Duizend vragen aan jezelf • Deel 30

237. Ben je ooit in een gevaarlijke situatie terechtgekomen?

Ik denk van niet eigenlijk. Kan me toch niet echt iets herinneren. Oja. Ik heb een keer een “ongeluk” gehad met m’n fiets. Mensen van Gent gaan weten waar het was. Ik reed met David aan de Dampoort op een gigantisch rondpunt. Er stond daar een auto te wachten om het rondpunt op te rijden. Net toen ik er voorbij kwam reed ie naar voor natuurlijk. Hup Irene op de grond. Ik had gelukkig niets ernstigs. Een kleine snee in m’n been. En m’n fiets was stuk. Maar het was echt super hard schrikken voor mij. Ik heb heel hard moeten huilen. Omdat dat een van m’n grootste angsten was / is; aangereden worden door een auto. En om dan te beseffen dat dat een beetje was gebeurd. En vooral dat het veel erger kon zijn. Eng.

238. Heb je een tic?

Ik zit vaak in m’n haar. Doordat het onderaan geblondeerd is, is het niet meer echt in goeie staat. M’n puntjes zijn kapot ook. En het zit daar altijd in elkaar gestrengeld. Ik vind het wel een fijn gevoel om die knoopjes los te maken door er met m’n handen doorheen te gaan. Raar trekje hé. Haha. Maar dat doe ik dus best wel vaak.

Oh en ik bijt ook heel vaak op m’n lip. Aan de linkerkant vooral. Waardoor ik daar een soort van permanent blauw plekje heb. Valt gelukkig niet heel erg op.

239. Is geluk een doel of een momentopname?

Geluk is een momentopname denk ik. Het is alleszins geen doel. Gelukkig zijn dan weer wel.

240. Met wie wil je je laatste minuten doorbrengen?

David. Again. Voor de rest hoeft er eigenlijk niemand bij te zijn. Ik wil niet allemaal verdrietige mensen zien. Eigenlijk wil ik m’n laatste minuten gewoon doorbrengen in m’n slaap. Dat ik er niet te veel van merk. ’t Lijkt me echt verschrikkelijk om te beseffen dat het je laatste minuten zijn. Maar langs de andere kant is het ook wel mooi dat je dan echt afscheid kan nemen. Dus ik zou de tijd voor m’n laatste minuten (haha) doorbrengen met m’n familie en vrienden. En dan m’n echt laatste minuten alleen met David.

241. Heb je een missie in je leven?

Mijn missie is dus vooral gelukkig zijn. En graag doen wat ik doe. En omringd zijn door mensen die me liefhebben en die ik liefheb. Voor de rest ben ik niet heel erg ambitieus. Haha.

242. Ben je aan iets verslaafd?

S U I K E R. Zonder twijfel. Hoe ik ook m’n best doe om minder te snoepen en koeken. Het lukt niet. Ik ben gewoon veel te gek op zoetigheid. En ja, ik heb al gezonde zoetigheid geprobeerd. Lekker voor even. Maar het vervangt toch m’n dagelijkse portie echte suiker niet.

243. Welk overlijden heeft je het meest aangegrepen?

Mijn oma en opa (ouders van m’n papa) zijn binnen 1 jaar gestorven en dat was toch wel moeilijk. Hoewel ik het altijd moeilijk heb bij een overlijden, vond ik eigenlijk die periode er voor nog erger. M’n oma was best ziek. En toen ik een keer mee op bezoek was in het ziekenhuis, was ik echt super hard geschrokken van haar (mentale) toestand. Ik vind het erg om toe te geven, maar ik ben erna ook niet meer langs gegaan. Ik kon dat helemaal niet aan. Uit een soort van zelfbescherming ofzo. En ik denk ook niet dat ze het nog echt besefte.

244. Hoe zou de titel van jouw autobiografie luiden?

Haha ojee. Geen idee. Waarschijnlijk iets als: ‘Ik doe ook maar wat.’ Oh of. ‘Irene. Een autobiografie. Oké. Laten we dit eens proberen.’ HAHA.

245. Hoeveel lijk je al op wie je wilt zijn?

Euhm. Goh. Ik denk eigenlijk dat ik gewoon wel al ben wie ik wil zijn. Ik ben nu op zo’n punt gekomen dat ik dat weet. Of ja dat ik blij ben met wie ik ben. Ik vind het nog wel lastig om hier over na te denken. Want wie wil ik zijn? Ik wil gewoon mezelf zijn. En blij zijn met mezelf.

246. Wanneer moet je een relatie beëindigen?

Van mij moet niemand iets. Wanneer zou ik een relatie beëindigen? Persoonlijk zou ik een punt zetten achter een relatie als ik me niet meer goed voel in de relatie. Als er dingen zijn gebeurd waar ik me niet over kan zetten. Zelfs als zou ik mijn partner dan nog graag zien. Maar het lijkt me heel ongezond om samen te blijven als je het die ander altijd zal blijven verwijten. En verder vind ik het wel belangrijk dat er toch altijd een vonkje aanwezig is. Er is natuurlijk niets mis met een broer-zus relatie (niet echt broer en zus hé 😉 ) als je je daar goed bij voelt. Maar voor mij zou dat niet werken. Ik besef heel goed dat het makkelijker gezegd dan gedaan is. Want als je iemand graag ziet, lijkt het me moeilijk om er een punt achter te zetten. Zelfs als die persoon je gekwetst heeft. Plus als je al lang samen bent, is het denk ik moeilijk om dat op te geven. Dan heb je een heel groot deel van je leven samen doorgebracht. Het lijkt me moeilijk als dat dan weg is.

