Duizend vragen aan jezelf • Deel 17

107. Wie kent jou het best?

Dat zal David zijn denk ik. Ik vertel heel veel aan veel mensen. Maar niet zoveel als aan David. Ik denk dat ik ook bij David echt echt echt volledig mezelf kan en wil zijn. En soms zijn dat ook wat mindere kantjes die dan zichtbaar worden. Niet iedereen krijgt die te zien. Ik zou nu niet zeggen dat het een privilege is om mijn dark side (haha) te ontmoeten. Maar het zegt wel wat denk ik. Nu niet denken dat ik bij David alleen maar bozig en bitcherig ben hé! Ik ben het meest van de tijd m’n vrolijke zelf. En m’n lieve zelf. Ik durf zelfs zeggen dat David me beter kent dan ik mezelf ken.

108. Wat is het minst vervelende huishoudelijke klusje?

Ik vind eigenlijk alleen afwassen en strijken mega vervelend. Afwassen omdat ik het haat om met m’n handen in viezig water te zitten. Zeker als er dan brokjes in dobberen. Bweik. En ik heb er ook altijd zo’n vies gevoel van achteraf. Ik vind bijvoorbeeld, naast brokjes in het water, een warm sponsje uitwringen een soort van hel. Ieuw. En strijken. Ja. Dat doe ik gewoon niet graag. Ik denk dat ik meer vouwen in m’n kleren strijk dan dat ik er uit haal. De rest van de huishoudelijke klusjes vind ik eigenlijk best oké. Maar ik moet toegeven dat ik vooral mijn eigen kamertje moet onderhouden. En daar heb ik niet zo veel werk aan.

109. Ben je weleens teleurgesteld in mensen?

Jep.

110. Hoe ziet je ideale vrije dag eruit?

Mijn ideale vrije dag duurt twee dagen. Haha. Rustig opstaan. Op tijd zodat ik nog iets aan m’n dag heb. En dan lekker ontbijten. Ondertussen een boekje lezen. Een aflevering kijken van m’n favoriete series. Beetje chillen in de zetel. Lezen. Een wandelingetje maken. Eigenlijk plan ik liever niet te veel in op die dagen. Ik wil dat het allemaal vanzelf gaat. Soms wil ik een hele dag in de zetel hangen. En dan doe ik dat ook gewoon. Zonder schuldgevoel!

111. Ben je trots op jezelf?

Goh. Dat gaat in periodes. Soms vind ik dat ik niets heb bereikt. Dat ik mislukt ben. Ja echt. Dat denk ik dan. Ik weet wel dat dat niet waar is maar ja. Zo gaat dat dus in mijn hoofd hé. Op andere dagen kan ik dan wel heel trots zijn op mezelf.

112. Welk nutteloos talent bezit je?

Ik kan mijn beide billen apart bewegen. Haha. En nog snel ook. Ik weet niet hoe ik dat talent ontwikkelde. En ik doe het eigenlijk best vaak. Gewoon op van die random momenten gedurende de dag. Meestal op muziek. Haha. Dit klinkt echt best wel, euhm, raar? Ik weet ook niet of er veel mensen zijn die dat kunnen. Maar ik heb het al aan vier mensen verteld en zij konden het niet. En het is compleet nutteloos. Dat vooral. Oja en ik ontdekte gisteren in de douche dat ik perfect in spiegelschrift kan schrijven. Op het doucheglas dus. Haha.

113. Heb je losse eindjes in je leven?

Ik weet niet zo heel goed wat er mee bedoeld wordt. Onafgewerkte zaken? Onuitgesproken dingen? Ik denk dat iedereen wel wat losse eindjes heeft. Ik ook waarschijnlijk. Maar ik kan nu niet meteen een voorbeeld geven. Ik ben daar eigenlijk ook niet zo mee bezig. Een tijd geleden gebeurde er iets wat nu dus een los eindje zou zijn geweest. Maar ik heb dat toen heel bewust en duidelijk afgesloten. En dat voelt tot nu toe nog altijd heel goed.

