Gewoon een beetje geleuter

Dingen die stom zijn

Dingen die stom zijn. Daar wil je eigenlijk liever niet te lang bij stilstaan. Want net zoals je vaker fijne dingen gaat zien als je er op let, is dat met stomme dingen ook zo. Wat je aandacht geeft groeit. Maar af en toe is het wel gewoon eens leuk om te zeuren. En toen ik bij Cynthia deze post zag, leek het me leuk om ook eens zo’n lijstje te maken. Hier gaan we:

• Mensen die zich storen aan iets bij jou, dat uiten en dan vervolgens hetzelfde gedrag vertonen.
• Soms luister ik naar een lokaal radiostation en om één of andere reden komt de reclame altijd middenin een liedje. En dat zijn dan net altijd de beste liedjes.
• Dat je bij de Kruidvat amper een product vindt waar nog niemand met z’n handen heeft ingezeten. Bah.
• Pizza en frietjes zijn niet gezond. Helaas.
• Die witte velletjes als je een mandarijn pelt. Ik gruw er echt van. Haha. Ik maak het dan ook tot een soort van persoonlijke missie om al die velletjes er af te halen.
• Dat je maar moet raden wat mensen soms bedoelen. Wees gewoon duidelijk. Oké?
• Veel te leuke dingen in de solden en te weinig geld.
• Koude voeten. Zelfs met sokken aan. Zelfs met twee paar sokken aan. En zelfs met een fleecedeken er rond gewikkeld.
• De bus nemen. Gewoon stom. En de trein ook. Die komen ook nooit echt op tijd.
• Dat je een uur afspreekt om ergens te zijn en dat mensen dan twintig minuten te laat komen.
• Of in hetzelfde straatje: dat je afspreekt om op een bepaald uur te vertrekken en dat mensen zich dan nog moeten klaarmaken.
• Dat iemand je bericht op Facebook wel leest maar niet reageert. Stuur gewoon even terug. Al zeg je dat je er later op gaat antwoorden. Dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben.
• Als je lang een balpen niet hebt gebruikt en je wil gaan schrijven en er dan ineens zo’n dikke dot inkt op je papier zit. Wat ook nog eens honderdmiljoenmiljard jaar nodig heeft om te drogen waardoor je het open smeert en heel je hand vol hangt.
• Statisch haar. Dat dan vooral heel charmant in je gezicht plakt.
• Een haar in je mond tijdens het eten. Waardoor je dan met je vingers in je mond moet zitten terwijl het eten er ook in zit.
• Dat er iets tussen de draad achter m’n tanden zit en het maar niet weg wil. En dan vooral op momenten dat ik geen tandenstoker bij de hand heb om het weg te halen.
• Dat ik helemaal uitgerekend heb om welk uur ik moet vertrekken om stipt op tijd op m’n werk / afspraak te zijn en dat ik buiten kom en ijs moet krabben.
• En gewoon ijs krabben op zich. Gelukkig heb ik nu zo’n spray die ervoor zorgt dat het snel smelt.
• Mensen die super sloom rijden. Als je 70 mag moet je geen 40 rijden. Vind ik dan.
• En ook mensen die ineens niet meer kunnen autorijden als het heeft geregend. Het is maar water. Doe gewoon normaal, dan gaat er niets mis.
• Oh en nog in het verkeer: mensen die naar rechts pinken als ze op een rondpunt rijden. Misschien heb ik het gemist ofzo, maar ik dacht altijd dat dat niet moest want ja, ‘t is niet dat je echt een andere richting uit kan. En als die mensen dan ook nog eens niet pinken als ze van het rondpunt rijden. Misschien heb ik ook gemist dat dat niet meer nodig is. Kan iemand me hier even helpen?
• Dat ik me niet gewoon bij 1 agenda kan houden. Nee ik wil per se elke agenda die er mooi uit ziet. Waardoor al m’n agenda’s maar half ingevuld zijn. En dan wil ik weer een Bullet Journal.
• Dat er bijvoorbeeld al eeuwen Kinder Bueno’s in de kast liggen en als ik besluit er eindelijk een te nemen, zijn ze allemaal op wonderbaarlijke wijze foetsie.
• Oh en als ik denk dat we ‘s avonds iets gaan eten en ik daar al mega veel zin in heb en dan blijkt dat het iets anders is.
• Dat iedereen in mijn gezin liever frietjes dan kroketten lust. Ik ben dol op kroketten!
• Dat ik, als ik iets moois heb getekend, er per se nog iets bij wil doen waardoor het compleet mislukt.
• Dat ik weken gezond kan eten en dat er daarna sowieso weken komen waarin ik het spoor compleet bijster ben. En dat ik dan niet snap van mezelf waarom het zo moeilijk is.
• Ik vind sporten niet zo leuk als ik wil.

