Dingen die ik niet meer koop

Ik stond een tijdje terug in mijn badkamer, kleren aan te doen, tanden te poetsen toen ik ineens bedacht dat er een paar dingen zijn die ik niet meer koop. Die gedachten komen altijd op nogal random momenten maar ze leveren me toch wat inspiratie op om dit stuk internet vol te leuteren. En once a lijstjesmeisje always a lijstjesmeisje eh. 😉

Voorgevormde bh’s

Sorry, maar wat een ondingen zijn dat? Allez, versta me niet verkeerd, ik was grote fan. Ik droeg vroeger alleen maar voorgevormde – en nog vroeger vooral push up – bh’s want oh my stel je voor dat je de natuurlijke vorm van mijn borst zag. De Horror. Alleen, sinds ik bevallen ben bijna 2 jaar geleden (wow), kan ik dat dus totaal niet meer verdragen. Ik heb nog 2 deftige exemplaren die ik heel soms aan doe (vooral als ik weer eens achter ben met wassen) maar ik loop toch vrijwel dagelijks in een niet voorgevormde bh rond. Zit fijn, lekker zacht en dat voelt niet als zo’n schild voor mijn boobies.

Random tandpasta

Ik koop nu nog maar 2 soorten tandpasta: tea tree tandpasta van Dr. Organic en de ratanhia tandpasta van Weleda. Ik had vroeger best wel vaak last van gevoelige tanden en tandvleesontsteking en sinds ik deze tandpasta’s gebruik is dat niet meer. Ze zijn best prijzig maar ik vind ze het geld zeker waard (al koop ik ze liefst tijdens een 1+1 gratis of 2de aan halve prijs actie bij de Holland & Barrett, hihi).

Nieuwe fysieke boeken

Ik koop bijna geen fysieke boeken meer. Als ik al eens een echt boek in huis haal komt het uit het bibkastje in mijn buurt of haalde ik het in de kringloop (en komt het ooit ook in het bibkastje terecht) of leende ik het van een vriendin. Ik lees toch vooral digitaal, ik heb op mijn e-reader véél meer plaats en e-boeken zijn ook niet zo duur.

Oncomfortabele schoenen of eigenlijk alles oncomfortabel

Zoals ondergoed of kleding. Als iets niet goed zit, wil ik het niet meer. Ik ben nu blijkbaar op een leeftijd dat ik comfort belangrijker vind dan looks. Comfort boven alles! Omarm je innerlijke oma denk ik maar.

Siliconen bakvormen

In het verleden had ik een mooie collectie aan siliconen bakvormen. Heel handig om je cake(jes) eruit te krijgen maar ik vind dat toch altijd wat viezig. Dat blijft zo’n beetje vettig, daar gaan dan stofjes aan plakken, … Of lag dat gewoon aan mij en wist ik niet hoe ik daarvoor moest zorgen? Alleszins, ik koop dat niet meer, hoe leuk ze er ook uit zien.

Deo in sprayvorm

Ik heb nog een paar deo’s in sprayvorm die maar niet op geraken maar die ik in mijn medicijnkastje heb staan voor stel dat iemand ze nodig heeft, maar ik koop dat niet meer nieuw. Voor mij werkt dat niet zoals mijn sticks van Wild of Rexona. Ik zweet daar zo doorheen en ik hou niet van dat ‘onveilige’ gevoel dat mijn deo misschien niet goed genoeg zijn werk zal doen en ik midden in de dag mijn zweetgeur moet maskeren.

Te dun, kartonachtig wc-papier

Als er nu iets is wat ik haat, dan is het wel te dun, kartonachtig wc papier. Dat gebruikt toch niemand graag? En sinds ik eens in The Happiness Project van Gretchen Rubin las dat het nutteloos is om je altijd maar te ergeren aan iets dat je puur koopt omdat het het goedkoopste is en je dan beter wat meer kan spenderen aan iets waar je meer van geniet of plezier van hebt, doe ik dat en koop ik niet het allergoedkoopste wc-papier. Het zit ‘m in de kleine dingen hé.

Saaie sokken

Het leven is nu eenmaal te kort om saaie sokken te dragen.

Nu ja, zeg nooit nooit natuurlijk, ik ben ook maar een mens, maar als het van mij afhangt, geef ik dus geen geld meer uit aan deze dingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 thoughts on “Dingen die ik niet meer koop

  1. Helemaal eens met geen oncomfortabele kledij te kopen, comfort boven alles! Ik bezit dan weer totaal geen leuke sokken. Al mijn sokken zijn zwart of grijs, dat maakt het sorteren van de was dan weer wat gemakkelijker!

  2. Yes, oncomfortabele schoenen en kleren komen er hier ook niet meer in! Dat ik vroeger zo vaak schoenen met hakken kocht snap ik nu echt niet meer. Doe mij maar fijne sneakers. En lekker zittende truien en niet al te strakke (of laag hangende!) broeken.

  3. Helemaal eens met geen saaie sokken kopen! Mijn omgeving weet dat blijkbaar ook, want ik krijg regelmatig een leuk of grappig paar sokken als (verjaardags)cadeau. En ook eens met comfort boven alles – ik koop geen dingen meer waarvan ik weet dat ik me er niet gemakkelijk in voel of die niet fijn zitten. Dan draag ik ze toch niet, zonde van het geld.

  4. Laatst had mijn vriend wc-papier gekocht. 3-laags (met minder durft hij al niet meer thuis te komen ), maar alsnog schuurpapier. Daarn ter compensatie vijflaags kussentjeswc-papier, haha.

  5. Hihi leuke lijst! Ik draag eigenlijk wel graag voorgevormde BH’s, heb daar eigenlijk nooit een probleem mee gehad of zo per se willen uit doen als ik thuis kwam. Al draag ik wel heel graag sportBH’s, lekker zacht haha). Dat van dat toiletpapier heeft mijn vriend me geleerd – ik kocht dat vroeger ook gewoon, maar moet zeggen dat die zachte velletjes je toiletervaring toch leuker maken!

  6. Ha wat grappig, ik dacht dat ik de enige was met de bh’s! Ik kan dat dus ook niet meer verdragen die beugels. Snap nu echt niet hoe ik mezelf dat ooit aangedaan heb, je voelt het de héle dag zitten! 😉
    En ook eens met deo in spray vorm, dat gebruik ik sinds mijn tienerjaren niet meer eigenlijk. Dat vond ik ook altijd van die ondingen, want het deed nooit wat het beloofde.
    Ps. Nog steeds verliefd op je glitter Vans! <3