Duizend vragen aan jezelf • Deel 2

Ondertussen alweer een hele tijd geleden had ik een abonnement op de Flow. Gekregen voor m’n verjaardag van mijn ouders. Ik helemaal blij natuurlijk want dat is gewoon een prachtig tijdschrift! Op een goeie dag vond ik in de nieuwste versie een boekje met de titel ‘1000 vragen aan jezelf’ en ik wist gewoon dat ik dat ging bijhouden. Ten eerste omdat ik het fijn vind om zo’n dingen te bewaren (seriously, ik heb een hele reeks mooi uitziende boekjes in m’n bureautje liggen. Over blaadjes verzamelen in de herfst tot haken) en ten tweede omdat ik dacht dat ik het ‘ooit’ wel eens zou kunnen gebruiken. Zoals dat meestal gaat met die dingen ligt het dan weken, maanden en in mijn geval, soms zelfs jaren te verstoffen in een of ander schuifje. Maar nu, met deze blog, heb ik het perfecte excuus gevonden om ein-de-lijk mezelf te kwellen met 1000 vragen die volgens Flow ‘helpen om uit te vinden wat er voor mij écht toe doet’. I’m in!

7

6. Waar bestaat je ontbijt uit?

Mijn ontbijt bestaat meestal uit de crunchy muesli met chocolade en amaranth van de Aldi en Griekse yoghurt. Yum! Meestal eet ik er dan ook nog een stuk fruit bij zoals een kiwi of een nectarine. En ongeveer een halve liter water!

14442732_10209262754278500_1148154613_n
Als ik dit niet eet, dan maak ik banaanhavermoutpannenkoeken -als ik bijvoorbeeld pas tegen de middag naar m’n werk moet- of gewoon een goeie ouwe boterham met hagelslag! Of choco.

7. Wie heb je voor het laatst een kus gegeven.

Dat zal mijn vriend zijn. Ik ben niet zo’n kusser als het op andere mensen aan komt. Ik voel me altijd super awkward als ik bijvoorbeeld op een familiefeest kom of wegga en het hele rondje moet af gaan om iedereen drie – of twee of een, who knows – zoenen te geven. Brrrr. En bij ons thuis is het ook niet de gewoonte om te zoenen maar m’n mama heeft dat toch af en toe eens graag, als teken dat we elkaar nog graag zien. Ze moet er dan ook altijd om lachen als ze dat vraagt. Mijn gezicht spreekt waarschijnlijk boekdelen. Ik vind het ook altijd zo moeilijk. Wanneer moet je nu zoenen? Sommige vriendinnen zoenen de ene keer wel en de andere keer niet. Hallo?! Hoe moet ik het nu weten? Nee, geen fan! Zoenen met mijn vriend daarentegen; helemaal geen probleem mee! 😉

8. Waarin lijk je op je moeder?

Dit vind ik een moeilijke vraag maar ik ga hem toch beantwoorden. Ha! Ik denk ons talent om honderdeneen vragen te stellen. Tot vervelens toe. Ik vind het zelf eigenlijk super irritant als m’n mama dat doet – sorry! – maar ik doe het dus zelf ook. Vooral bij mijn vriend eigenlijk. ‘Oh en wat heb je dan allemaal gedaan? Wat zeiden ze? Was het moeilijk? Hoe keek hij dan? Wat deden die anderen? Wat heb jij gezegd? Heb je dat gevraagd?’. Ik probeer het wel wat in te houden maar het is soms moeilijk hoor! Ik ben denk ik gewoon super nieuwsgierig en wil graag van alles op de hoogte zijn.

9. Wat doe je ’s ochtends als eerste?

Naar de wc gaan? Nee, m’n wekker afduwen! En dan naar de wc gaan en tanden poetsen. Maar ik vergeet altijd om mijn tandenborstel al mee te nemen naar de badkamer waardoor ik eerst terug naar mijn kamer moet lopen. En dan is de verleiding groot om toch nog even in bed te gaan liggen.

10. Ben je een goede voorlezer?

Ik weet niet of ik een goede voorlezer ben. Ik weet wel dat ik dat super graag doe. Hele verhalen (al gebeurt dat nu ook niet meer eigenlijk) maar ook dingen die ik in de krant lees of grappige dingen in reclameblaadjes. Ik hoop maar dat mijn toekomstige mini me’s het later fijn gaan vinden om naar mij te luisteren als ik hen verhaaltjes voorlees (fingers crossed!).

7