Dingen die mij het gevoel geven dat ik mijn leven op orde heb. Een beetje.

As we all know ben ik niet de beste volwassene. Geen probleem! Ik vind dat zelf niet erg en ik bepaal natuurlijk ook gewoon mijn eigen regels. Maar ik denk dat iedereen dat gevoel wel herkent van het heel af en toe eens mee te maken: het gevoel dat je je leven op orde hebt. Het voelt fucking nice. 

Als ik onze living sta te stofzuigen met de Dyson stofzuiger. Ja dat zijn heel dure dingen maar ik kan mij al niet meer inbeelden hoe ik altijd liep te sukkelen met die snoerstofzuiger. Ik heb er letterlijk 72929 keer mee over mijn eigen tenen gereden en het verbaast mij dat er nog geen brokken af zijn (of van onze meubels) want ik botste daar overal mee tegen. Met de Dyson in mijn leven ben ik nu zo’n mens die – bijna- elke dag efkes de stofzuiger door de living haalt. I kid you not. Wie had dat gedacht? 

Als ik voor mijn verjaardag liefst een droogmolen krijg. Ik wist bijna niet wat mij overkwam toen mijn ouders me vroegen welk cadeau ze voor mijn verjaardag moesten kopen en ik voor een droogmolen ging. EEN DROOGMOLEN. Ondanks mijn lijst met leuke shampoobars, ging ik voor een droogmolen. En ik ben helemaal in mijn nopjes ook. Haha.

Als ik direct uit bed springen als de wekker gaat. Ik heb er nooit echt moeite mee gehad maar het lijkt wel dat hoe ouder ik word, hoe lastiger ik het vind. Als ik dan eens de moed heb om direct fris en fruitig naast mijn bed te staan nadat ik gewekt werd door de vogeltjes uit mijn gsm, voel ik mij een echte succesvolle volwassene. 

Als ik mooie juwelen draag die niet van van ome Ali komen. Kwalitatieve juwelen die lang meegaan, iets meer kosten dan €0,50 en die -het voor mij aller belangrijkste- geen groen afgeven op mijn oor, vinger of arm. Een mooi juweel van goede kwaliteit draag ik weken, zo niet maanden aan een stuk. Zoals de gouden ring van mijn oma, bovenstaand armbandje of mijn zilveren kettinkje met een open cirkeltje. Het armbandje is van Fossil. Wat tot voor kort een merk was waar ik nog geen dingen van in huis had. Mijn schoonzus draagt bijna altijd juwelen van Fossil en dat staat haar altijd zo mooi! Een beetje fancy maar ook net ook heel erg iets voor mij.

Ik voel mij echt een mega badass vrouwmens als ik er in slaag om te douchen, benen te scheren zonder ongelukken, ondergoed uit te kiezen dat semi bij elkaar past en mascara aan te brengen zonder mijn ogen uit te steken. En laat ik vooral mijn vers geëpileerde wenkbrauwen niet vergeten. Ik voel mij precies een heel ander mens. 

Als ik veel groenten gegeten heb als avondeten. 

Als het me lukt om een paar dagen na elkaar mijn toet ’s morgens en ’s avonds te reinigen en cremepjes te smeren. 

Als ik in mijn eentje naar de Aldi ga en geen paniekaanval krijg omdat ik als een halve gare mijn boodschappen op die band moet gooien en daarna alles weer een soort van georganiseerd in mijn winkelkar moet mikken. Ik haat dat. Iedereen in die rij zit je aan te staren (of zo lijkt het toch) en ik krijg dan altijd een mega tomatenhoofd. Charming.

Als ik ’s morgens niet ben vergeten om te deo’en. Heel raar maar ik durf dat al eens vergeten. No problemo als ik het dan ook echt compleet vergeet dat ik het vergeten ben (snapjetnog?). Maar van zodra het mij ineens te binnen schiet dat ik vergeten deo’en ben; zweetaanval natuurlijk.

Als ik eens een kledingstuk koop dat er niet uit ziet alsof het voor een 16-jarige gemaakt is. Een mooi kwalitatief, basic bloesje bijvoorbeeld. Of mijn chique zwarte jumpsuit van de Monki die ik al twee jaar had maar nooit durfde aan doen en waar ik alleen maar complimentjes op kreeg toen ik eindelijk toch de ballen had om hem naar mijn werk te dragen.

Als mijn wasmanden niet uitpuilen. En alle was ook netjes opgevouwen in mijn kast ligt.

Deze post is geschreven in het kader van een samenwerking met Brandfield.

3 thoughts on “Dingen die mij het gevoel geven dat ik mijn leven op orde heb. Een beetje.

  1. Haha! Wat een grappig lijstje om te lezen. Een droogmolen noemen we hier ook een droogmolen, trouwens ;). Maar ik voel mij vooral gelukt als volwassene als ik eens een keer níet achterloop met alle huishoudelijke klusjes.
    Anne schreef laatst over Erf de ogen van je kind, kijk erdoorMy Profile

  2. Haha… een droogmolen (wij noemen dat anders in Nederland)!! Dat zou ik nou nooit vragen voor mij verjaardag. Ik zou er niet eens op komen. Terwijl ze natuurlijk erg praktisch zijn.

Comments are closed.