Diary | We hebben een nieuw hondje!

Ik wou eigenlijk een weekoverzichtje schrijven van mijn half weekje aan zee maar dat is er niet meer van gekomen. Te veel andere dingen aan mijn hoofd, te veel genoten van het zonnetje en … we hebben een nieuw hondje dus logischerwijs gaat daar ook veel van m’n aandacht naartoe.

Dit is ‘m! Onze Moose. Wat een gedoe om een naam te kiezen jongens toch. We wilden heel graag Juggy (van Jughead van Riverdale omdat we natuurlijk ook al een Archie hebben) maar dat klonk toch voor geen meter! David zei bijvoorbeeld altijd ‘dingske’ of ‘hondje’ of zelfs niets omdat hij het raar vond om Juggy te zeggen. Haha. Uiteindelijk ging de keuze dan tussen Moose, Henri of Harry en hoewel ik zelf meer fan was van die laatste twee, is het toch Moose geworden!

Moose is een pomsky (een kruising tussen een pomeriaan en een husky), net als onze Archie maar als je ze samen ziet, zou je het niet zeggen. Ze zijn echt compleet tegenovergesteld. Waar Archie lijkt op een enorme pomeriaan, lijkt Moose op een mini husky. Archie is donker, Moose is bleek. Archie heeft bruine ogen, Moose heeft een blauw en een groen oog. Het is zo’n lief beestje! Ik heb hem ondertussen al geleerd om te zitten en in zijn bench te gaan liggen en het wandelen aan de lijn lukt ook redelijk goed.

We merken heel erg dat hij graag vriendjes wil zijn met Archie maar die heeft nog wat meer tijd nodig. In huis gaat alles super goed maar buiten in de tuin is Archie soms wat jaloers. Vandaar dat we ze vanaf nu voorlopig overdag gescheiden houden (ze kunnen elkaar wel zien en wennen). Ik ga zo meteen naar m’n werk dus kleine Moose gaat voor het eerst een paar uur alleen zitten – de nachten niet meegerekend – maar ik denk dat het wel goed komt!

Ik had het hier net al even aangehaald, maar ik ben ook al wat vroeger thuis van zee dan ik eerst van plan was. Om de een of andere reden voelde ik woensdag heel erg de nood om naar huis te gaan. Gelukkig kon David me komen ophalen en sliep ik dus woensdagnacht alweer in m’n eigen bedje. Ik had wel nog altijd vakantie dus ik heb heel erg genoten van het zonnetje en lekker veel gelezen en de Sims gespeeld. Haha.

Vrijdagavond brachten we een bezoekje aan de Ikea voor een nieuw tapijt (je kan het hierboven ook zien op de foto’s van kleine Moose) en zaterdag hadden we het verjaardagsetentje voor Davids oma. Het was ook zo’n mooi weer dat ik gewoon besloot om een rokje aan te trekken. Ik moet geloof ik mijn lente en zomerkleren maar weer tevoorschijn halen. Leuk! Dit weekend had ik trouwens m’n pakje van Monki aan. Ik vind het zo leuk! Heb het een hele tijd geleden al gekocht toen het in korting was maar het was nog wat te koud toen. Ben blij dat ik het nu ook aan kan!

Gisteravond maakte ik voor de eerste keer in m’n leven chili sin carne en het was zo lekker! Zelfs David vond het goed en die is geen fan van bonen. Het vulde echt goed en ik heb nog veel over dus ik kan er vandaag nog eens van eten. Ik heb vanavond ook m’n – denk ik – laatste sessie bij de kinesist voor m’n verkrampte schouderspier. Ik heb er gelukkig amper nog last van dus ik hoop dat we het vanavond kunnen afsluiten.

Ik ga me nu klaarmaken om naar m’n werk te gaan en de hondjes nog even buiten laten. Byeee!

Hoe gaat het met jullie?

17 Comments

 1. Leen 19 maart 2019

  Proficiat met het nieuwe gezinslid! 🙂
  Leen schreef laatst over Over “Wacht er maar niet te lang mee!” en andere dooddoeners wanneer je zegt dat je nog niet aan kinderen wil beginnen terwijl je eigenlijk bedoelt dat je er nooit aan wil beginnen maar dat niet durft te zeggen want dat wordt niet aanvaard door de maatschappij.My Profile

  Beantwoorden
 2. zwartraafje 3 maart 2019

  Ik ga bij de naam Moose steeds aan de serie Supernatural denken vermits het daar een bijnaam van één van de hoofdpersonages is. Hopelijk is de pijn aan je schouder binnenkort helemaal verdwenen. Dat is eigenlijk de reden dat ik nog maar amper brei, het minste dat ik daar aan begin verkrampen of ontsteken de spieren in mijn schouders. Nog even aftellen en we kunnen ook gaan uitwaaien aan zee. Valt het op dat ik er naar uitkijk?
  zwartraafje schreef laatst over 10 years challenge : de blogversieMy Profile

  Beantwoorden
 3. Marjoleine 28 februari 2019

  Aah wat leuk dat jullie een nieuw hondje hebben en wat een leuke naam ook! Geniet van hem 🙂
  Marjoleine schreef laatst over DIARY week 8 | Naar het strand, museum en een mini alpacaMy Profile

  Beantwoorden
 4. Simone 27 februari 2019

  Wat een cutie zeg <3 En wat een leuke naam.
  Simone schreef laatst over Geluksmomentjes #1My Profile

  Beantwoorden
 5. Saskia 27 februari 2019

  Awwwwh. Wat een leukerd<3 Ik hoop op veel leuke fotoblogjes hier ervan!

