Dingen die ik nooit zou doen.

Ik maak altijd lijstjes met dingen die ik graag wil doen. Op papier of in mijn hoofd. Niet dat ik die dingen dan effectief doe hoor, maar lijstjes maken is gewoon fijn. Ik maak ook niet alleen dingen-die-ik-nog-wil-doenlijstjes, maar bijvoorbeeld ook dingen die ik nog wil kopen, liedjes die ik mooi vind, boeken die ik nog wil lezen, films die ik moet kijken. Maar wat ik nog nooit maakte, is een lijstje met dingen die ik noooooit zou doen.

In m’n eentje zingen voor publiek.

De horror! Ik zat vroeger in een jeugdkoor (heel tof)! Als mensen dat te weten komen, hoor ik dit: ‘Ah zing eens iets!’. Euh nope. Not gonna happen. Het fijne aan een koor is namelijk dat je niet alleen zingt. Mijn zangkunsten zijn ook niet echt wauw dus alleen zingen zit er écht niet in. Maar mensen denken dus dat je, doordat je in een koor zingt, keigoed kunt zingen. In groep klinkt het goed, alleen niet echt. Dus nee, ik zou nooit in m’n eentje willen zingen voor publiek. Te veel aandacht voor iets wat ik net niet zo goed kan. Laat mij gerust alleen in de douche zingen of in de auto, dat vind ik namelijk wel heel tof!

Bungeejumpen & skydiven.

De horror! Haha. Ik heb mega hoogtevrees en ik hou niet van die kriebels in m’n buik zoals je voelt in een achtbaan die ineens heel plots stijl naar beneden gaat. Bij een bungeejump lijkt me dat dus nog 653 keer erger. Daarbij vind ik het dus ook gewoon super eng dat je alleen vast hangt met een elastiek aan je enkels of zelfs niet. Brr.

Een clitoris- of tepelpiercing nemen.

Of gelijk welke piercing eigenlijk. M’n oorgaatjes laten schieten kon ik aan, maar ik val gewoon flauw bij het idee dat ze met zo’n giga naald in m’n tepel of je-weet-wel zouden prikken. Mijn god. Ik snap ook niet goed waarom mensen dat willen. In een tepel ziet het er raar uit vind ik en het nut van een clitorispiercing snap ik al helemaal niet. Sorry als jij één van die piercings hebt. Spreek me vooral tegen als het helemaal geweldig is. Maar het zal nooit never niet iets voor mij zijn.

Oesters, mosselen, slakken en andere slijmerige dingen eten.

Bweik. Ik heb nog nooit een oester of mossel of slak gegeten en ik zal het ook nooit doen. Ik eet vooral ook met mijn ogen en die dingen zien er echt ranzig uit. Ja het kan goed zijn dat het eigenlijk heel lekker is, maar ik wil het gewoon niet proberen.

In m’n nakie naar de sauna.

Tenzij het een privésauna is. Maar sowieso is een gewone sauna al niet echt iets voor mij. Veel te heet en te vochtig. Een infraroodsauna kan ik al veel beter handelen. Een publieke sauna waar je in je blootje tussen allemaal andere naakte, zwetende mensen moet zitten? No thanks. Misschien ben ik preuts, maar ik voel er niet veel voor om naakt bij andere mensen te zijn. Oké, ze zijn ook naakt, maar nee.

Diepzeeduiken.

De zee vind ik eng. Mooi. Maar eng. Pootje baden gaat nog, maar vraag me niet om te gaan duiken. Ik vind het een heel beangstigend idee dat ik heel diep in zee zou moeten gaan én dat er dan onder mij nog meer diepte is. Het voelt voor mij een beetje hetzelfde als het heelal. Onbevattelijk. Mijn vriend en ik gingen ooit eens snorkelen, wat heel mooi was, maar waar ik meteen een mini hyperventilatie-aanval door kreeg omdat ik door zo’n klein mondstuk moest ademen. Haha.

Roken.

Ik vind het walgelijk. Het stinkt, het ziet er niet uit en het stinkt. En het is ongezond. En het stinkt. Zei ik al dat het stinkt? Ik vind het echt zo’n vieze gewoonte! Ik ben heel blij dat roken tegenwoordig niet meer zo “hip” is als vroeger.

Coquilles voorschotelen aan mijn gasten.

Iets wat ik wel al heb gegeten maar wat ik niet echt lekker vind. Het smaakt niet wauw, het is rubberachtig. Compleet overrated vind ik die dingen. Elk jaar met kerst of oud & nieuw krijg ik het wel ergens voorgeschoteld en elk jaar sla ik ze vriendelijk af. Het is iets wat ik dus zelf ook nooit zou klaarmaken. Rare dingen.

Geesten oproepen.

Ik kijk soms naar een programma op tv over mensen die op zoek gaan naar geesten in van die verlaten huizen. Eerlijk gezegd weet ik nooit wat ik van hun bevindingen moet vinden (ze nemen bijvoorbeeld stemmen op van die geesten met zo’n speciale recorder) maar no way dat ik zelf ga uitzoeken of het spookt in ons huis. Toen ik nog een chiromeisje was en kampen mee deed, was dat altijd vaste kost, met zo’n zelfgemaakt bord en glaasjes die dan verschoven. Nooit aan meegedaan en ik zal het ook nooit doen.

Op avontuur in een grot.

Nope. Onder de grond, beklemmend, claustrofobisch, vochtig, vleermuizen, nauwe ruimtes waar je jezelf doorheen moet wurmen, … Nee danku. Dat is mij toch iets te avontuurlijk. Er is nu op Discovery Channel een survivalprogramma met mensen die, geloof ik, 6 dagen in een pikdonkere grot moeten overleven. Pikdonker als in; zij zien niets. Man dat lijkt me zo fucking eng!

