Doelen voor januari

Duuuuus ik zat zo te denken: zou ik terug maandelijks doelen opstellen of niet? Ik heb dat vroeger nog gedaan en ben er dan weer mee gestopt maar ik voel nu precies toch de nood om maandelijks een soort van joe-salut-de-kost post te schrijven over de maand die gepasseerd is en het leek me dan toch wel tof daar ook wat doelen aan te koppelen. En ja, het is al de vijfde januari maar het kan gewoon nog.

Ik doe dus vandaag geen recap van december maar deel gewoon wat ik graag deze maand wilnietmoet doen en in februari kom ik hier dus wel op terug en dan bedenk ik nieuwe doelen. Alez je kent het wel.

Wat wil ik in januari graag doen en bereiken:

Elke dag in mijn journal schrijven. Volgens mij is een journal gewoon een fancy naam voor een dagboek (en zelfs niet eens zo fancy want ’t is gewoon de Engelse vertaling – toch? – maar ‘k heb zo wel het gevoel dat het tegenwoordig hip is) maar dan wat meer geleid ofzo. Dat is bij mij alleszins de bedoeling. Ik heb voor elke dag van januari een vraag opgeschreven die ik hier en daar bijeen geraapt heb (vooral dus via Pinterest) en die ga ik dus elke dag beantwoorden.

Geen nood, ik heb geen nieuw notitieboek gekocht. Ik gebruik m’n oude bullet journal en kon al meteen m’n ei wat kwijt met de voorpagina’s.

Kleding laten maken en verkopen. Mijn kast is redelijk opgeruimd en daar zitten toch ook vooral nog dingen in die ik graag wil houden. Maar ik heb ergens in een kot ook nog een hele berg kleren staan die ik niet meer draag maar wel nog kan verkopen dus daar wil ik eens kuis in houden en die online zetten. Daarnaast heb ik ook een paar dingen waar gaatjes in zitten of die moeten versteld worden en die wil ik graag laten fixen.

Tai chi uitproberen. Ik ging normaal gisteren naar tai chi maar dat ging niet door dus ik zou het graag deze maand toch eens doen, om te proberen. Ik heb letterlijk geen idee of het me zal af gaan of niet maar ik ben héél benieuwd en ik heb er speciaal een joggingbroek voor gekocht dus ik ‘moet’ wel!

2 keer zwemmen. Laura en ik zeggen al een eeuw dat we samen gaan zwemmen om onze conditie wat op te krikken. Ik denk dat we ook al een zwemdate of 28 hebben ingepland maar daar komt dan telkens iets tussen.

Iets maken uit De Vegabijbel. Heb het ding gekocht op de boekenbeurs en er al in gebladerd maar nog niets uit gemaakt.

Labyrint van Henning Mankell en een zelfhulpboek uitlezen. Nu ik terug twee of drie dagen per week naar mijn werk pendel wil ik het lezen weer wat meer oppakken. Ik zou graag Labyrint deze maand uitlezen en ik weet 99% zeker dat dat moet lukken.

Ik zit dus ook nog met m’n Elke maand een zelfhulpboek project dus daar wil ik ook graag nog een boek voor lezen. Het is natuurlijk al lang niet meer elke maand want ik heb er drie gemist volgens mij, maar kom.

Zo zo, dit zijn ze! Ik hoop natuurlijk dat ik in februari kan zeggen dat ik al deze dingen gedaan heb. Ik heb er nu wel goesting in en motivatie voor dus ik gok dat het moet lukken maar als het niet zo is, dan is het ook zo natuurlijk. Ik ga me er alleszins niet te druk in maken 🙂

Zijn er dingen die jij graag deze maand wil doen?

