Dingen waaraan ik merk dat ik moeder ben • 2

♥ Ik heb een gevoelloze driehoek vanaf het litteken van de keizersnede tot aan mijn navel. Een soort van bermudadriehoek ofzo? No clue wat daar gebeurt. Dat zou na 6 maanden wel in orde moeten geweest zijn volgens mijn gynaecoloog maar blijkbaar vonden mijn zenuwen de weg naar elkaar niet meer terug.

♥ Overal vind ik kindgerelateerd spul terug, vooral in mijn handtas en werktas eigenlijk. Tutjes, knijpfruit, een pamper, knuffeldoeken, de tube Cicaplast zalf, een kous, Toet toet auto’s, flapjes uit flapjesboeken (ja, ‘t kind is een boekenbarbaar), …

♥ Met de komst van het kind is mijn soms onuitstaanbare drang om extreem op tijd te zijn weg geminderd. Het scheelt ook dat ik nu een valabel excuus heb om maar net op tijd te komen. Of oké, ik durf nu ook al wel eens een minuutje of vijf te laat te zijn. 😉

♥ Ik kan op 1 hand tellen hoe vaak het lief en ik in een bed samen geslapen hebben sinds het kind er is.

♥ Een van mijn grootste zorgen tegenwoordig en iets wat me per dag toch wel een paar keer bezig houdt is de vraag of het kind wel genoeg eet en wanneer deze periode voorbij zal zijn. Nu ja, ik ga ervan uit dat hij het wel laat merken als hij honger heeft en niet zal verhongeren maar dat niet willen eten thuis bezorgt me toch wel wat stress.

♥ Ik kan precies alleen nog maar over het manneke praten. Iemand vertelt iets totaal niet kind-gerelateerd en hoppa, ik kan wel een verhaal vertellen over D’tje dat er ergens ver weg wat mee te maken heeft.

♥ Naast Meneer Papier kijk ik nu ook erg graag naar George & Paul, Bing (mega schattig) en Tik Tak.

♥ Als we ‘s avonds in slaap zijn gevallen aan het chillen zijn in de zetel en het kind wordt wakker, roept hij heel schattig “mamaaaa” waarbij zijn stemmetje in de hoogte gaat en mijn hart smelt.

♥ En ook, als ik hem naar bed breng en hij wel al moe is maar nog niet meteen in slaap valt en dan op mijn arm komt liggen, fluistert hij “mama, papa, mama, papa, mama, papa”. TE SCHATTIG

♥ Ik voel me extreem geslaagd in het leven als ik iets gebakken heb en het kind daar met veel smaak een stuk van eet. Of als ik gekookt heb en hij zijn eten niet direct de grond op kiepert.

♥ Pampers verversen, dat vergeet ik soms gewoon. Dan heeft het manneke ineens een pipilek en denk ik van ja just, pamperke. Het is niet dat ik het kind zou vergeten maar in zo’n situatie word ik toch nog eens extra met mijn neus op de feiten gedrukt. IK BEN EEN MAMA!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 thoughts on “Dingen waaraan ik merk dat ik moeder ben • 2

  1. “mama,papa,mama,papa, …” wat een warme manier om jezelf gerust te stellen vooraleer je in slaap valt. Oh en euh is Cicaplast voor kinderen? Ik zit dat hier vrijwel dagelijks te smeren om wondjes door het slaapmasker sneller te laten genezen en/of voorkomen.

  2. Hahaha, deze deed me for some reason ook gewoon aan mijn eigen volwassen lief denken: Of als ik gekookt heb en hij zijn eten niet direct de grond op kiepert.

  3. Haha, die onuitstaanbare drang om op tijd te zijn…daar had ik ook vreselijk last van. Mijn vriend kon er niet tegen, maar hij had (heeft) een onuitstaanbare drang om altijd te laat te zijn. Inmiddels ben ik dankzij de jongens wel veel minder gestrest als we een keer ergens te laat zijn!

    1. Jaa, ik zeg dat tegen iedereen: verdeel de nachten! Dat doet zoveel! Maar mensen vinden het vaak toch wat raar of maken zich dan zorgen wat iemand er van zou denken dat ze niet samen slapen.

  4. Leuk lijstje! Ik denk ook dat een kind het echt wel aangeeft als het honger zou hebben, maar ik snap tegelijkertijd dat je je zorgen maakt om of hij wel genoeg eet. Die momentjes die je beschrijft voor hij in slaap valt of als hij net wakker wordt, vind ik zo lief.

  5. Kindjes die niet eten zijn echt heel stressvol! Ik weet er alles van, wij hebben ook zo’n weigerpeuter. Maar goed, ze wordt volgende week 4 en steek 10 centimeter boven de andere kinderen uit, dus blijkbaar gaat het goed. Ik stop er wel elke ochtend een multivitaminepil in voor mijn eigen gemoedsrust.

    En verder: heeeeel herkenbaar! Vooral die kinderspullen overal, viste net nog een My little pony uit mijn werktas…

  6. die tubes cicaplast vliegen er hier ook goed door en vermijden dat ons kind verandert in perkament 🙂 Topspul!