen aan jezelf • Deel 11

51. Met wie zoende je voor het eerst?

Haha waarschijnlijk in de kleuterklas met een vriendje.

52. Welk boek heeft veel indruk op je gemaakt?

Oké, dit vind ik een moeilijke vraag. Ik kan eigenlijk niet echt een boek bedenken dat veel indruk op me maakte. Ik las wel al veel heel mooie boeken. En ook iets minder mooie boeken. Momenteel lees ik De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. En ook af en toe een stukje uit The World Book of Happiness. Wat ik wel een erg goed boek vind. Met veel inzichten! Maar ik denk dat ik het antwoord hierop schuldig moet blijven.

53. Hoe ziet je ideale trouwjurk eruit?

Ooooh hier denk ik zo vaak over na! Een vraag naar m’n hart! Haha. En ik ga nog lang niet trouwen. Maar ‘t is zo leuk om daarover te fantaseren! Vroeger wou ik altijd zo’n mega prinsessenjurk. Strak lijfje, gigantische rok. De Vera Wang jurk van Kate Hudson in Bride Wars. En ik vind dat nog altijd mooi! Maar mijn smaak is denk ik wel wat aan het veranderen. Nu ben ik meer te vinden voor een boho jurk. Of hoe noemen ze dat? Zo’n mooie jurk in kant maar niet te bombastisch. En ik vind een lage rug prachtig! Oh en wat ik ook een fijn idee vind is het volgende: een lange jurk voor de ceremonie en een korte jurk om in te dansen! Ik vind een beetje kleur ook prachtig. Zo’n heel lichtroze jurk bijvoorbeeld. Dat wordt nog wat als ik ooit moet kiezen. Haha.

‘Bombastische’ jurken:

1 • 2 • 3
123

Korte jurkjes:

1 • 2 • 3
1 23

Boho jurken:

1 • 2 • 3
1 23

54. Ben je bang in het donker?

Oh ja! Vroeger, als in drie à vier jaar geleden, wel meer dan nu. Maar ja, ik kan heel erg bang zijn in het donker. En op sommige momenten ook niet. Eigenlijk maak ik mezelf altijd bang. Heel stom. Maar dan begin ik me in te beelden dat er iemand naast m’n bed staat en dan kan ik echt verstijfd zijn van angst. Of als ik bijvoorbeeld in het donker wandel, denk ik dat er iemand achter me loopt. Terwijl ik weet dat het onzin is. Vroeger bleef ik soms op tot 2u ‘s nachts omdat ik niet naar boven durfde. Als ik mezelf dan eindelijk had overgehaald om toch te gaan slapen, dan moesten eerst overal waar ik zou komen de lichten aan. Dan kon ik ze erna allemaal een voor een uit doen zonder in het donker te hoeven lopen. Ik kan me dan ook echt heel opgejaagd voelen. Tegenwoordig probeer ik door heel bewust te ademen mezelf kalm te houden en dat werkt!

55. Welke sieraden draag je dagelijks?

Ik draag toch wel elke dag oorbellen. Dat is ook het enige wat ik élke dag draag. Ik voel me ook heel naakt zonder oorbellen. Heel af en toe vergeet ik ze eens. Tegenwoordig draag ik altijd kleine knopjes die ik gewoon inhoud om mee te slapen. Maar ik wissel ook regelmatig af met grote statement oorbellen. Soms draag ik nog een kettinkje ook. Of een ring. Of een armbandje. Maar nooit alles samen. Dan heb ik al snel het gevoel dat ik een kerstboom ben. Haha.

12 gedachten over “Duizend vragen aan jezelf • Deel 11

  1. Die bruidsjurken zijn echt prachtig, ik ga nog hélemaal niet binnenkort trouwen maar als het er ooit van zou komen dan zijn die boho jurken alsook die bombastische echt wauw.

  2. Wij hebben de zelfde smaak op het vlak van trouwjurken. Vooral die eerste rij vind ik het leukste. Haha ik moest wel een beetje lachen met het vriendje in de kleuterklas. 🙂

  3. Ooh, dat stukje over in’t donker zou ik echt geschreven kunnen hebben. Altijd fijn om te lezen dat je niet de enige bent met dit soort slaapgaan-gedrag, haha 😉 Liefs!

  4. Hahaha, je een kerstboom voelen als je alle sieraden draagt. Ik draag eigenlijk alleen een (verlovings)ring. Vroeger ook nog een ketting. Al heel lang geen oorbellen meer omdat ik ze steeds vergeet. Qua boek vind ik ‘Snow Flower En De Geheime Waaier’ van Lisa See ontzettend mooi. Dit boek vergeet ik nooit.

    1. Oeeh leuk, een boekentip! Ik ga het eens opzoeken 🙂 Een tijd geleden vergat ik m’n oorbellen ook regelmatig. Maar omdat ik me dan altijd wat naakt voel, alsof ik iets belangrijks vergeten ben, draag ik nu oorbelletjes die ik kan inhouden. Op die manier kan ik ze niet vergeten. Hihi 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.