Diary | Uit onze vriezer eten & sneeuw

Ik dacht zo, laat ik nog maar eens een weekoverzichtje maken. Ik volg Lennekes voorbeeld en vanaf nu is zondag de eerste dag van de week! Kwestie van de week met een vrije dag te starten hé.

Zondag 23 februari.

Zondag maakten mijn lief en ik een lange wandeling op de dijk in de wind. Ik werd af en toe bijna weg gewaaid maar het was wel héél fijn en precies wat ik nodig had. Het was een beetje te warm voor een sjaal en muts maar ik word altijd een beetje naar als ik die hevige wind tegen mijn oren voel, haha.

In de namiddag kwam mijn vriendin Sarah langs met haar man en kindjes om carnaval te kijken (wat dus twee keer niets was). Daarna aten we frietkotfrietjes en ging David uit met zijn vrienden om carnaval te vieren.

Maandag 24 februari.

Maandag sliepen we uit. David had een dagje vrij genomen van zijn werk. We ‘vierden’ dat Mooseje een jaar bij ons was en we reden naar de Kwantum en Ikea (zonder Moose obviously). In de Kwantum kochten we voor €6 in totaal een zebravaas, een mooie ‘kandelaar’ en 4 fotokadertjes. Mega koopjes! In Ikea kochten we voor de verandering eens niets maar we aten wel frietjes, balletjes (David) en een kaaskroket (ik).

Dinsdag 25 februari.

Ik had weer enorme zin in smoothies dus maakte ik er een met yoghurt, blauwe bessen, appelsien, aardbei en havermout. We besloten ook deze week geen boodschappen te doen voor het avondeten en onze vriezer leeg te eten aangezien het ding zo vol zit dat er amper nog iets bij kon. Vandaag gingen we voor patatjes, een groentenburger en stoomgroentjes.

Het weer ging vandaag ook alle kanten uit. In de voormiddag leek het een mooie lentedag te worden, daarna werden we bedolven onder een berg hagel en regen.

Woensdag 26 februari.

Super raar! We stonden op en er lag sneeuw. Hu? David en ik waren allebei heel erg in de war maar we hebben ook al een eeuwigheid geen weerbericht meer gezien. Onze magnolia is al aan het bloeien ook dus het was best een raar zicht eigenlijk.

Voor de rest had ik niet zo’n fijne dag. Ik voelde een migraine aanval opkomen dus hing vooral in de zetel met een dekentje. Ik slaagde er wel nog in om deze vegan koekjes te bakken voor mijn bezoek morgen. ’s Avonds aten we spinaziepuree en kibbeling, wat me verrassend genoeg wel smaakte ondanks mijn zo goed als afwezige eetlust. Daarna was ik helaas misselijk, haha.

Donderdag 27 februari.

Ik begon de dag met blogs lezen, een beetje muziek, mijn ontbijtje en het invullen van m’n nieuwe agenda. Aangezien ik terug ga werken heb ik een kleinere agenda gekozen omdat die makkelijker in mijn handtas past. Het is een dingetje van ome Ali dat ik al ergens vorig jaar had gekocht. Ik plakte op voorkant een sticker omdat er een soort rare slecht vertaalde Engelse tekst op stond (Ali hé).

In de namiddag kreeg ik normaal bezoek maar dat ging niet door. In de plaats daarvan ging ik met mijn papa boodschappen doen en kocht ik nieuwe kleurpotloden in de Action omdat ik ineens heel erg veel zin had om te kleuren en mijn eigen potloden lijk verdwenen zijn. Uiteraard dacht ik alleen maar aan het eten daarna want ik vergat spontaan de potloden in zijn auto.

’s Avonds aten we wortelpuree en fishsticks, nog altijd uit de vriezer. Heel avontuurlijk is deze week niet qua eten maar kijk.

Vrijdag 28 februari.

Ik had een best wel gevulde dag vandaag! Ik sliep een klein beetje uit (lees: ik sliep tot mijn lief zijn alarm af ging en las daarna nog anderhalf uur in mijn boek 😁), ik poetste onze badkamer en begon alvast met de voorbereidingen voor onze brunch op zaterdag. Ik maakte voor mezelf een paar bananenmuffins met havermout, walnoten en blauwe bessen 🤤🤤🤤(ik vind walnoten normaal niet zo lekker maar in bananenbrood dus wel), kwestie van een wat gezonder tussendoortje te hebben. Daarna besteedde ik ongeveer anderhalf uur aan het bakken van pannenkoeken.

