Duizend vragen aan jezelf • Deel 26

197. Neem je vaak tijd voor jezelf?

Ik vind van wel! Misschien soms iets te veel? Haha. Ik ben heel erg gehecht aan mijn eigen tijd. Ik vind het gewoon fijn om met mezelf tijd door te brengen. En ik krijg er energie van. Als ik daar nood aan heb, dan zeg ik gerust afspraken af. Zonder dat ik me daar slecht om voel.

198. Waar had je laatst de slappe lach om?

Eerlijk gezegd kan ik me niet goed herinneren wanneer ik laatst écht de slappe lach had. En ik vind het heel erg om dat te moeten toegeven. Maar algemeen lach ik wel veel.

199. Geloof je alles wat je denkt?

Nee. Haha. Godzijdank. Ik kan soms echt gemene dingen denken over mezelf. Op dat moment “geloof” ik het enigzins. Maar ik ben me er dan tegelijk ook wel van bewust dat het toch niet waar is.

200. Welk feest was legendarisch?

Ojee, ik ben niet zo van de feesten hoor. Dan kies ik misschien toch maar m’n eindejaarsbal. Zie m’n vorige ‘1000 vragen aan jezelf’ voor de reden 😉

201. Hoe goed ken je je buren?

Ons ene paar buren ken ik totaal niet! Ik weet alleen dat die man in de zomer altijd heel erg veel lawaai maakt. En liefst ook heel erg laat op de avond. Bij voorkeur rond het uur dat ik ga slapen. Zo’n luidruchtig mens! En alleen in de zomer hé. Voor de rest van het jaar hoor ik hem nooit. En ons andere paar buren ken ik wel vrij goed. Vooral mijn buurmeisje-die-nu-geen-buurmeisje-meer-is. Wij kennen elkaar al van toen wij nog heel klein waren. In de lagere school brachten wij volgens mij zelfs bijna elke dag samen door na school. In mijn herinnering is dat zo alleszins. Haha. En spreken we ook nog regelmatig af. Zaterdag gaan we bijvoorbeeld samen naar een tentoonstelling.

202. Heb je vaak geluk?

Wel, voor mij voelt dat wel zo. Dat ik mijn studie gehaald heb, voelt als geluk. Of mijn nieuwe werk. Terwijl je bijvoorbeeld een studie toch echt niet kan af maken op puur geluk denk ik dan. Maar buiten dat vind ik dat ik bij meer onbenullige dingen ook wel vaak geluk heb. Dan zie ik bijvoorbeeld een bloesje wat ik prachtig vind, hangt er nog maar eentje en is het net mijn maat.

203. Met welke vriendin verschil je het meest?

Oei moeilijk. Ik denk met Sarah. Maar dat gaat dan eigenlijk alleen puur om waar we staan in ons leven. Want op gebied van denken en humor enz. loopt dat wel vrij gelijk denk ik. Zij is al getrouwd, heeft twee kindjes en een huis. En ik woon nog thuis. Ben niet getrouwd en ik ben ook niet van plan om snel aan kinderen te beginnen.

204. Wat doe je anders dan je ouders?

Ik denk dat mijn manier van denken gewoon wel anders is dan die van mijn ouders. Volgens mij sta ik wat positiever in het leven. Misschien naïever. Maar dat begrijp ik ergens ook wel aangezien zij ouder zijn. In beide betekenissen van het woord. Ik denk ook dat ik wat losser om ga met dingen. Meer “we zien wel”. En ik weet heel zeker dat ik in het verkeer minder geïrriteerd ben dan mijn papa. Haha. Ik vind het eigenlijk best een moeilijke vraag. Misschien dat iemand anders die beter over mij kan beantwoorden.

205. Waar krijg je energie van?

Boeken. En ze lezen. Een mooi tijdschrift. Mooie foto’s maken. En zien. Iets tekenen wat dan lukt. Kleurtjes. Muziek. Mijn eigen gezelschap. Of dat van mijn lief. Zonneschijn. Natuur. Een wandelingetje maken. Slapen.

206. Was je gelukkig als puber?

Heel in het begin van m’n puberjaren / tienerjaren niet echt. Ik werd wat gepest op school. En zelfs nadat het stopte, voelde ik mij eigenlijk nergens op mijn plaats. Ik had altijd het gevoel alsof iedereen super hip en cool was en ik een beetje achterop hinkte. Ik heb m’n vierde middelbaar gedubbeld en vanaf dan was alles beter. Ik kreeg veel meer zelfvertrouwen. En ik begon stilaan gelukkig te worden met mezelf. Ik had lieve vriendinnen en leuke hobby’s. Ja, vanaf toen ging het beter. Ik denk wel dat ik toen gelukkig was. Dus de helft nee en de helft ja. Al is de ja-helft misschien nog net ietsje groter!

Waar krijg jij energie van?

5 thoughts on “Duizend vragen aan jezelf • Deel 26

  1. Wat een leuke vragen toch, kun je die niet ergens los kopen? Als een leuke kaartendoos ofzo? Ik ben bijna jarig 😉

    Ik had tot mijn 14e een behoorlijke kloten puberteit, ook met problemen thuis. En toen verhuisde ik van de ene ouder naar de ander en toen heb ik een super tienertijd gehad. Handig, gescheiden ouders 😉
    Lilian schreef laatst over Hoe organiseer je je e-mail?My Profile

  2. Ik vind dit zo leuk! Wat naar dat je gepest bent als puber en dat je je niet op je plek voelde 🙁 Maar gelukkig voel je je zo te lezen nu een stuk beter! 🙂

Comments are closed.