Wat zou de titel van jouw autobiografie zijn?

13 Comments

 1. ines 13 april 2017

  Amai ja de dampoort! Blij dat ik aan de andere kant van Gent woon en daar alleen maar occasioneel moet passeren (en dan nog “veilig” in de auto). Ik probeer daar altijd zot op te letten voor de fietsers want het is daar echt gevaarlijk (vriend van mij is daar ook al eens aangereden, gelukkig niks héél ergs). En je autobiografie haha 😀 Moest ik lachen, ik denk dat mijn autobiografie ook zo een titel zou krijgen 😉
  ines schreef laatst over Moskou dag 02My Profile


 2. Charel 11 april 2017

  Heel leuk! Ik zit ook altijd aan mijn haar haha ik denk van niet maar mijn vriend zegt wat anders!
  Charel schreef laatst over Tassen tassen tassen!My Profile


  • Irene 12 april 2017

   Ja mijn vriend merkte het bij mij op dat ik te veel op mijn lip bijt want dat ik zo’n blauw plekje had. En nu valt het me elke keer op als ik het doe :p


 3. Nadine 11 april 2017

  Het blijft leuk om je antwoorden te lezen op deze vragen! Wel ‘zware’ vragen dit keer. Jeetje, wat erg dat je opa en oma binnen 1 jaar overleden zijn.. Ik vind ‘ik doe ook maar wat’ best een leuke titel eigenlijk voor een autobiografie! De mijne zou mijn blognaam ‘dansen in het donker’ worden. Dat verwoord mijn leven wel zo’n beetje haha.
  Nadine schreef laatst over Mijn mening over de Netflix serie ’13 reasons why’My Profile


 4. Eva 10 april 2017

  Wat veel mooie vragen weer 🙂 Het lijkt me (voor jou :P) zo leuk om zoiets dan over een aantal jaar weer terug te lezen 🙂
  Eva schreef laatst over Interieur inspiratie | lente fotobehang!My Profile


 5. Benthe 10 april 2017

  Leuk om je weer een beetje beter te leren kennen ! Ik zit ook altijd aan m’n haar haha, of aan mijn oorlellen dat laatste probeer ik af te leren want dat ziet er volgens mij toch wel raar uit.
  Benthe schreef laatst over De grote social media lenteschoonmaakMy Profile


 6. Ayla 10 april 2017

  Wat een moeilijke vragen deze keer! Ik vind het zo moeilijk om aan laatste momenten te denken. Jan en ik zeggen nu ook tegen elkaar dat we het liefste hand in hand tijdens het slapen en dan ook tegelijkertijd zouden willen gaan. Ik moet al huilen bij het idee.
  De titel van mijn autobiografie: “Ayla – Van groots en meeslepend naar doorsnee weltevree”, omdat ik vroeger altijd droomde van een groots en meeslepend leven, maar nu ik mijzelf beter ken weet ik dat dat helemaal niets voor mij is en ik gewoon tevreden ben met een klein en gelukkig leventje 🙂
  Ayla schreef laatst over Je routine terugvinden, hoe doe je dat?My Profile


  • Irene 10 april 2017

   Bij het idee dat iemand van ons twee (vooral dan David) dood gaat, krijg ik het ook moeilijk hoor. Ik ben ook echt zo’n emotioneel mens :p haha. Mooi inzicht ook. Ik denk dat dat voor mij ook wel opgaat 🙂


 7. Danique 10 april 2017

  Superleuke antwoorden! Ik snap dat je het enorm eng vond tijdens die ‘aanrijding’. Het is ook mijn grootste nachtmerrie om daardoor om het leven te komen..
  Danique schreef laatst over PositiviTijd | Week 14My Profile


 8. Silke 10 april 2017

  Die toffe vragen weer, je hebt ze ook heel erg leuk beantwoord 😀 Die titel van die autobiografie, hahaha! Ik pruts ook echt aaaaltijd aan mijn lippen, zo’n vervelende gewoonte, haha. & Dat rondpunt is zo gevaarlijk hé! Ik woon daar redelijk dichtbij dus ik moet er vaak rondom heen. Nu zijn ze echter bezig met verkeerslichten te plaatsen, want soms is het daar echt enorm gevaarlijk :p liefs!
  Silke schreef laatst over Lichtpuntjes #99 | Werken in de bib & SportkriebelsMy Profile


  • Irene 10 april 2017

   Ik hoop dat ik daar nooit meer moet fietsen. Haha :p Maar wel goed dat er lichten komen. ’t Is daar super chaotisch soms!


 9. Romy 10 april 2017

  Wat heb je de vragen weer leuk beantwoord! Je hebt zo’n leuke schrijfstijl. Wat heftig trouwens dat je opa en oma in zo’n korte tijd zijn gestorven! En je biografietitel klinkt erg leuk, haha. Ik heb geen idee wat ik zou kiezen. Gewoon saai ‘Romy’ denk ik 😉
  Romy schreef laatst over 7x waarom maandag eigenlijk best leuk is!My Profile


  • Irene 10 april 2017

   Ach saai vind ik dat niet! En dan is het gewoon ook meteen duidelijk dat het over jou gaat. Vaker Vrolijk kan er nog bij!


Comments are closed.