Zaterdag 29 februari.

Zaterdag stonden we om 8 uur op. Mijn schoonfamilie kwam rond 10 uur brunchen. We sneden nog fruit, persten fruitsap en bakten broodjes waarna we alles uitstalden in onze keuken. Het fijne aan brunchen op zaterdag is dat je er een zondagsgevoel van krijgt en dan nog een groot deel van de namiddag vrij hebt.

In de namiddag was al mijn energie helaas op en deed ik nul de botten meer (= zetelhangen, dutjes, tv kijken, lezen) , haha. Dat was ook Davids plan maar die kon zich dan toch niet meer beheersen en ging naar de winkel om de laatste dingen te halen om onze wc in de gang af te maken.

Dat was m’n week! Volgende week dinsdag start ik terug met werken dus ik profiteer nog eventjes van de laatste twee dagen om ultiem te chillen 😁 Voor de rest gaat het in m’n hoofd eigenlijk ook relatief goed en is het al een tijdje geleden dat ik een echt slechte dag heb gehad 🙌🏻

Hoe gaat het met jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 13 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 thoughts on “Diary | Uit onze vriezer eten & sneeuw

 1. Zo fijn om te lezen dat het beter met je gaat. Als is het waarschijnlijk wel nog wat zoeken qua het juiste evenwicht vinden maar dat is eigenlijk altijd het geval hé. Die zebra-vaas ziet er trouwens super leuk uit. Met mij gaat het nog steeds kalmpjes aan. Ik heb het idee dat ik niet veel gedaan krijg vermits mijn energiepeil sinds het begin van de herfst telkens op het minimum blijft hangen. Zodra ik iets doe dat een beetje intensief is (zo ging ik maandag met mijn nicht naar Eindhoven waar we vooral veel neerzaten en bijpraten) volgen er nadien enkele dagen om te herstellen. Hopelijk komt daar met de lente verandering in want anders ga ik niet veel kunnen bekijken en doen in Londen.
  zwartraafje schreef laatst over Heks & Jager – Shelby MahurinMy Profile

 2. Superleuke zebravaas en die brunch ziet er echt aanlokkelijk uit! Verder sluit ik me aan bij Kaylin en snap ik NIETS van die sneeuw en was ze totaal niet meer welkom. Hier lag er gelukkig geen 🙂
  Kelly schreef laatst over 02: februariMy Profile

 3. Die brunch ziet er echt goed uit. Ik krijg zin om ook een brunch te organiseren. Wat was er veel sneeuw bij jullie! In Antwerpen lag er alleen sneeuw op de auto’s. In Mechelen spotte ik een echt laagje en in Halle was er alleen natte sneeuw.
  Shirley schreef laatst over Februari | Excuse my FrenchMy Profile

 4. Die zebravaas, geniaal! Ik zag gisteren een mini-versietje daarvan voor 15 euro haha. Was heel even aan het twijfelen maar vond het er dan toch wat over. Chance dat ze geen hondjesvariant hadden tho, want dan had ik hem misschien wel meegenomen hehe. En wooow, hoe goed ziet die brunch eruit!
  Lesley schreef laatst over De hel die verhuizen heetMy Profile

 5. Zalig! Je hebt het op Whatsapp al gehoord van me, maar ik wist niet hoe snel ik moest lezen toen ik zag dat je weer een weekoverzichtje had geschreven. En ik ben zo blij dat het beter met je gaat. Echt waar. Je foto’s zijn altijd zo tof en ik heb het al eens gezegd, door jouw blog besef ik altijd dat het leven niet zo ingewikkeld hoeft te zijn en het dagelijkse leven echt meer dan genoeg is om te genieten.

 6. Die zebravaas is echt zalig!
  Wij hebben hier enkel maar smeltende sneeuw en hagel gehad. Echt gek want ik herinner mij nog dat ik vorig jaar op 27 februari zonder jas en met zonnebril op een terras zat?!
  Geniet nog van je laatste dagen thuis en veel succes op de werkvloer!