Oké, ik denk dat ik echt nog duizendeneen meer dingen kan bedenken die stom zijn. Maar dit lijkt me wel genoeg voor één lijstje. Kwestie van niet te lang in de stommigheid te blijven hangen hé.

Wat vind jij echt stom?

20 gedachten over “Dingen die stom zijn

 1. Oh koude voeten hebben is zoooo vervelend, helemaal als je wil gaan slapen. IJs van je ruiten krabben vind trouwens ook rond uit k*t Zal blij zijn als de winter voorbij is 🙂

 2. Haha, wat een heerlijk lijstje! Ik ben dol op dit soort blogjes. Die witte velletjes van mandarijntjes inderdaad…zo smerig! Wat een gepulk is dat altijd, want ook bij mij moeten ze er allemaal af 😉 Ook een paar andere dingen herken ik wel. Zo kan ik me ook vreselijk ergeren aan langzaamrijders in het verkeer.

  1. Vind het zelf ook altijd leuk om te lezen! 😀 En ook dat mensen zich er in herkennen. Dan ben ik toch niet de enige die deze dingen stom vindt :p

 3. Bij ons thuis maken we ook altijd frietjes om de simpele reden dat het frietvet te snel vuil is eens je kroketjes maakt. Maar, ik eet wel graag kroketjes, haha.

 4. Jaaa, kroketten! Als ik tussen een kroket of friet zou moeten kiezen, doe mij dan ook maar een kroket inderdaad 🙂 En je punt daaronder: jup, mijn tekeningen mislukken ook altijd op het laatste moment! Ik kan sowieso al niet goed tekenen en dan ook dat nog, haha.

  Liefs!

  1. Oh nu heb ik weer zin in kroketjes! Hmmm. Zonde van onze tekeningen hé? Ben er ook al niet super goed in en dan verpruts ik het nog ook. En het ergste is dat ik al weet dat het gaat mislukken en het toch nog doe :p haha.
   Bedankt voor je reactie, Eva! Ik kom straks ook bij jou eens kijken!

   1. Ooh ja zo herkenbaar! Je weet het inderdaad al van tevoren. “Zal ik wel of niet mijn tekening, getekend met potlood, nog overtrekken met fineliner?” En dan mislukt het natuurlijk, wat je ergens dus wel wist, maarja, toch proberen hè?

 5. Punt 1: ik haal ook altijd de witte velletjes van mijn mandarijnen haha
  Punt 2: je redenering over een rotonde op- en afrijden klopt! Zoveel (oudere) mensen doen dit fout en ik snap echt de logica niet!

 6. Hahaha ik moest echt heel hard lachen om je lijstje. Heel veel dingen zijn herkenbaar. Wat ik ook stom vind zijn natte sokken of als je je outfit hebt bedacht en dan zit iets in de was en als je iets hebt bestelt en het komt pas over duizend dagen binnen haha.

  1. Oja OMG dat zijn ook echt dingen die zo op m’n lijst kunnen. IK HAAT natte sokken. En van die outfit hé, ik heb vaak dat ik iets aantrek wat ik dan thuis supermooi vind zitten en dan kom ik aan op m’n werk en vraag ik me af waar ik in godsnaam met m’n hoofd zat. Haha.

  1. Het moet niet altijd happy happy joy joy zijn hé 🙂 Ik vind zo’n lijstje ook altijd leuk om te lezen bij anderen! Ik ga straks ook eens op jouw blog kijken! Bedankt voor je reactie Rebecca! 🙂

 7. Heel veel dingen zijn herkenbaar! Ook ik hou ervan als mensen zich gewoon netjes aan de afspraken houden, op tijd komen, eerlijk zeggen als er wat is, reageren op mijn berichten. Ook ik ben gek op kroketten. Bij de supermarkt heb je ook van die kroketbroodjes, niet een broodje kroket, maar z’on bladerdeeg geval, superlekker, maar altijd zijn die frikandelbroodjes in de aanbieding, maar de kroketbroodjes niet 🙁

  1. Haha zo typisch! Ik eet ook graag worstenbroodjes (denk dat dat bij jullie dan frikandelbroodjes zijn) en vroeger ging ik die altijd in de buurt van m’n werk halen in het winkeltje en nu verkopen ze er echt nooit meer. En ik heb er zo vaak zin in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.