Deze week

Deze week was een beetje een bewogen weekje!

Woensdag kwamen mijn Bloomonbloemen aan! Altijd een fijn momentje! Ik vind het zowaar ook leuk om de bloemen te schikken in de vaas. Ik bestel niet zo vaak meer bloemen bij Bloomon omdat het nog altijd wel wat prijzig is, maar aangezien we zaterdag een etentje hadden, vond ik het wel fijn om toch een mooi boeket in huis te hebben.Donderdagavond kreeg ik telefoon van m’n bazin dat ze iemand anders had gevonden. Iemand die dus mijn plaats in zou nemen in de winkel. Bijgevolg was zaterdag mijn laatste dag. Ondanks dat ik wel wist dat ze iemand anders zou gaan zoeken (dat had ze gezegd nadat ik eerlijk had gezegd dat ik nog een sollicitatie had), kwam het toch vrij onverwacht dat ik bijna van de ene op de andere dag geen werk meer had. Stress. Want wat nu en wat als mijn sollicitatie toch niet goed is gegaan en ik niet aangenomen word? Dan moet ik wéér op zoek naar iets nieuws. Heb ik recht op een uitkering om die periode te overbruggen? Ik moet het allemaal nog een beetje uitzoeken en er wat hulp bij vragen. Daar ga ik begin deze week werk van maken! 

Vrijdag kreeg ik wel een soort van verlossend mailtje dat ik geslaagd ben voor het jurygesprek / de sollicitatie. Ik sprong echt een gat in de lucht (wel innerlijk want ik was op mijn werk dus ik wou me wel een beetje inhouden). Ik zou deze week nog gecontacteerd worden om alles concreet te maken, maar van wat ik er uit heb begrepen is er alsnog een kansje dat ik op de werfreserve terechtkom en dus niet meteen aan de slag kan. Maar ik ga uit van het beste!

Maar maar maar, ik heb ook héél leuk nieuws! We krijgen een logé in de vorm van een hondje! 😀 We vangen hem op totdat er een permanente oplossing is gevonden aangezien hij nu niet meer echt een thuis heeft. David en ik willen “later” heel graag een hond maar dat later is dus iets vroeger geworden. Het is voorlopig niet de bedoeling dat hij voor altijd bij ons blijft, maar wie weet gebeurt dat toch. De familie van David is er alleszins van overtuigd dat we geen afscheid meer gaan kunnen nemen van het beestje en hem zelf gaan houden. Haha. We gaan hem vandaag rond half elf ophalen. We vinden het echt zooo enorm spannend dat we gisteren zelfs allebei om 5u ’s morgens al wakker waren, gewoon van de zenuwen. Ik ben me ondertussen aan het inlezen want het hondje zal nog wel wat training nodig hebben. Als jullie er zin in hebben, plaats ik wel een iets uitgebreidere post om hem voor te stellen! (ga ik toch gewoon doen hoor, ook al hebben jullie er geen zin in 😉 )

Verder had ik dus zaterdag mijn laatste werkdag én een etentje hier thuis. Omdat ik moest werken, ging David al de voorbereidingen op zich nemen. Poetsen, tafel dekken, eten klaarmaken. Thank god want ik was echt doodmoe! Maar het was wel een super gezellige avond! We konden zelfs nog even in de veranda zitten, ondanks dat het nogal hard regende. En ik spotte een regenboog!

Zondag was een dag die David beschreef als ik-voel-mij-alsof-ik-een-kater-hebdag. We hingen wat in de zetel, ik las in mijn boek en we maakten nog eens gebruik van onze biljarttafel. We aten ’s avonds bij mijn ouders voor Pasen en gisteren hebben we dan een bezoekje gebracht aan een rommelmarkt in de buurt. ’s Middags aten we croqueskes en aardbeientaart bij de ouders van David (wij hebben dus sinds we hier wonen nog nooit croque monsieurs gegeten he). In de namiddag besloten we onze tuin nog een beetje voor te bereiden op de komst van onze nieuwe vriend. We checkten of onze omheining geen gaten heeft, installeerden een hekje naar de oprit en haalden alle glasscherven, kapotte bloempotten en stuken plastic weg.

