Duizend vragen aan jezelf • Deel 6

’t Is nu zaterdagavond. Ik had vandaag maar liefst twee hele uren vroeger gedaan met werken. Dat betekent dat ik om kwart na vijf al thuis was. En dat voelde letterlijk alsof ik nog een hele dag voor me had. Haha. Hoera! Megaveel tijd dus om lekker wat dingen te schrijven. En dat was ook mijn plan. Maar ik ben Irene. Dus zo gaat dat niet. Nee. Het enige wat ik deed is Youtubefilmpjes kijken. En RuPaul’s Drag Race. Dat heb ik dus laatst ontdekt. Hilarisch! Maar goed. Ondertussen is het al acht uur. Ik heb mijn nagels al gelakt. En ik heb gezelschap van een doosje tortillas met hot salsa dip van de Aldi (lekkeeeer!). Straks ga ik namelijk een film kijken! Ben er nog niet helemaal uit welke. Maar Netflix heeft genoeg keuze. Te veel keuze eigenlijk. Waardoor het er vaak op neerkomt dat ik helemaal niet kan kiezen en dan maar Youtubefilmpjes ga kijken. Haha. Oké, eerst, vijf nieuwe vragen!

26. Was je een gelukkig kind?

Dat denk ik wel ja! Eerlijk gezegd kan ik mij dat niet meer zo heel goed herinneren. Maar ik kan me ook niet herinneren dat ik diep ongelukkig was. Dus dat zit wel goed volgens mij. Vroeger (dat klinkt dan altijd alsof ik vijfhonderd ben en als oud, gerimpeld omaatje terugkijk op mijn leven), in het derde middelbaar (denk ik), kregen we eens de opdracht om elke klasgenoot een compliment te geven. Dat moesten we dan als een soort van collage op een papier kleven. Toen kreeg ik echt heel erg vaak te lezen dat ik zo veel lach. Dus ja, ik denk dat ik algemeen gezien wel een gelukkig kind was.

27. Koop je vaak bloemen?

Kortste antwoord ooit: Nope. Oké, ik zal toch een beetje uitweiden. Ik koop niet vaak bloemen. Ik vind ze wel prachtig! Heel soms koop ik eens een plantje. Mijn vriend en ik vinden het namelijk superfijn om naar het tuincentrum te gaan en naar alle plantjes te kijken. Als we later een huis hebben, wil ik wel graag regelmatig een mooi boeket op de tafel. Dat fleurt de boel toch wat op hé.

28. Wat is je droom?

Hm. Wat is mijn droom? Ik heb niet één droom. Ik droom van een heleboel dingen; bij mijn vriend blijven, een eigen huis kopen, trouwen, een baby krijgen, of misschien twee of drie, een webshop openen en erna een winkeltje, mijn eigen baas zijn, een tijdje in het buitenland wonen, comfortabel kunnen leven, een grote reis maken naar de VS. Ja, dat zijn momenteel de dingen waar ik van droom. En gelukkig blijven natuurlijk. En gezond. Gewoon een fijn leven hebben.

29. In hoeveel huizen heb je gewoond?

Die vraag is voorlopig ook nog heel makkelijk te beantwoorden (niet dat dit überhaupt moeilijk kan worden denk ik): 1 huis. Het huis waar ik nu in woon. Het huis van mijn ouders. En ik woon hier graag.

30. Wat is jouw guilty pleasure?

Ten eerste, deze quote van Dave Grohl is geweldig. En ik ben het er wel mee eens!

I don’t believe in guilty pleasures. If you f*cking like something, like it!

Maar hoe moeten we het anders benoemen? Kleine pleziertjes? Oké, we doen het zo. Mijn kleine pleziertjes zijn Dr. Phil en programma’s als Embarrassing Bodies. Voor de rest kan ik nu niet meteen iets bedenken eigenlijk.

Wat zijn jouw kleine pleziertjes?