Doelen voor februari

Januari staat er wat om gekend en ik heb het ook alweer ervaren, de maand duurde eindeloos lang! Tegelijk blijft het voorbijgaan van de tijd ook een dankbaar small talk onderwerp. “Amai, januari is alweer bekan gedaan.” Ja, zottekes.

Daarnaast was januari de maand waarin ik mij verkleedde als Alice (van Wonderland eh), het kind zijn maaginhoud op mijn kleed deponeerde, ik drie nieuwe bakrecepten uittestte, een serieuze dip had, mijn leesflow een klein beetje kwijt raakte maar ook weer terugvond, ik geweldige vintage kledingstukken op de kop tikte, voor mijn doen veel “oude” films keek, nog een cadeautje van mijn wishlist kreeg van een collega, ik een prachtige regenbood spotte, weer elke dag naar kantoor ging, voor het eerst sinds lang weer eens bloemen kocht, op date ging met het lief en ik terug elke dag een seconde filmde (ik houd het al een maand vol!!!!!).

Hieronder nog efkes mijn doelen voor januari op een rijtje.

DOELEN VOOR JANUARI.

FOCUS: Meer plezier!

DRIE BELANGRIJKSTE DOELEN:

1. Een classic lezen en daar echt de tijd voor nemen.  → Ik Ben in twee classics begonnen en die heb ik met zorg uitgekozen. Ik startte aan het begin van de maand in Woeste Hoogten, het fysieke boek, maar ik geraak er nog niet zo goed door. Dat ligt gewoon aan mezelf hoor, ik lees liever ‘s avonds in bed en dat gaat makkelijker op mijn e-reader. En gisteren las ik The Alchemist uit!

2. Een date met het lief. → We gingen op date naar de plantentuin Meise. Was leuk! Voor herhaling vatbaar.

3. Een beetje orde op zake stellen in huis. → Daaronder viellen: boodschappenbudget, weekmenu’s, klusjeslijst, wasschema, … Ik wou dat allemaal wat meer structureren voor extra rust in onze hoofden en extra tijd voor leuke dingen en dat is gelukt! We stelden samen een schema op en ieder doet dagelijks zijn ding en dat bespaart toch wat energie en frustratie. Je doet je klusjes en je bent klaar. De weekmenu’s houd ik weer bij in mijn bullet journal. We wijken er soms nog wat van af maar de intentie en de basis zijn er. 😉

DRIE KLEINERE DOELEN:

1. Eens gaan zwemmen met het lief en D’tje. →Dit is niet gelukt. Het lief had geen zin om te zwemmen en ik heb er geen tijd voor gemaakt. De prioriteiten lagen ergens anders.

2. Een lijst maken met kleine, leuke dingen. → Dit is gelukt! Ik maakte in mijn bullet journal een lijst met kleine, leuke dingen die ik er al snel eens bij kan nemen om de dag of week wat fijner te maken.

3. Mijn nagelstickers eens uittesten. → Ik heb 1 keer mijn nagels beplakt. Allez ja, met waterdecals (ken je dat? Zo’n soort van plaktattoo maar dan voor op mijn nagels). Ik wil het nog wel eens doen eigenlijk want het zag er leuk uit.

DOELEN VOOR FEBRUARI.

DRIE BELANGRIJKSTE DOELEN:

1. Een vintage meubelstuk pimpen. Ik geef het toe, ik heb teveel inspirerende Instagramaccounts gezien zoals zilverblauw en ohmariemag dus nu wil ik zelf graag een vintage meubelstuk pimpen. Ik denk zelf aan een kast die ik kan omtoveren tot boekenkast voor in de bureau.

2. Een dankbaarheidslijstje bijhouden. Ik vul elke dag m’n gemoedstoestand in in Daylio en daar vink ik dan ook m’n dagelijks doeltje ‘dankbaarheid’ uit. In februari ga ik dus terug de moeite nemen om voor elke dag effectief iets op te schrijven waarvoor ik dankbaar ben in plaats van het in mijn hoofd te houden.

3. Met D’tje naar de binnenspeeltuin. Ik geef het zwemmen voorlopig op en vervang het door de binnenspeeltuin. Fien heeft al gezegd dat ze eens mee wil gaan dus dat moeten we deze maand dan maar eens doen.

DRIE KLEINERE DOELEN

1. Woeste Hoogten uitlezen. Zoals ik zei, ik geraak er niet zo goed door maar ik wil ‘m deze maand uitlezen zodat ik een nieuw boek uit kan kiezen.

2. Een collage maken. Dat wou ik elke maand doen. Januari is niet gelukt. Uiteraard is dat mijn eigen schuld. Ik stelde het moment altijd uit en uiteindelijk kwam het er niet van.

3. Mijn Vinted terug aanvullen. Komende zaterdag sta ik op een kledingverkoop en de bedoeling is om de kleren die ik daar niet verkoop, terug in mijn Vintedwinkeltje te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 thoughts on “Doelen voor februari

 1. Haha, ik beken, ik heb onlangs nog gezegd ‘dat het alweer februari is’. Ik vind januari normaal ook een heeeel lange maand, maar dit jaar iets minder. Ik werk nog altijd voltijds thuis en dat heeft z’n voor- en nadelen, maar de dagen lijken wel erg op elkaar, waardoor ze zowat in elkaar overvloeien en het toch snel gaat of zo :p En ik ben even op reis geweest, helpt ook altijd. Toffe doelen trouwens! Ik ben ook nog altijd niet in het zwembad geraakt voor mijn baantjes hahaha.

 2. Kijk, dat is een mooi lijstje! Heb nu wel zin om te gaan zwemmen met de kinderen (maar dan moet de man ook mee, want in mijn eentje met twee niet-zwemvaardige exemplaren lijkt me geen succes).

 3. Wauw zo veel dingen kunnen afvinken! Tof om te zien (en inspirerend). Veel plezier op de verkoop! Ik kan er niet bij zijn, maar had me heel leuk geweest om je eens te ontmoeten en rond te snuisteren. Hopelijk wordt alles verkocht en hoef je niet bezig te zijn met Vinted (sluipt toch enorm veel werk in, amai)!

  1. Oja dat zou echt superleuk zijn! Ik wil graag dit jaar de blogmeeting nog eens overdoen, misschien kan je er dan bij zijn! ^^
   En ja, ik hoop dat ik daar al veel verkocht krijg. Heb vaak niet zoveel zin in Vinted maar heb laatst wat pyjamaatjes verkocht van D’tje en dat ging super snel.

 4. Toch goed gedaan in januari! Ik vind dat met lezen heel herkenbaar. Klassiekers kom ik ook vaak moeilijk doorheen.
  Ik ben heel benieuwd naar het meubelstuk dat je gaat pimpen!

 5. Zo herkenbaar, dat het veel meer rust geeft als iedereen in huis zijn eigen taken heeft. Wij hebben hier in huis – sinds Lotte er is – ook dingen opgedeeld en dat werkt heel goed.
  Veel van je doelen gehaald, leuk 🙂 En de doelen van februari lijken me ook heel haalbaar!