Dingen waar ik de kriebels van krijg.

Gewoon een lijstje met super random dingen waar ik enorm de kriebels van krijg. En dan bedoel ik kriebels niet in de positieve zin 😉

Een natte schotelvod.

Nog erger: een natte schotelvod met kruimels aan.

Naar de wc gaan en merken dat de bril nog een beetje warm is van de vorige. BRRRRRR. Ik vind dat echt afschuwelijk! Ondanks dat ik bijvoorbeeld op mijn werk wel graag altijd naar dezelfde toilet ga, zou ik er nooit op gaan zitten als er net iemand af komt. En ik heb dat eigenlijk met gelijk welke andere zitplek die nog een beetje warm is, zoals bijvoorbeeld een stoel in de trein. Jakkes.

Een proper scherm of net gekuiste brilglazen met vette vingerafdrukken op.

Een vetvlek op kleren. Ik wil mijn favoriete truitje nog wel dragen maar ik heb een vetvlek die – als ik het in m’n broek steek – net boven de rand uit komt.

Mannen die je ongegeneerd aan’t checken zijn als je voorbij loopt.

Met je sok in iets nattigs gaan staan.

De oortjes van andere mensen moeten gebruiken.

Een snotterig ei. Ken je dat, als je een spiegeleitje maakt en het zo niet helemaal volledig doorbakken is en er dan zo’n glibberig laagje eiwit nog op ligt? Brrr.

Melige appels. AF-SCHU-WE-LIJK!

In de zomer op net gemaaid, nat gras lopen en dan allemaal gras aan je voeten hebben plakken.

In zee gaan en allemaal viezige, slijmerige dingen aan je benen voelen. Dit is een van de redenen dat ik niet graag in de zee ga. En ook omdat je in onze Belgische zee zelfs niet kan zien wat er dan aan je been hangt.

Wakker worden en merken dat je wang en je kussen wat nattig zijn omdat je kwijlde.

Mensen die hun vingers / knieën / tenen / weetikveelwat kraken.

Dingen die eigenlijk krokant horen te zijn maar wak zijn.

Van die rode golflijntjes onder woorden die je tekstverwerker niet kent. Ook al is het een normaal Nederlandstalig woord.

Een haar in je mond hebben en dat er dan niet deftig uit krijgen waardoor je rare bekken zit te trekken met je vingers in je mond.

Van die vettige plekken op de ramen in de bus of de trein als bewijs dat iemand daar met zijn hoofd heeft tegen gezeten.

Photo by wenping wang on Unsplash

11 thoughts on “Dingen waar ik de kriebels van krijg.

 1. Oh wauw, herkenning alom. Blijkbaar kan het zelfs nog erger wat openbaar vervoer betreft. Ik hoor soms bizarre verhalen van een ex-klasgenoot die dagelijks met de trein reist en dan geconfronteerd wordt met mensen die het heel normaal lijken te vinden om hun nagels te knippen in de trein of die in hun neus aan het peuteren zijn.
  zwartraafje schreef laatst over Talisbinder – Sebastien de CastellMy Profile

 2. Sedert ik glutenvrij moet eten, heb ik echt een fobie voor kruimels. Als er in de trein of in een restaurant nog kruimels op de tafel / zetel liggen, ga ik daar in geen 100 jaar zitten. Hier thuis ben ik dan wel erg blij met de kruimeldief.
  Oeps, dat kraken… schuldig. Maar niet altijd opzettelijk. Ik heb gewoon erg krakende gewrichten. Genant als je ergens te eten gevraagd bent, of vrienden op bezoek, en je kaken vinden het nodig om te laten horen dat ze aan het werk zijn… Of mijn knieën bij elke stap.
  Geke schreef laatst over Day Zero Project #6 – 36. Drie nieuwe ‘groene’ stappen bedenken en uitvoerenMy Profile

 3. Haha, wel grappig dat ik net op de bus zat en een beetje zat te gruwelen van een grote vetvlek op het raam en nu hier lees dat jij daar ook de kriebels van krijg 🙂
  Dat kwijlen is ook zo’n herkenbare: vroeger deed ik dat nooit, maar sinds ik een bitje tegen tandenknarsen moet dragen bijna dagelijks. Elke ochtend opnieuw een ieeeuw-gevoel 🙂

 4. Een gruwelijk (brr) herkenbaar lijstje. Van een snotterig ei ga ik ook echt over m’n nek. En, nog erger: de afwas doen en nadien stukken natte etensresten uit de afvoerstop moeten halen.

 5. Een heleboel zijn herkenbaar. Ik krijg vreselijk de kriebels als iemand een stuk stof scheurt. Word ik echt helemaal gek van…
  Naomi schreef laatst over De diagnoseMy Profile

 6. Brr, ik krijg stiekem al de kriebels van het lezen van dit lijstje. Er staan namelijk heel wat punten op waar ik ook niet echt enthousiast van word 😉 Haren in mijn mond, melige appels en slijmerige dingen in zee vind ik het ergst. Maar het meest van alles krijg ik de kriebels van lange donkere haren van vreemde mensen vinden. Zeker in de douche of op het toilet…brr, ik krijg er nu al kippenvel van!
  Romy schreef laatst over Volwassen worden in 1, 2, 3… hoe dan en wanneer?My Profile

Comments are closed.