Duizend vragen aan jezelf • Deel 41

347. Vind je andere mensen net zoveel waard als jezelf?

Eigenlijk vind ik het oprecht een moeilijke vraag. Ik was geneigd om volmondig ja te zeggen. We zijn allemaal mensen. Allemaal gelijk. En ik ben al zeker niet meer waard dan iemand anders. Of minder. Maar langs de andere kant, denk ik nu ook aan bijvoorbeeld mensen die (dieren) mishandelen, of terroristen. En dan vind ik toch niet dat wij op dezelfde waardeschaal staan. Als ik het zo kan zeggen. Ik blijf er bij dat we allemaal mensen zijn. Ook zij die keuzes maken die totaal niet aansluiten bij mijn kijk op de wereld. En bij wie ik wil zijn als mens. We zijn gelijk. Maar ook weer niet. Ik kan het precies niet zo goed onder woorden brengen hoe ik er over denk.

348. Heb je altijd een keuze?

Ja. Dat denk ik wel. Zelfs niet kiezen is een keuze. Soms zijn er situaties waar je niets aan kan veranderen. Maar dan is de manier waarop je er mee om gaat ook een keuze.

349. Wat is je favoriete seizoen?

Vroeger zei ik altijd de zomer. Maar nu ben ik toch meer geneigd om voor de lente te gaan. Ik haat het namelijk om te zweten. Ik krijg ook echt snel zo’n tomatenhoofd van de warmte (waarvan niet? :p). En in de lente is het wel al warm genoeg om zonder jas buiten te kunnen. Maar nog niet zo warm dat het zweet in straaltjes langs je rug loopt als je een keer tien minuten moet fietsen. Alhoewel dat de voorbije weken toch ook niet helemaal waar was. Zo heet! Ik vraag me dan soms af of het nog meer zomer zal worden. Nog warmer. Hopelijk niet.

Er was een tijd dat ik echt heel erg geen zin had in de winter. Maar sinds vorig jaar kan ik er ook de charme wel van in zien. Vind het alleen jammer dat het ’s morgens lang donker is. Dat draagt wel bij aan de gezelligheid natuurlijk. ’t Is ook nooit goed hé. Hihi.

350. Hoe had je willen heten als je zelf je naam had mogen uitzoeken?

Geen idee. Ik vind Irene wel een mooie naam eigenlijk. M’n ouders hebben goed gekozen! Zelf vind ik Lucy (zeg: loesie) mooi. Of Rosy. En Mona ook. Dat vind ik zo’n sexy naam. Haha :p

351. Hoe ijdel ben je.

Ik ben vrij ijdel denk ik. Maar soms dan ook weer niet. Er zijn echt dagen waarop het me gewoon geen hol uitmaakt hoe ik er uit zie. En sommige dagen kijk ik in elk raam om te zien of ik er goed uitzie. Er was een periode (nog niet zo heel lang geleden) dat ik de deur niet uitging zonder mascara. En dat was dan al heel ijdel van me. Ik ben niet zo’n make-upmeisje hé. En daarna kon het me geen bal meer schelen of er nu mascara op m’n wimpers zat of niet. En nu vind ik het terug fijn om het wel te dragen.

352. Volg je meestal je hart of je hoofd?

Ik ben wel echt een gevoelsmens. Als het niet goed voelt, doe ik het niet. Of ja, dat probeer ik nu vaker. Maar ik kan ook wel m’n hoofd laten spreken als ik weet dat dat beter is. Maar ik denk toch wel meestal m’n hart.

353. Wat is het laatste risico dat je hebt genomen?

Ben niet zo’n risiconemer. Misschien mijn ontslag geven op m’n vorige werk? Of een huis kopen. Of ja. Is dat echt een risico? We hebben dat natuurlijk wel allemaal uitvoerig bekeken. Een berekend risico! Haha.

354. Neem je vaak het voortouw in een gesprek?

Oeeeh nee. Haha. Ik luister liever. Ik vond dat op de hogeschool echt  v e r s c h r i k k e l i j k als ik een gesprek moest leiden. Zéker als het dan met de hele klas was. Nu is dat wel nog anders dan een gewone conversatie. Maar toch. Hatelijk. Ik was daar ook echt super slecht in. Ik ben meer iemand die een beetje afwacht. En als ik vind dat ik iets bij te dragen heb, dan zal ik dat doen. En dan gaat het dus nog altijd vooral over een gesprek met een groep. Als ik met iemand één-op-ééngesprekken heb, dan durf misschien wel eerder het voortouw nemen. En dan praat ik ook liever. En veel. Haha.

355. Op welk fictief karakter uit een serie lijk je?

Haha ojee. Dat weet ik dus ook niet. Misschien op Betty uit Riverdale? Niet zozeer qua looks dan. Haha.

356. Wat mag er niet op een goed feest ontbreken?

Een beetje roze of glitters. En goeie muziek. En ik natuurlijk! Haha. En misschien ook wat lieve mensen. Oja. Vergeet nog echt een superbelangrijk ingrediënt! Dessertenbuffet! En hapjes!

Neem jij vaak het voortouw in een gesprek?

5 thoughts on “Duizend vragen aan jezelf • Deel 41

  1. Ik snap je antwoord op vraag 1 helemaal. Niet iedereen is evenveel waard. Ik vind juist de afwisselingen van de seizoenen erg leuk. Van mij hoeft het niet continu winter of zomer te zijn.
    Danique schreef laatst over PositiviTijd | Week 25My Profile

  2. Wat zeg je dat mooi over keuzes maken! Zelfs niet kiezen is inderdaad vaak een keuze. En ik vind het best wel een stoere beslissing om van baan te veranderen. Dat lijkt me best een risico en een spannende stap. Ik herken het trouwens wel van niet in het voortouw nemen in gesprekken. Ik wacht bijvoorbeeld vaak af totdat iemand anders me een vraag stelt in plaats van dat ik meteen zelf uitvoerig over mijn leven ga vertellen.
    Romy schreef laatst over 7x waar het leven eigenlijk te kort voor isMy Profile

  3. Aahh zo leuk weer! Haha ik moest wel lachen dat je jezelf op Betty vind lijken van riverdale. Dussss dan ben je een good girl die dan een bad girl wordt? Haha. Vind het trouwens wel een (berekend) risico hoor dat je je baan hebt opgezegd en een huis hebt!

Comments are closed.