Deze week #26

Maandag 20 augustus.

Maandag begon goed! Ik had een vroege shift deze week en dus sta ik 5u55 op. Vind ik zelf echt super moeilijk want ik ben meer gemaakt om op te staan rond 8u. Haha :p Maar ik werd uitgeslapen wakker dus ik was een blij ei. Ik val wel altijd zo goed als in slaap op de trein maar kom, als ik uitgerust ben als ik wakker word, is het al veel! De dag ging ook nog eens super snel vooruit! ’s Avonds deden David en ik boodschappen (vind ik altijd leuk om te doen) maar ik vergat mijn boodschappenlijst. Na ons avondeten gingen we nog een wandelingetje met Archie maken en dat liep helaas helemaal niet goed af.

We passeren vaak voorbij een huis met de tuin / oprit langs de voorkant. Die is afgesloten met een muurtje en een poortje en die mensen hebben een hond (ik denk dat het een soort van Stafford is. Niet dat het er toe doet, maar kom). Elke keer als wij daar passeren, komt die hond aangelopen en hangt dan half over het hek heen te blaffen naar Archie. Ik herinner mij nog dat ik op een bepaalde dag echt heel aandachtig naar het dier keek en er gewoon rillingen van kreeg. Dus elke keer als we er voorbij gaan, lopen we ietsjes sneller door. Nu, vandaag stond het hek open en liep die hond daar dus rond. Gevolg: ineens had ie Archie in zijn buik vast en stond ik als aan de grond genageld van verbijstering en paniek. David heeft dan een poging gedaan om Archie los te krijgen door de andere hond te schoppen. Heel zielig voor het dier maar wij wilden gewoon Archie redden. De vrouw van wie de hond was had denk ik zelf ook schrik van haar hond want buiten naar hem schreeuwen heeft ze niet veel gedaan om te helpen. De geluiden die Archie maakte, gingen echt recht door m’n hart heen (heb zelfs gehuild omdat ik het zo erg vond en ook van het schrikken want fak het is echt eng om te zien!). De dierenarts dacht dat het goed mogelijk was dat hij een rib had gebroken maar aangezien je daar niet zo veel aan kan doen, mochten we naar huis nadat hij pijnstillers en antibiotica had gekregen. We kregen nog wat pijnstilling mee en we moeten het de komende dagen in het oog houden. Ik hoop alleszins heel erg dat het vanzelf beter gaat en we niet terug moeten voor een foto en een eventuele operatie.

Dinsdag 21 augustus.

Aangezien Archie in de gaten gehouden moest worden, besloot ik een dagje spoedverlof op te nemen zodat ik bij hem kon blijven. Ik schreef een post voor een samenwerking waarna bleek dat ‘de klant’ niet vermeld wou hebben dat het om een samenwerking gaat dus doei. Vond ik heel jammer en kut omdat ik er best wel tijd in had gestopt en ik wilde het ding niet publiceren zonder vermelding. Dan maar niet.

Verder begon ik aan de aangifte bij de verzekering zodat we hopelijk de kosten voor de dierenarts terug kunnen krijgen maar aangezien we geen contactgegevens hebben van de baasjes van de loslopende hond, staken we daar een briefje in de bus. Nu hopen dat ze snel contact opnemen en we alles af kunnen maken. David wou daar aanbellen ’s morgens maar je moet dus door het hek de oprit op en hun hond ligt daar dus nope, dat ging niet gebeuren!

Ik weet dat die mevrouw / mensen niet de bedoeling hadden om iemand kwaad te doen of hun hond iemand kwaad te laten doen maar ik word er echt zo boos van! Dat ze niet komen vragen is of alles oké was, niet even is komen kijken hoe het ging terwijl we daar om het hoekje stonden. En gewoon dat ze (ja sorry) zo dom zijn geweest om die poort open te laten terwijl ze altijd zien dat hun hond naar het hek stuift als er iemand met een hond voorbij komt. Kan er niet bij met mijn verstand. Maar goed, ik wil er niet te lang in blijven hangen.

’s Avonds kreeg ik bezoek van Jasmien! Oléolé! We maakten samen pizzaatjes en praatten wat bij want het was weer een eeuwigheid geleden dat ik haar nog zag.

Oja en ik kreeg mijn bestelde bloesjes binnen van de H&M. Ze hebben een nieuwe samenwerking met GP&J Barker en de printjes zijn zo leuk! Deze bloesjes waren maar €10 per stuk en door een actie had ik op één van de twee ook nog een korting!