114. Waarom drink je (geen) alcohol?

Ik drink geen alcohol. Vroeger af en toe wel eens gedaan. Maar nee. Niets voor mij. Ik vind het niet lekker. En dan kan je zeggen dat bijvoorbeeld een cocktail toch anders smaakt dan bier. En dat is ook zo (duh!). Maar toch. Overal zit die alcoholsmaak aan. Logisch! En ik vind dat dus echt afschuwelijk. Je moet mij ook geen wijn- of portosaus geven. Daar zit dan zelfs geen alcohol meer in maar die geur. Bweik. En daarbij houd ik ook niet van de hele sfeer die rond alcohol hangt. Ik  heb geen probleem met mensen die alcohol drinken. Maar ik krijg altijd een beetje kriebels van mensen die heel stoer verhalen vertellen over hoe ‘stuik’ ze zijn. En dat ze moeten overgeven. Of ziek zijn. Why? Kan me niet voorstellen dat dat leuk is. Of dat je dan saai gevonden wordt als je niet drinkt. Ik begrijp gewoon nooit zo goed waarom iemand anders zijn stemming beïnvloed wordt door wat er in m’n beker zit. Vreemd. Maar dat ligt dan waarschijnlijk aan mij. Haha. Ik denk dat het ook meespeelt dat ik de controle niet wil verliezen. Het lijkt me gewoon niet fijn om dronken te zijn en niet meer te weten wat je doet. Ik vind het niet erg om de enige nuchtere persoon te zijn. En ik amuseer me even hard. En daarbij wil ik graag al m’n hersencellen houden. Hihi. En ik kan hier echt nog een heel boek over schrijven maar dat ga ik jullie besparen.

115. Van welke spullen word je blij?

Ik word eigenlijk wel blij van spullen. Ik ben dan ook best materialistisch. En dat vind ik niet zo erg om toe te geven. Kan er niets aan doen. Ik word heel erg blij van mooie kleren, schoenen en juwelen. Ik zie dat als een verlengde van wie ik ben. Een manier om mij uit te drukken. En verder is de lijst ongeveer eindeloos. Haha. Mooie meubels. Papier. Stickers. Verzorgingsproducten. Nagellak. Schriftjes. Een tijdschrift. Eten. Haha. En ga zo maar door!

116. Heb je al naar de wolken gekeken vandaag?

JA! Ik kijk volgens mij elke dag naar de wolken.

10 Reacties

 1. 9 januari 2017 / 21:25

  Heerlijk zo’n lijstje! Spullen maken gelukkig haha!
  Charel schreef laatst over Groot nieuws!!!My Profile

  • Irene
   10 januari 2017 / 11:10

   Inderdaad! Kom maar op met die spullen! Haha 😀

 2. 9 januari 2017 / 20:22

  Beide billen apart bewegen, lol! Ik kan dat niet hoor!
  Ik kan ook altijd erg blij worden van nieuwe spullen, ik hou van shoppen 🙂
  Sammie schreef laatst over Sam & beauty producten.My Profile

  • Irene
   10 januari 2017 / 11:09

   Blij dat hier nog spullenliefhebbers zijn 😉 😀 Haha. En ja, het is dan ook vrij nutteloos dat ik dat kan. Maar wel grappig!

 3. kaylin
  9 januari 2017 / 18:52

  Even over de alcohol: er was eens iemand die mij vroeg of ik zwanger was omdat ik de hele avond cola dronk! Vond ik zo’n ongepaste opmerking!

  • Irene
   10 januari 2017 / 11:08

   Oh nee wat erg! Dat heb ik gelukkig nog niet meegemaakt! 🙂 Vind het altijd raar als er zo vreemd wordt opgekeken als je geen alcohol drinkt. Kan mij daar soms echt heel druk in maken. Haha :p

 4. 9 januari 2017 / 16:11

  ooh, dat stukje over dat je geen alcohol drinkt kon zo uit mijn vingers geslopen zijn, haha! Ik zou het moeten opslaan en tonen aan iedereen die verbaasd vraagt waarom ik geen alcohol drink. Alsof het een afwijking is, ofzo. Weer hele leuke vragen, wat een grappig talent heb je, haha! Liefs 😀
  Silke schreef laatst over Mijn week in foto’s #86 | Studeren (& de nodige ontspanning)My Profile

  • Irene
   10 januari 2017 / 11:08

   Erg hé dat daar zo raar van opgekeken wordt. Kan mij daar soms echt druk in maken. Haha :p

 5. 9 januari 2017 / 10:42

  Wat een leuke vragen! 🙂 Ik kan ook heel blij worden van stickers, en spullen hoor!. En wat een gaaf ‘nutteloos’ talent om te hebben, haha.

  • Irene
   9 januari 2017 / 10:59

   Bedankt voor je reactie Monique! Niets mis met een beetje materialisme hé! 😀