Doelen voor januari

First things first!

Ik weet dat er gezien de hele kutpandemie veel mensen zijn die niet echt in 2022 willen geloven. Compleet begrijpelijk! Ik koester zelf ook niet te hoge verwachtingen maar ik wil jullie toch een fijn nieuw jaar wensen! Bij dezen πŸ˜‰

Goed, dan over naar de orde van de dag. Ik doe nog een heel kleine terugblik op december en dan vertel ik wat over mijn doelen van januari!

Nog iets over december.

Ik weet niet wat het is met de tijd. Waar november zich voorbij sleepte en gewoon super stom was, ging december verrassend vlot voorbij. Of dat is toch alleszins het gevoel dat ik er nu, op het einde van de maand, aan overhoud. Vanaf het midden van de maand zat ik met mijn hoofd al in serieuze kerstsfeer. Nee, dat zeg ik verkeerd. Ik zat in vakantiesfeer. Het kerstgevoel was er heel af en toe maar niet zoals ik graag kerstgevoel had gehad. Maar dat geeft niet, dat vakantiegevoel was ook héél fijn.

Stomste dingen van december

+ De dagen die alsmaar korter werden en dat het ook gewoon zo’n enorm grijze maand was en dat daardoor mijn novemberdip ook in december mentale ruimte opeiste (dat komt echt vooral door het weer hier)
+ Een coronabesmetting en ziek zijn en dus ook
+ thuiswerken met een kind
+ Het onproductieve gevoel waar ik op werkvlak enorm mee te kampen had
+ D’tje die in een slaapregressie zat en ons een berg slapeloze nachten en dutjesvrije dagen bezorgde (erg vermoeiend)
+ Ik slaagde er niet in om me aan m’n koopstop te houden

Leukste dingen van december

+ De kortste dag is voorbij dus de dagen worden terug langer (serieus lichtpunt!)
+ Door de quarantaine een weekje niet werken en dat wel als vakantie ervaren
+ Vaak samen met D’tje in bed liggen en knuffelen
+ Mijn collega’s die allemaal heel lief en begripvol zijn
+ Een uitstapje naar de kringloop met Laura
+ Via Vinted 2 mooie jurkjes scoren
+ Op een random dag wafels bakken als lunch
+ Het lief die mijn haar roze heeft geverfd en D’tje zijn haar knipte waardoor hij nu zo’n schattig kapseltje heeft
+ Mijn boekenblog is geboren
+ Ik kocht ook via Instagram van @elkedagzin kaartjes en die zijn zo tof! ↓

Doelen voor januari.

FOCUS: Meer plezier!

DRIE BELANGRIJKSTE DOELEN:

1. Een classic lezen en daar echt de tijd voor nemen. Ik treed toe tot The Classics Club (haha, klinkt plechtig eh?) en wil dus in vijf jaar tijd vijftig classics lezen. Het lijkt me een goed idee om in januari te starten. Bovendien haal ik veel plezier uit lezen maar was het de laatste tijd iets wat ik soms snel snel tussendoor deed zonder dat ik er nog echt heel bewust van aan het genieten was.

2. Een date met het lief. Omdat ik vind dat wij wel wat meer qualitytime verdienen samen.

3. Een beetje orde op zake stellen in huis. Daaronder vallen: boodschappenbudget, weekmenu’s, klusjeslijst, wasschema, … Ik wil dat allemaal wat meer structureren voor extra rust in onze hoofden en extra tijd voor leuke dingen.

DRIE KLEINERE DOELEN:

1. Eens gaan zwemmen met het lief en D’tje. Want dat is al lang geleden en dat vond ik in het verleden zo enorm leuk! Het lijkt me een goede boost voor m’n gelukshormoontjes.

2. Een lijst maken met kleine, leuke dingen zodat ik die dan daarna wat meer kan implementeren in mijn dagelijks leven om wat meer plezier uit m’n dagen te halen. En wat meer voldoening en geluk te voelen.

3. Mijn nagelstickers eens uittesten. Ik vond tijdens een opruimrondje allemaal leuke nagelstickers terug en die wil ik wel graag eens uittesten.

Voila! Dat was het! πŸ˜€ Heb jij doelen opgesteld voor januari?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 thoughts on “Doelen voor januari

 1. Dat vond ik ook wel een tegenvaller in december, dat de dagen steeds korter werden en dat het zo grijs en grauw was, haha. Dus dat we nu weer naar de langere dagen gaan is zeker een lichtpuntje.
  Mooie doelen heb je! Altijd leuk om een klassieker te lezen, ik ben benieuwd welke het gaat worden. Ik wil in ieder geval dit jaar weer eens een Jane Austen lezen.

 2. Wat een fijne doelen! De Classics club daar wil ik ooit lid van worden, maar ik lees nog eventjes te graag andere boeken. Ben wel al heel benieuwd naar welke classics jij gaat lezen!

 3. Leuk lijstje met fijne doelen. Ik wens je een prachtig 2022 met je gezinnetje <3 Geniet van alles, ook alle mijlpalen die nog gaan komen met kleine D.

  Succes ook met je fijne doelen, hier géén doelen maar juist balans in de tent haha

 4. Mooie doelen voor januari! Leuk dat je ze onderverdeeld hebt in kleinere en grotere doelen, waarbij de kleine doelen vooral leuke dingen zijn. Ik ben zelf ook van plan om een lijstje met leuke dingen (zowel klein als groot) te maken die ik nog eens wil doen πŸ™‚

 5. Mooie doelen!
  Herkenbaar, dat proberen wat dingen gestructureerder te doen en hopelijk zo wat rust te krijgen.
  En ja, zo’n verschil langere dagen, langer licht. Of nu is het dan wel te warm voor de tijd van het jaar, maar ik ga er niet over klagen maar net van dat mooi weer genieten. Klagen of genieten, geen van beide verandert er iets aan dusja.

  Mijn doel voor januari maar eigenlijk ook de rest van het jaar is bezig zijn in de tuin. Dat brengt me tot rust, dus dat moet ik meer doen. Maar er lijken altijd zoveel dingen die dringender zijn dus dan komt het er niet van. En sommige dingen zijn daar ook wel nodig, maar dan is het zo rap tussendoor en daar krijg ik dan wel weer stress van. Zoiets.

  1. Dat lijkt me wel een mooie om op te focussen, als het je ontspant! πŸ™‚
   En ja inderdaad, klagen of genieten verandert niets dus dan maar beter genieten. Ik moet zeggen dat ik vandaag ook al een paar keer gedacht heb dat ik het warmere weer best fijn vind. Ik krijg er wat lentegevoel van en daar had ik precies wel nood aan.

 6. Lekker lijstje hoor! Ik werd wel meteen getriggerd door het classic-idee, dat zou ik ook wel eens willen doen. Maar heb echt nog 1201239487387 boeken liggen die ik nog wil lezen, dus laat ik daar eerst maar eens aan beginnen. πŸ˜‰

 7. Een heel mooi 2022! Mooie doelen heb je opgesteld. En dat de dagen langer worden vind ik ook zo fijn! Mijn doel is om mijn boek gereed te maken om naar uitgevers te sturen.

 8. Ik wens je allereerst een heel mooi 2022.
  Dat de dagen langer worden, is bij mij ook echt een lichtpuntje. Letterlijk en figuurlijk;).
  Mooie en haalbare doelen heb je opgesteld voor januari.