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

Wat zou jij nooit doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 thoughts on “Dingen die ik nooit zou doen.

 1. Oh mosselen zijn zo heerlijk! Oesters heb ik laatst voor het eerst op en vond ik niet zo bijzonder. Sauna is ook niks voor mij, vooral omdat ik er benauwd van word, ik kan niet tegen die hitte.

 2. Wat een herkenbaar lijstje! Bij veel dingen kan ik me wel aansluiten; Geesten oproepen, diepzeeduiken, in mn eentje zingen (of zingen überhaupt;p, het glas breekt nog net niet in duizend stukjes als ik mee blèr met de muziek) of in mijn nakie naar de sauna zal je mij ook niet gauw zien doen. De sauna in z’n algemeen vind ik wel weer chill maar dan uiteraard wel met bikini aan:). Leuk lijstje!

 3. Ieeh die piercings, ik krijg al kriebels van het idee! Ik sluit mij aan bij een groot deel van dit lijstje. Ik ben wel een aantal keer in grotten geweest, maar aantal met professionele begeleiding. Moet er niet aan denken dat ik er alleen zit!

 4. Heel wat dingen die je wél nog aanspreken geloof ik 😉 Oooh jouw lijstje wakkert zowel mijn vrees als gemis voor diepzeeduiken weer aan. Bij de eerste lessen moesten we gewoon kopje onder en dat vond ik echt verschrikkelijk. Uiteindelijk gingen we tot 18 meter diep en dat was magisch maar dat was dan ook de ‘bodem’. Er moet voor mij een dieptepunt zijn 🙂 want anders wakkert het alleen maar enge dingen in mijn hoofd (en enge monsters op de zeebodem natuurlijk ook ongetwijfeld) op.

 5. Ik heb anderhalf jaar geleden gaan (diep?)zeeduiken en ik had ook een paniekaanval voor ik het water in ging. Dat duikpak is zo onmenselijk strak met de zon erop en dan nog zo ‘durven’ springen. Ik vertelde tegen de kapitein dat ik niet durfde en hij zei: “you can do this. You have to.” Hij gaf mij een duwtje letterlijk en figuurlijk en echt. ZO MOOI. De waterwereld die nog nooit aangeraakt geweest is door de mensheid. Het is een van de mooiste dingen die ik ooit heb gezien.

 6. Dat stukje van de piercings. Grappig. En ik denk er ook hetzelfde over. Niets voor mij. In oren vind ik ze mooi, maar op andere plaatsen van het lichaam niet zo. Diepzeeduiken heb ik altijd héél erg graag willen doen, maar heb ik een beetje uit mijn hoofd moeten zetten. Ik heb tijdens het snorkelen ook al last van paniekaanvallen. Dan is duiken natuurlijk niet zo’n goed idee meer. Haha.

 7. Er zijn enkele heel herkenbare dingen in je lijstje. Zoals die piercing.. Euh, in mijn oren al dat je wil, maar op die vreemde plek? No thanks! Ooh maar mosselen en coquiles mag ik wel hoor. Laat maar komen! Oesters heb ik nog niet gegeten (krijg ik niet voorgeschoteld wegens te duur, haha!). Oh en in mijn naakte zelf in de sauna bij vreemde (of zelfs mijn lief of moeder), no thanks. In de douche of bad vind ik het al genegeerd genoeg dat ik er mij helemaal moet uitkleden (oeps)

 8. Mosselen vind ik nog wel ok, maar de rest vind ik ook niet zo smakelijk.
  Vroeger leek uit een vliegtuig springen me wel eens leuk, maar ondertussen zou ik het niet meer durven denk ik.

 9. Heel herkenbaar lijstje, op naar de sauna en diepzeeduiken na. Ik ga echt graag naar de sauna, vooral als ik net een tentamenperiode achter de rug heb Diepzeeduiken zou ik ook heel vet vinden om te doen, maar dan wil ik wel eerst alle duikbrevetten halen en dat is best duur ☹️

 10. Snorkelen kon ik net aan. Heb ik ook niet gedaan op plaatsen waar ik niet kon staan. Door een ervaring in het verleden heb ik schrik om te verdrinken.
  Dat programma op Discovery Chanel lijkt me zo creepy. Zou ik nooit doen.

 11. Haha, ik wil té graag skydiven. Waarschijnlijk wil ik eenmaal daarboven ook té graag weer terug, maar dat kan dan toch niet meer 😉 Normaal ging ik dat in Zuid-Afrika doen, maar er was te veel wind. En ah bah, die grot. Ik heb ooit vastgezeten in een speleobox en ze moesten dat ding helemaal losbreken om mij eruit te halen, dus nope (hahahahaha, echt duts ik) ! Twee keer per jaar gaan wij met een Flairactie ook naar de wellness, maar we rijden speciaal tot in Limburg (en ik ben van Brussel, haha) omdat je daar echt verplicht bent om een bikini of badpak aan te doen, haha. Heeft eigenlijk ook niet echt met preutsheid te maken, ik heb er gewoon echt niet de behoefte aan om tussen allemaal naakte mensen te zitten (en blabla, de liefhebbers zeggen dat je niet kijkt – je kijkt echt wel, haha!)

 12. Heel herkenbaar lijstje! Deze dingen zou ik ook echt geen van allen ooit doen. Nu moet ik zeggen dat ik met zingen voor een publiek ook niet bepaald andere mensen blij zou maken 😛 En voor zoiets als een sauna ben ik ook al véél te preuts!