Diary |Ontbijtje in het bos & Corona (of course)

Een nieuw dagboekje! Dit was de week waarin de Corona gekte toesloeg en ik eerlijk aan mezelf moest toegeven dat ik er toch ook wel een heel klein beetje nerveus van word.

Onze magnolia staat nu echt in bloei! Vind het nog een beetje een gek zicht maar ook wel fijn! Het brengt toch weer wat kleur in de tuin. We begonnen onze week zondag heel fijn met een ochtendwandelingetje in het bos (zonder honden, dat vind ik af en toe wel eens leuk), inclusief ontbijtje.

Op maandag moest David wat later naar z’n werk dus konden we een lange ochtendwandeling maken in het zonnetje. Helaas liepen we zo rond half 9 terug naar huis en was het ineens heel erg druk met fietsers en lawaai en luide vrachtwagens waardoor Moose helemaal overprikkeld raakte en de rest van de weg met z’n staart tussen zijn pootjes liep.

Ik keek naar Notting Hill wat ik een leuke film vond en ik maakte een vegan bananenbrood om te delen met Laura.

Hoogtepunt van de week: Archie’s pootje vasthouden. Vind ik zo leuk om te doen om de een of andere reden maar hij laat het bijna nooit toe.

Ik ging deze week weer 2,5 dag werken en startte op de trein in een nieuw boek. Het waren qua drukte best rustige dagen op het werk. Helaas zijn ze op onze verdieping aan het werken en is er echt een enorm kabaal op sommige dagen waardoor ik helemaal overprikkeld raak.

Ik kreeg dit bloesje binnen van Zara dat ik tweedehands voor €5 op de kop tikte. Het was echt héél lang geleden dat ik nog kleren heb gekocht dus ik was extra blij met dit koopje.

De nacht van donderdag op vrijdag sliep ik heel slecht. Ik werd heel vaak wakker en telkens ik terug sliep droomde ik dat David me had gedumpt. ’s Morgens was ik dan ook super moe en bleef ik tot 9 uur in bed waarna ik in mijn pyjama beneden Mother’s Day keek. Daarna nam ik een douche en ging ik naar de psychologe én kreeg ik erna bezoek van een van mijn schoonzusjes.

Ik trok een van m’n lievelings vintage hemdjes aan. Zaterdagmiddag flanste David pasta in elkaar met allemaal restjes die nog in onze koelkast stonden en het was zo lekker! En ’s avonds aten we Domino’s met de broer van David en mijn schoonzus

Iedereen schrijft er nu over dus ik ga zelf ook even m’n zegje doen over Corona. Ik maak me best zorgen, ook voor mezelf maar ik probeer er heel kalm onder te blijven en me niet te veel op te winden. Wat ik niet begrijp zijn mensen die er wel héél luchtig over gaan en het allemaal maar belachelijk vinden als je je handen even ontsmet of als er in het station tips worden omgeroepen om voor jezelf en de mensen om je heen te zorgen.

Het gaat niet alleen om jou. Ik snap dat jij je geen zorgen maakt bijvoorbeeld maar er zijn mensen om je heen die veel vatbaarder zijn voor het virus en je bent het aan jezelf en hen verplicht om gewoon je verstand te gebruiken en normaal te doen. Is het zo verschrikkelijk om je handen wat vaker te wassen en om een beetje afstand te houden? Nee toch? En ik ga zelfs niet beginnen over dat hoarden, ik vind dat vooral heel schaamtelijk.

Ik werk volgende week thuis en ik hoop dat jullie ook niet te vaak de deur uit moeten. Take care en denk na 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 thoughts on “Diary |Ontbijtje in het bos & Corona (of course)

 1. Dat hamsteren heeft me echt weer even geconfronteerd dat sommige mensen enkel aan zichzelf denken zonder rekening te houden met het feit dat hun gedrag in de eerste plek overbodig is maar ook dat anderen mensen dat WC-papier, die mondmaskers en medicatie veel meer nodig hebben dan hen. Sommige gaan op zo’n moment nog meer hun best doen om anderen te helpen en andere tja … Ik kon me er behoorlijk in opwinden. Al helemaal toen mijn vader een filmpje deelde van iemand die aan het pronken was met zijn appartement dat echt volledig volgestomt was met bevoorrading. Misschien moeten ze die mensen – nu ze toch voldoende eten in huis hebben voor enkele maanden – ook daadwerkelijk een aantal maanden opsluiten in hun eigen appartement. Sindsdien probeer ik op social media al dat soort berichten te ontwijken en focus ik me volop op positieve initiatieven.
  zwartraafje schreef laatst over Dankzij Corona …My Profile