Waar ik naar uit kijk:

* Hondje hondje hondje!
* Een boswandeling maken met m’n schoonfamilie. We gaan de uitdaging aan om in april 100km te lopen / wandelen. Wel met iedereen samen (denk ik. hoop ik). Als alles oké gaat met het hondje, kan ie mee.
* Mijn verjaardag vrijdag. En het gaat blijkbaar echt prachtig weer worden met 18°C. PERFECT!
* En sowieso het weekend want zoals ik al zei: 18°C en meer. Olé!

 

13 thoughts on “Deze week

 1. Hoelang blijft een Bloomonboeket goed? Heb het als cadeau gekregen maar wil het ook voor iets bijzonders houden. Wat een droef nieuws van je werk, maar hopelijk snel definitief goed nieuws elders! Ben al benieuwd wat het volgende wordt 🙂

  1. Ho ik dacht dat ik hierop had geantwoord! Sorry 🙂 Mijn bloemen staan nu nog altijd heel mooi. Twee weken houden ze zeker vol. En daarna haal ik de verlepte exemplaren er uit en zet ik de mooie nog in een kleiner vaasje.

 2. Wat fijn dat het gesprek goed is gegaan! Ik kan me voorstellen dat je nogal in de spanning zat rondom je sollicitatie. Het zou ook wel echt wat zijn als je niet eens recht zou hebben op een uitkering. Gelukkig heb je dat in ieder geval wel. Ik hoop dat je inderdaad de best mogelijke uitslag krijgt ♥
  En zo leuk van jullie hondje. Geniet alvast van je verjaardag vrijdag!
  Romy schreef laatst over Spring is in the air! | Mijn plannen voor de lenteMy Profile

 3. Blij dat je geslaagd bent met je sollicitatie, nu maar hopen dat je echt word aangenomen 😉 Ik duim alvast. En foei aan die bazen die hun personeel zo ontslaan. Zelfbescherming of niet, ik zou het er niet makkelijk mee hebben denk ik.
  Evelyne schreef laatst over Mijn fuck-it lijstMy Profile

 4. Het zal wel zelfbescherming zijn, maar jammer dat je bazin zo snel overging op actie. Hier in Nederland zou je volgens mij wel recht hebben op uitkering? Omdat jij niet degene bent die ontslag heeft genomen. Je gaf alleen aan dat je een solicitatie had. Nou, komt vast wel goed met dat mooie nieuws erbij!! En zag al een foto van het hondje op Instagram, super schattig! Kan me wel voorstellen dat je zenuwachtig bent hoor. Hoe oud is ‘ie?
  Johanne schreef laatst over 10 dingen die mijn maand nóg beter maakten | MaartMy Profile

  1. Ja het zal inderdaad uit zelfbescherming geweest zijn. Interimbureau gaf vandaag ook aan dat ik er recht op heb. Oef. En hij is 7 maanden 🙂

 5. Mooie week heb je gehad! Die bos bloemen is prachtig en ik ben zo benieuwd naar je loge! Hij klinkt echt heel schattig. En laat ik nu net een zwak voor schattige dieren hebben haha! Toen je schreef over croque monsieurs moest ik lachen trouwens. Ik heb er gisteren gemaakt, maar een is aangebrand en door de rook is het rookalarm afgegaan haha. Er gaan geen keukenprinses in mij verloren :p Succes met de loge, maar vooral heel veel plezier!
  Nikita schreef laatst over Want het kan zomaar voorbij zijn…My Profile

  1. Ja hé, mijn collega’s begrepen het ook niet goed. Maar ja, niets aan te doen. On the bright side heb ik nu weer even vrij 🙂

 6. Tof dat je bent geslaagd voor je gesprek! YAY!
  En wat een prachtige bos bloemen op de foto<3

  Fijne nieuwe week!

Comments are closed.