  Beantwoorden
 6. Kreanimo 27 februari 2019

  Ohhhhh, wat een mooi hondje!

  Beantwoorden
 7. Ilona Wielinga 27 februari 2019

  Ahw wat een lieverdje, geniet van jullie nieuwe hondje zou ik zeggen!
  Ilona Wielinga schreef laatst over Het lijkt wel lente | OutfitMy Profile

  Beantwoorden
 8. Darina 27 februari 2019

  Wat een schatje is Moose! Geniet ervan!
  Darina schreef laatst over Hoe bereid ik mijn reis naar Zuid-Frankrijk voor?My Profile

  Beantwoorden
 9. isabel 27 februari 2019

  Wat een schoontje!!
  Wij nu ook een pup van 6 maanden… Ik vind die van ons ondertussen al mooi, maar het was niet mijn keuze qua looks 🙂 Engelse Bulldog.
  Onze poes heeft een nogal opgejaagd leven met onze Fons, maar ik hoop echt dat het nog goed komt tussen die 2!
  Geniet van jullie Moose (mooie naam).
  isabel schreef laatst over Op weekend naar de Ardennen!My Profile

  Beantwoorden
 10. Romy 27 februari 2019

  Wat een schatje is Moose! Toffe naam en een geweldig lieve en leuke aanwinst voor jullie gezinnetje <3 Hopelijk is de vriendschap tussen Moose en Archie binnenkort wederzijds. Wel begrijpelijk dat dat altijd wat tijd kost. Superfijn ook trouwens dat je niet veel last meer hebt van je schouderspier!
  Romy schreef laatst over Mijn héél speciale portretten voor aan de muur (Pippa Knus)My Profile

  Beantwoorden
 11. Sanne 26 februari 2019

  Wat een scheetje is Moose! Wij hebben het hier ook wel eens over een tweede hondje, maar daar willen we niet aan beginnen zo lang we in dit huis (klein maar fijn en zonder grote tuin) wonen. Wordt iets té gezellig in huis dan ;). Voor Archie ook eventjes wennen allemaal natuurlijk. Komt vast helemaal goed.
  Sanne schreef laatst over Het endowment effect: deze mind trick maakt minimaliseren moeilijkerMy Profile

  Beantwoorden
 12. Maudy 26 februari 2019

  Goed, ik begon dus meteen te piepen toen ik “nieuw hondje” zag staan, waardoor vriendlief direct zuchtte en vroeg “is het een baby of een hond?”. Om maar even mijn enthousiasme te illustreren. WAT MEGA LEUK! ik ben fan. Geniet ervan!

  Beantwoorden
 13. Silke 26 februari 2019

  Moose, ik vind het een hele mooie naam. En wat een schatje!! <3
  Inderdaad de lente en zomerkleren kunnen weer uit de kast! Ik heb zó veel zin om dat te doen haha. In ieder geval fijn dat je van de zon hebt genoten!
  Silke schreef laatst over Dagelijkse dankbaarheid, wat het mij heeft gebrachtMy Profile

  Beantwoorden
 14. Evelyne 26 februari 2019

  Het is normaal denk ik dat Archie een beetje jaloers is. Hij is altijd de enige geweest en nu moet hij de aandacht delen. Ook wij hadden dit met onze katten. En dat waren dan moeder en dochter of zoon. Altijd waren ze jaloers van elkaar en moesten we ze scheiden opdat er geen ongelukken zouden gebeuren.
  Evelyne schreef laatst over Winter | What I (don’t) like about itMy Profile

  Beantwoorden
 15. Kaylin 26 februari 2019

  Moose ziet er echt een lieverd uit met zo’n mooie en schattige ogen!
  Ik heb het waarschijnlijk nog al eens gezegd maar die schoenen met stipjes zijn zo leuk! Zien er ook zo gemakkelijk en comfy uit! 😀

  Beantwoorden
 16. Annelies 26 februari 2019

  Wat een cutie en ik vind Moose zeker een mooie naam. Zalig he dat zonnetje!
  Annelies schreef laatst over We zingen niet over gelukMy Profile

  Beantwoorden
 17. Naomi 26 februari 2019

  Die ogen van Moose! Die gaan je nog vaak laten smelten.
  Naomi schreef laatst over Het ‘gemiddelde’ kindMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.