Duizend vragen aan jezelf • Deel 18

117. Welk woord zeg je te vaak?

Kei. Haha. Als ik praat over iets dan gebruik ik keivaak het woord kei om uit te drukken hoe keitof of -stom iets is. En eigenlijk, als ik er zo over nadenk, vind ik het wel wat puberaal ofzo om dat te zeggen. Haha. En nu ga ik er waarschijnlijk heel hard op letten nooit meer kei zeggen.

118. Sta je graag in de spotlights?

Oh no. Echt totaal niet! Nu denk je misschien: “Ja maar Irene, je staat niet graag in de spotlights en je hebt een blog? Hu?”. Dat snap ik. Maar toch is het zo. Het is ook niet zo dat ik met mijn blog heel erg in de spotlights sta. En daarbij voelt dat toch ook nog anders. Zet mij voor een hele groep mensen en ik klap gewoon dicht. En dan krijg ik nog eens een prachtig tomatenhoofd ook. Toppie! Langs de andere kant ben ik wel een prater. En ik vind het fijn om één op één gesprekken te voeren. Of met een heel klein groepje mensen. Als ik dan in de spotlight sta, vind ik dat niet zo heel erg. Omdat het dus maar een kleine groep is. Slaat dit ergens op?

119. Waar moet je vaker de tijd voor nemen?

Lezen. En gewoon leuke dingen doen. Ik doe wel vaak leuke dingen uiteindelijk. Maar ik zit ook vaak te denken aan leuke dingen die ik wil doen en die doe ik dan niet. Misschien omdat ik bang ben dat het dan gaat mislukken. Of gewoon omdat het best wel een drempel is om ergens aan te beginnen.

120. Zijn mensen van nature goed?

Dit vind ik een moeilijke! Ik had eerst in drukletters ‘ja’ getypt. Maar nu ik er even over nadenk, twijfel ik. Ik ben er wel van overtuigd dat je als baby gewoon echt een goed mens bent. Dat kan toch ook niet anders? Nog geen invloed van de wereld of je ouders of andere mensen om je heen. Maar ik ben er ook van overtuigd dat er al van kinds af aan iets ‘mis’ kan gaan. Ik hoop dat ik me niet te verkeerd uitdruk zo 😉 Ik denk gewoon dat je als baby wel goed bent en dat daar doorheen de jaren minder en minder van kan overblijven.

121. Verkies je weleens werk boven de liefde?

Nee, dat zou ik nooit doen! Zeker niet in mijn huidige relatie. Mijn liefde gaat voor alles! Ik vind het eigenlijk ook wel belangrijk dat dat op de eerste plaats komt. Met liefde betaal je geen cornflakes natuurlijk. Maar mocht er iets serieus voorvallen met David bijvoorbeeld, en ik moet eigenlijk werken, dan is voor mij de keuze snel gemaakt!

122. Waarvoor ben je je ouders dankbaar?

Dat ze er voor hebben gezorgd dat wij nooit iets tekort kwamen.

123. Zeg jij altijd wat je denkt?

Euhm nee. Haha. Ik denk niet dat dat een goed idee is eerlijk gezegd. Ik ben heel lief maar ik denk soms ook eens minder lieve dingen. Maar ondanks dat ik dat dan denk, is het nooit mijn bedoeling om mensen te kwetsen. Nu, als ik echt vind dat wat ik denk heel belangrijk is, dan zal ik het wel zeggen. Ook al stoot ik daarmee misschien iemand voor de borst. Sommige dingen moeten nu eenmaal gezegd worden. En ik denk ook dat het heel nefast voor je kan zijn als je met dingen blijft zitten omdat je ze niet durft zeggen. Alleen maar stress.

124. Heb je vaak de tv aan zonder dat je kijkt?

Jep. Toch wel. Ik zet vaak de televisie op als ik met andere dingen bezig ben. Vind het gezellig als achtergrondgeluid. Maar met de radio op heb ik niet hetzelfde gevoel dus ja, het moet de televisie zijn. Haha.

125. Welk oud zeer heb je?

Geen denk ik.

126. Wat koop je van je laatste tien euro?

Haha. Ik vroeg het aan David en hij zei wat ik dacht. E T E N ! Frietkotfrietjes misschien. Of pizza en een dessertje. Maar sowieso wel eten. En waarschijnlijk ongezond

2 thoughts on “Duizend vragen aan jezelf • Deel 18

Comments are closed.