Duizend vragen aan jezelf • Deel 27

207. Wanneer heb je voor het laatst een nacht doorgehaald?

Geen idee. Waarschijnlijk was dat op kamp met de jeugdbeweging. Dan is het een soort traditie om de laatste avond op kamp “nachtje door” te doen. Al was ik daar nooit echt goed in. Maar voor ons was dat het van het. Hoe ouder ik werd, hoe minder ik er om gaf.

208. Waar dagdroom je graag over?

Over ons toekomstige huis. Over mijn verdere leven met mijn vriend. Ons trouwfeest dat er misschien ooit komt. Hoe onze kinderen er uit gaan zien. Over mijn winkeltje wat er hopelijk ooit komt. Over wonen in een ander land. Liefst een warm land dan. Maar soms ook over heel onmogelijke dingen, zoals hoe het leven zou zijn als ik nooit meer moest werken. Of hoe het zou zijn als ik zou kunnen vliegen. Of als ik Euromillions zou winnen. Haha.

209. Kijk je vaak achterom?

Ik doe het soms wel. Maar ik gooi ook wel snel met wat dooddoeners als ‘Ik kan er nu toch niets meer aan veranderen’. Haha. Ik kijk liever naar vandaag. En af en toe naar de toekomst. Maar achterom kijken kan ook heel handig zijn. Om uit je ervaringen te leren enzo. Even reflecteren. Maar ik waak er over om er niet te lang in te blijven hangen.

210. Wat weten de meeste mensen niet van jou?

Ik vind mijn voeten super lelijk. Haha.

211. Wat is een terugkomende ruzie met je partner?

Ik heb dit even besproken met hem. Er is niet echt iets waar hij en ik elke keer ruzie om maken. Maar wij maken dan ook niet veel ruzie eigenlijk. Ik zie wel een patroon in het ontstaan van ruzietjes. Hij wordt heel stil als er iets is. En ik merk dat op. Waardoor ik er over wil praten en hij gewoon gerust gelaten wil worden. En dan zijn we allebei heel erg koppig. En bozig.

212. Waar verheug je je dagelijks op?

Mijn vriend zien. En mijn avondeten. Haha. #nevernoteating.

213. Welke vriendschap van vroeger mis je?

Geen denk ik. Is dat erg? :p haha.

214. Hoe ga je om met stress?

Ik kan eigenlijk echt niet goed tegen stress. Ik krijg er last van aan m’n darmen. Haha. Niet fijn! En ik vind die knoop in m’n maag ook echt zo’n onaangenaam gevoel. Ik denk bijna elke keer als ik stress heb, dat ik bijvoorbeeld liever m’n knie zou schaven. In plaats van die knoop te voelen dan hé. Maar ik kan er doorheen de jaren wel beter mee om. Ik schreef er laatst een stukje over met mijn persoonlijke tips tegen stress. Vroeger moest ik bijvoorbeeld soms overgeven als ik zenuwachtig was. Of ging ik huilen. Maar nu ik voor mezelf wat dingen heb gevonden die werken, gaat het beter. YES!

215. Doe je je weleens anders voor dan je bent?

Nee eigenlijk niet! En ik ben blij dat ik dat kan zeggen 🙂

3 thoughts on “Duizend vragen aan jezelf • Deel 27

  1. Haha, bij mij slaat stress ook op mijn darmen #letsbereal (de ochtend voor een examen…) 😉 Echt een prachtige, tof geschreven blog en leuke rubriek!

    1. Hé merci Anne-Sophie! 😀 Blij dat ik dan niet de enige ben met overactievestressdarmen. JOY!

Comments are closed.