Duizend vragen aan jezelf • Deel 15

OMAAAIGOD dit zijn de laatste vragen van 2016! Gek hé? Momenteel zit ik in Amsterdam. Happy te wezen ♥. En volgende week is het nieuwe jaar er al weer. Ik kan het dus nog steeds niet geloven!

87. Staan er foto’s op je telefoon waarmee je chantabel bent?

Ik denk het niet! Veel poezenfoto’s. En ook wel wat mislukte selfies. Die ik dringend eens van mijn telefoon ga halen. Niet dat iemand mij er mee zou kunnen chanteren. Maar het is nogal confronterend voor mezelf.

88. Wie van je vrienden ken je het langst?

Mijn ex-buurmeisje Jasmien ken ik al het langste! Van in de lagere school toen we – in mijn herinnering – praktisch elke dag bij elkaar thuis te vinden waren. En de tweede langste is Sarah! We zien er op de foto een beetje high uit. Maar dat waren we niet hoor! 😉 Ik weet zelfs eigenlijk niet goed meer waar ik haar leerde kennen. Oeps. Maar wij zijn wel al heel lang vriendinnen! We zaten samen in het orkest op de muziekschool. We gingen samen naar het koor. We waren op de chiro samen lid én leidster van dezelfde groep. En we zaten op dezelfde school. En nu is ze nog altijd m’n vriendinnetje! Momenteel bevinden wij ons eigenlijk op heel andere plekken in ons leven. Zij is getrouwd. Heeft een huis en een tweeling. En ik woon nog thuis. Ben niet getrouwd (maar wel heel gelukkig hoor!). Maar wij zijn toch twee handen op één buik. Ik zie haar iets minder tegenwoordig. Want ik werk en zij zorgt momenteel voor haar twee mini-me’s. Maar zelfs als ik haar lang niet zie is het nog steeds zoals ervoor.

89. Mediteer je graag?

Ik mediteer niet. Ik doe soms wel ademhalingsoefeningen. Dat is vast ook mediteren. Ik weet het niet. Maar ik zie het niet echt als mediteren als ik dat doe. Ademhalingsoefeningen vind ik wel heel fijn. Zeker als ik zenuwachtig ben. Maar bijvoorbeeld ook gewoon ’s avonds in bed als ik in slaap probeer te vallen.

90. Hoe pep je jezelf op na een rotdag?

Dan ga ik Netflixen. Of bloggen. Of lezen. En leuke liedjes luisteren. Want als ik dan verdrietige liedjes luister, gaat het van kwaad naar erger. Plus, op leuke liedjes kan je nog eens een dansje doen! En soms huil ik. Als het echt een heel erge kutdag was. En soms helpt het me ook om alles eens op te schrijven. Dan bedenk ik of het echt zo kut en rot en kaka is als ik de hele dag heb gevoeld. Meestal valt het dan wel mee en is het te relativeren.

91. Wat is je favoriete boek?

De eerste dag van David Nicholls, The Hunger Games boeken en alle Harry Potters. En daarbij voeg ik dus ook nog de boeken van Tess Gerritsen over Rizzoli & Isles!

92. Met wie Whatsapp je het meest?

Ik gebruik Whatsapp eigenlijk niet zo veel.

93. Zeg je vaker ja of nee?

Waarschijnlijk ja. Alhoewel. Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Ik zeg wel vaak ja maar de laatste tijd ook vaker nee. Zo heb ik nee gezegd tegen uitgaan op Oudejaarsavond. En als iemand me iets vraagt en ik heb er niet zo’n zin in dan durf ik ook wel vaker nee zeggen. Of tegen eten dat ik niet lust. Vroeger zei ik ja omdat ik de kok in kwestie niet wou beledigen. Of niet wou ‘afgaan’ omdat ik iets niet lust. Maar nu schaam ik me daar niet meer voor hoor.

94. Ben je weleens het onderwerp geweest van een roddel?

Oei. Euhm. Ik weet het niet. Toch niet in mijn ‘volwassen’ leven. Of ja, misschien wel maar ik weet er dan alleszins niets van. Gelukkig. Ik wil dat ook liever niet weten. Vroeger gebeurde dat wel eens maar dat was dan altijd maar van korte duur omdat het te ongeloofwaardig was.

95. Wat zou je doen als je niet meer hoefde te werken?

Oh hier denk ik eigenlijk best wel vaak over na. Niet zozeer omdat ik mijn werk niet fijn vind of omdat ik nooit meer wil werken, maar het lijkt me gewoon zo’n fijn gevoel als je niet meer van je job afhankelijk bent voor geld. Omdat je dan kan doen wat je écht graag wilt. En ja, je kan zeggen dat je dat altijd wel kan doen. Maar dat is toch wat moeilijker ervaar ik. Als ik niet meer hoefde te werken, zou ik meer bloggen. Meer tekenen en handletteren, meer lezen. Meer wandelen. Meer op reis gaan. Chillen. Om mee te beginnen hé.

96. Kun je goed autorijden?

Ik vind van wel. Ik heb toch nog nooit klachten gehad. Parkeren daarentegen is een ander verhaal. Maar daar gaat de vraag niet om hé 😉