DIY • Juwelenhanger

Allereerst: excuses voor de brakke foto. Het is allemaal een beetje wiebelig. Vriendlief houdt de tak in de lucht. Haha. Ik heb snel snel een foto gemaakt met m’n Iphone en dacht dat ie wel oké was. Nou, niet dus. Spijtig. Maar zodra we in ons nieuwe huis wonen, maak ik een goeie nieuwe! Dan nu over tot de orde van de dag!

Een tijdje geleden zag ik op Pinterest (’t zal ook eens niet hé) een tak als juwelenhanger. Te koop. Voor veel geld. Ik dacht iets als: ‘Ja hallo? Dat kan ik toch gewoon zelf maken?’ En dat deed ik! Of ja, eigenlijk kwam het er op neer dat mijn vriend het meeste werk deed. Maar zelfs als je geen vriendje hebt dat je wil helpen, kan je het zelf doen!

Here we go!

Moeilijkheidsgraad: ★★☆☆☆
Kosten: ★☆☆☆☆

Wat heb je nodig?

 • Een mooie tak. Liefst niet te dun. Mag een beetje krom zijn.
 • Nageltjes en een hamer
 • Touw
 • Schuurpapier / -machien. Wij hadden een machine, maar met schuurpapier lukt het ook!

Wat moet je doen?

Zoek een vriendje die het in jouw plaats wil doen. Voila. Haha nee sorry. Maar zo ging het wel een beetje bij ons. Dat komt vooral doordat ik nogal een kluns ben en hij is heel erg handig. Maar als een beetje handiger bent als ik, kan je het zeker zelf! Maar goed:

 • Zoek een mooie tak. Liefst een droge tak. Anders moet je hem nog laten drogen ook. En het zou ook fijn zijn, als er niet te veel schors meer aan hangt. Nu hadden wij het geluk dat er dichtbij een werkplek is waar een berg droge, schorsvrije takken liggen. Dus dat was super handig. Let er wel op dat je tak niet mega zwaar is. Anders wordt het moeilijk om hem op te hangen.
 • Je kan de tak zo laten, als je dat mooi vindt. Maar wij besloten hem op te schuren zodat ie mooi bleek zou worden. Met een machine gaat het vrij snel. Maar met schuurpapier gaat het dus ook. Dat duurt alleen wat langer en kost wat meer armkracht.
 • Hang je touw vast aan de tak. Dat kan je doen door het aan elk uiteinde een paar keer rond te draaien en vast te knopen. Voor de zekerheid kan je er nog een drupje lijmpisoollijm op doen. Maar dat is niet echt nodig. Zorg wel dat je knoopjes super goed vastzitten. Want na de foto viel m’n tak naar beneden uit het touw.
 • Nu moet je de nageltjes in de tak kloppen. Ik besloot ze niet allemaal op gelijke afstand van elkaar te doen. En ik klopte er ook bovenaan een paar op zodat je er ook ringen op kwijt kan.
 • KLAAR!

Ik besloot het ding nog niet op te hangen. Ik wil hem graag in ons nieuwe huis in de slaapkamer. Boven een kastje. Dat ziet er in m’n hoofd super mooi uit. Zeker met een plant er naast.

Wat vind jij van zo’n tak?

17 thoughts on “DIY • Juwelenhanger

 1. Wat een tof idee! Die wil ik ook wel maken (en dan natuurlijk als excuus gebruiken om nieuwe juwelen te kopen)

 2. Wat een gaaf idee! Ik draag zelf vooral veel ringen, maar eigenlijk zou ik hiervoor al een shitload aan kettinkjes willen kopen 🙂

  1. Haha ik was vroeger ook vooral een ringenmeisje. Maar ik begin kettinkjes meer en meer te waarderen!

 3. Zo leuk! Laatst had ik nog op mijn blog de vraag gesteld hoe ik in henelsnaam mijn kettinkjes uit de knoop kon houden: nou, zó dus! Yay, ik vind dit écht een heel leuk idee.l Ga ‘m onthouden en als mijn kamer een beetje af is zal ik kijken of zoiets leuk kan staan. Denk het wel! Ik vind hout sowieso tof. 🙂
  Sandra schreef laatst over Filipijnen & Indonesië | De drone video van mijn vriend!My Profile

  1. Irritant hé. Ik stopte mijn kettinkjes allemaal 1 per 1 in van die mini ziplockzakjes maar zelfs dan raakten ze soms nog met zichzelf in de knoop. Haha :p En het ziet er ook niet echt fancy uit

Comments are closed.