Mijn doelen voor de maand januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + 6 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

33 thoughts on “Doelen voor januari

 1. Ik wil van Tai Chi opnieuw een vaste gewoonte maken en het hopelijk zo’n 5x per week doen. Eens ik dat ritme teruggevonden heb merk ik dat die 20 minuten soms het enige moment op een dag zijn waarbij ik aan niets anders denk. Als ik me echt op die oefeningen kan focussen ben ik immers niet bezig met wat ik nog allemaal zou moeten doen en aan het einde van zo’n sessie ben ik meestal heel ontspannen. Dus ik hoop dat het me lukt om dat weer wat vaker te doen. Ik doe het wel gewoon thuis en herhaal gewoon telkens opnieuw dezelfde oefeningen die ik vroeger heb aangeleerd.
  zwartraafje schreef laatst over Harry Potter Bullet Journal 2020: #1My Profile

  1. Dat is inderdaad toch al even in de auto zitten. Kan me inbeelden dat de stap dan groter is om ook te zwemmen. Bij mij is het eigenlijk maar tien minuutjes met de bus dus wel goed te doen.

 2. Ahh herkenbaar met die doelen! Ik zat ook te twijfelen of ik een lijst met goals (ook weer zo lekker hip Engels) moest maken, maar heb het maar een beetje gelaten. Ik heb trouwens ook de vega bijbel en er nog niks in gemaakt, dus heel herkenbaar. Zat te twijfelen om een soort challenge te doen waarbij ik minstens 1x per maand uit een kookboek kook, want ik heb er zoveel die ik niet echt gebruik haha.
  Claire schreef laatst over Zero waste deodorant van HappineszMy Profile

  1. Wat een leuk idee van die kookchallenge! Doen zeg ik! En er dan natuurlijk over schrijven 😉 Ik heb echt een zwak voor mooie kookboeken maar ik haal er maar zelden in huis omdat ik ze dus amper gebruik. Ben meer van het internetten, haha.

 3. Leuk idee dit! Ik hou ook heel erg van doelen stellen, niet dat ik ze altijd haal, maar het geeft me wel wat houvast aan wat ik wil. Ik sluit aan bij je zelfhulpboek-plan. Elke maand gaat mij, als ik heel eerlijk ben, vast niet lukken, maar het eerste boek is in ieder geval onderweg naar mijn huis.
  Sanne schreef laatst over Terugblikblog #12: december 2019My Profile

  1. Oooh leuk dat je ook meer zelfhulpboeken gaat lezen! Ben benieuwd welke je uitgekozen hebt! Ga je er iets over schrijven? 🙂 Veel plezier ermee alleszins!

 4. Wat een leuk en volgens mij ook heel haalbare doelen. Vooral heel tof dat je dagelijks in je journal aan de slag gaat. Ik ben heel benieuwd 🙂
  Een van mijn doelen voor dit jaar en ook voor deze maand is om aan mijn nekklachten te werken. Daar ben ik met een laptopstandaard en toetsenbord al aan begonnen en ik merk nu al verschil. Hopelijk gaat dat in de loop van januari steeds beter 🙂
  Romy schreef laatst over Outfit | Kant en glitter met een stoer tintjeMy Profile

  1. Je nekproblemen aanpakken vind ik een heel mooi doel om aan te werken. Belangrijk ook! Ik merk dat ik tegenwoordig ook wat vaker last heb van m’n nek maar het zal er wel mee te maken hebben dat ik vaak in de zetel op m’n laptop zit in plaats van aan m’n bureau. Oeps. Veel succes alleszins!

  1. Hihi ja, een joggingbroek is inderdaad ook uitermate geschikt voor bankhangen maar dat was nu niet echt de bedoeling (dat doe ik al genoeg 😉 ).
   Veel succes met jouw doelen!

 5. Voor de zomer en de herfst had ik een bucket list gemaakt, maar voor de winter niet meer. Ik heb wel een aantal dingen waar ik voor mezelf op wil letten en meer praktisch zal ik dit jaar vooral nog met mijn bouwproject bezig zijn.
  Ik wens je veel succes met het journalen.
  Annelies schreef laatst over Lieze checkt in #175My Profile