 2. Wat heb je er weer een blog artikel online hebt gezet! Mensen moeten met het virus hun kop erbij houden, sommige doen er heel lacherig om. Maar als zo’n debiel mijn ouders aansteekt, dan zijn ze een risico geval. Ik werk momenteel op het kantoor, maar we houden allemaal wel afstand van elkaar. We werken momenteel met z’n drieën want er is er al 1 een week ziek thuis. Jij ook succes <3
  Rachel Kromdijk schreef laatst over Mijn Netflix top 5 – MaartMy Profile

 3. Love the blouse! Die magnolia is ook supermooi!
  Mja, die corona, ik maak me er ook best zorgen in, eerlijk gezegd! Hopelijk beginnen mensen echt in te zien hoe levensbelangrijk het is voor iedereen.

 4. Wat een bizarre week hè?! Echt heel vreemd en gek ook hoe alles zo in één week tijd totaal is omgedraaid. Maar wel goed dat je zo oplet! Ik geloof ook dat dat juist heel belangrijk is om te voorkomen dat dingen erger worden.
  Jullie magnolia ziet er wel prachtig uit trouwens. Ik zag er toevallig vandaag een langs de straat staan en ga daar morgen even naartoe lopen om foto’s te maken. Dat is dan weer een klein lichtpuntje in deze fijne tijden: de natuur staat wel volop in bloei en daar kan ik meer dan ooit van genieten 🙂
  Romy schreef laatst over Lichtpuntjes nu de wereld op z’n kop staatMy Profile

 5. Ooh die nachtmerrie dat David jou verlaatte moet verschrikkelijk geweest zijn =/ Ik was deze ochtend ook helemaal in de war. Ik droomde constant dat ze me uit mijn wachtdienst belden maar in de werkelijkheid had ik helemaal geen gemiste oproepen op mijn gsm staan…
  Gelukkig kun je thuis werken. Fingers crossed dat jij en al je geliefden gezond deze crisis mogen doorkomen. Bij mij op het werk is het natuurlijk ook een verschil, enkel de werknemers mogen nog binnen in het woonzorgcentrum, niemand van extern of bezoek voor de bewoners. Gelukkig is er nog niemand in isolatie bij ons en we proberen sowieso (nog wat meer) de bewoners te steunen.

 6. Jouw foto’s zijn echt altijd fantastisch mooi! Ik werk mijn normale uren, thuiswerken is nogal moeilijk als je in een supermarkt werkt natuurlijk. Maar ik probeer het wel te beperken, ook voor mijn eigen rust. Op zich ben ik niet zo heel angstig, maar ik zorg wel dat ik altijd mijn handen ontsmet en was voor anderen. En dat hamsteren doe ik zeker niet aan, toch niet voor Corona. De enige reden dat ik gisteren aan het hamsteren was gewoon omdat ik niet vaak in de Albert Heijn kom en ze daar chocolade hebben die ze in geen enkele andere winkel verkopen. Maar dat doe ik normaal gezien ook. Dus mij hamstergedrag was logisch 😉
  Nikita schreef laatst over Ik nam mijn blog eens onder handenMy Profile

 7. Prachtig, die eerste 2 foto’s <3
  En tsja, ik kan helaas niet thuis werken en maak me wel lichtelijk zorgen dat ik het overdraag aan mijn dierbare (in het bijzonder Noa) Hij blijft wel aankomende tijd thuis van de kinderopvang en ik neem de maatregelen serieus. Meer kan ik helaas niet doen.

 8. wat mooi die magnolia! Helemaal met je eens trouwens over het corona deel, ben al die mensen die alleen maar grapjes maken en zeggen dat het niks voor stelt helemaal zat.