Duizend vragen aan jezelf • Deel 40

337. Ben je nog steeds dezelfde persoon als vroeger?

Ja en nee. Uiteindelijk ben ik wel mezelf gebleven. Maar er is ook veel veranderd. Dus ook weer niet helemaal hetzelfde als vroeger. Alleen een beetje zekerder van mezelf. Trotser op mezelf.

338. Waarom heb je gekozen voor het werk dat je nu doet?

Haha. Ojee. Ik werk in een bank als onthaalmedewerker in de voormiddag. En in de namiddag doe ik soms afspraken. Of maak ik dingen in orde voor klanten. Of help ik onze kantoordirecteurs met dingen. Commercieel adviseur heet het officieel. Waarom heb ik daarvoor gekozen. Ik wou nog graag iets doen met menselijk contact. Haha. En tijdens mijn werk in de winkel merkte ik dat ik liever wat meer uitdaging wou. Mijn mama werkt bij dezelfde bank. En zij bracht mij in contact met m’n kantoordirecteurs. Waarom wou ik er werken? Waarom niet? Ik had zin in iets nieuws. Zin om nieuwe dingen te leren. Het klikte met de mensen. Wat ik super belangrijk vind. Dus ik had er wel vertrouwen in dat het goed zou komen. Bovendien bood het me voor nu wel een stabielere en mooiere toekomst.

339. Welke slechte gewoonte heb je?

Chips eten ’s avonds. Niet elke avond. Maar wel vaak. En frietjes op vrijdagavond. Al is dat er wel een beetje uit aan het raken. Verder slaap ik vaak met m’n sokken aan. Als ik zelf de afwas moet doen, durf ik hem soms wel 2 of 3 dagen laten staan. Haha.

340. Vaar jij je eigen koers?

Ik wil geloven van wel! Ik denk het ook wel eigenlijk.

341. Waar kun je over doorzeuren?

Haha. Ik kan zeuren als ik bijvoorbeeld iets vraag aan mijn vriend, iets belangrijks, zoals wat voor vaatwasser we gaan nemen en of we dat nu eens gaan bekijken, op dit eigenste moment. En hij dan ja zegt en ten slotte toch niet meekijkt. En dan moet ik in m’n eentje beslissen welke vaatwasser we gaan nemen. Nee dat gaat niet! Dan blijf ik echt zeuren tot hij mee kijkt. Of als hij bozig is en ik wil weten waarom. Eigenlijk moet ik hem gewoon even gerust laten. Maar ik wil per se nu onmiddellijk weten wat er aan de hand is. Dan blijf ik ook doorgaan. Wat het dan natuurlijk alleen nog maar erger maakt.

342. Is elke relatie te redden?

Hm. Dat denk ik niet eigenlijk. Soms zijn er dingen gebeurd waar je je moeilijk over kan zetten. Mijn ervaring (of ja niet echt ervaring. Maar wel wat ik soms zie in mijn omgeving) is dat als het een keer gebroken is geweest, het heel moeilijk terug te fixen valt.

343. Met welk lichaamsdeel ben je tevreden?

Vanaf m’n boobies omhoog. En vanaf m’n kont omlaag. Behalve m’n voeten.

344. Hoe houd je het leven spannend?

Niet te zot; door af en toe eens iets nieuws te doen denk ik. Eigenlijk hoeft mijn leven nu niet per se heel spannend te zijn hoor. Gewoon af en toe iets nieuws doen is gek genoeg.

345. Kun je goed presteren onder druk?

Ik haat druk. Maar vroeger in de blok, kon ik het beste studeren / taken maken een dag of twee voor het examen / de deadline. Wat natuurlijk echt super stresserend is. Maar voor mij werkte dat toen wel. Nu wil ik stress liever vermijden en goed voorbereid zijn. Haha :p

346. Welke levensfase heb je als prettig ervaren?

Deze!

Ben jij nog dezelfde persoon als vroeger?

5 thoughts on “Duizend vragen aan jezelf • Deel 40

 1. Wat een leuke rubriek! Ik las laatst wel dat slapen met sokken aan ervoor zorgt dat je sneller en beter slaapt, omdat je voeten dan warm zijn en dat helpt daarbij. Dus ik zou me daar niet té slecht over voelen 🙂

  1. YES! 😀 Ik kan ook écht niet slapen als ik koude voeten heb. Verschrikkelijk!

 2. Wat een leuke vragen zijn dit zeg!

  Ik denk dat niet alle relaties te redden zijn. Soms gebeuren er dingen die niet goed zijn voor een relatie en dan moet je ook gewoon accepteren dat het klaar is. Plus je moet blijven investeren als je wil dat een relatie blijft werken en als de een dat wel doet en de ander niet, dan gaat het niet lukken.
  marije schreef laatst over Weekly Picture Wednesday: Week 24 – 2017My Profile

  1. Ja dat is ook zo vind ik! Je moet er toch altijd wat werk in stoppen. En het moet van twee kanten komen hé.

 3. Met sokken aan slapen heb ik ook jaren gedaan, inmiddels doe ik het niet meer tenzij het echt heeeeeel erg koud is. Ik denk ook niet dat elke relatie te redden is, niet alleen omdat er dingen kunnen gebeuren die een relatie stuk kunnen maken maar ook omdat houden van voorbij kan gaan. In ieder geval de soort houden van die nodig is voor een gezonde relatie.
  Sammie schreef laatst over Springfield schoudertas, licht en klein.My Profile

Comments are closed.