Woensdag 22 augustus.

Terug aan het werk vandaag. Wel nog een beetje met een bang hartje maar alles is goed gegaan met Archie alleen thuis. Ik had een broek aan die ik al een tijdje had maar nog nooit had gedragen en op het einde van de dag zag ik dat er een gat in de naad aan de binnenkant van mijn been zat. Heb helaas geen foto’s van vandaag. Het staat weer wat op een lager pitje tegenwoordig.

Donderdag 23 augustus.

Donderdag was een fijne dag! Niet heel bijzonder ofzo maar gewoon fijn. Toen ik op weg naar huis op de bus moest wachten, trakteerde ik mezelf op een chocoladedonut. ’s Avonds maakte ik een super lekkere wok met een dubbele portie noedels. Ik dacht dat ik veel te veel ging hebben maar het was zo goed als op. Ik probeerde voor het eerst teriyaki saus uit een flesje. Lekker maar m’n eigen sauzekes zijn toch beter!

Na onze avondwandeling, keken David en ik To all the boys I’ve loved before op Netflix. Ik vond het echt een hele leuke film maar ik ben een sucker voor romantische films dusja. De actrice die de hoofdrol speelt vond ik ook heel leuk.

Vrijdag 24 augustus.

De ochtenden beginnen terug donker te worden. Ondanks dat ik echt uitkijk naar de herfst en winter, kijk ik niet uit naar donkere ochtenden. Haha. Ik vind het altijd zo somber ogen maar ik probeer er nu wat meer van te genieten. Het straalt tegelijk ook een soort rust uit en mijn wandelingetje naar de bushalte is nog een soort van rustmomentje voor de dag écht begint.

Voor de rest is deze vrijdag echt voorbij gevlogen! Ineens was ik al klaar met werken en zat ik samen met twee andere vrouwen op de bus te wachten. Ik spotte een man die open en bloot stond te plassen in de fietsenstalling. Hij kwam later bij ons staan en begon te vertellen over de gevangenis en zijn vrouw die hem had bedrogen terwijl hij ondertussen bijna een hele strip met pillen en een blik bier naar binnen werkte. Echt super vreemd en ook wel eng. Gelukkig ging hij op weg naar het ziekenhuis (om iemand te bezoeken maar ik hoop dat ze hem daar houden). ’s Avonds keek ik een soort Australische versie van de Bake Off maar dan met mega zotte desserts (Zumbo’s just desserts heet het denk ik) en ik keek met David Good Kids wat ook een leuke film was!

Zaterdag 25 augustus.

David stond vroeg op om te gaan surfen met zijn broers en papa waardoor ik zo goed als de hele dag alleen thuis was. Ik maakte er echt een mega chille zaterdag van met SATC kijken (laatste aflevering 🙁 ), mijn bullet journal voor september klaarmaken en een bezoekje aan de Action waar ik die verdomde bujo stickerboekjes zocht maar nog steeds niet kon vinden. Verder probeerde ik om mijn Iphone camera te fixen door de fabrieksinstellingen terug te zetten maar het hielp niet. Er gaat vaak iets fout als ik hem open waardoor het beeld wazig blijft. Oh en m’n Dopper kwam aan! Ik bestelde een lichtblauwe. Ik gebruik nu altijd een fles van Tupperware maar die ziet er toch minder mooi uit én als die in de vaatwasser zit, moet ik zo’n grote fles van 75cl gebruiken en die neemt toch net iets te veel plaats in in m’n tas.

’s Avonds aten we pita en frietjes bij de ouders van David en maakten we een lange wandeling op de dijk waar ik een mega wazige foto maakte. Haha 😀 De lucht was echt prachtig trouwens! Vol van die grote bloemkoolwolken met roze en oranje. Lastig om dat op foto te krijgen.

Zondag 26 augustus.

Aangezien David zaterdag vroeg was opgestaan, sliep hij vandaag uit. Ondertussen draaide ik een wasje, ruimde wat op en stofzuigde ik. Even later kwam Archie uit de tuin met een opgedroogde kikker. Echt super ranzig. Haha. Ik werkte ’s morgens wat aan mijn blog en in de namiddag namen we Archie mee naar het bos. David had een antistatisch dingetje gekocht om onder de auto te hangen omdat dat zou helpen tegen Archie’s misselijkheid dus dit was het perfecte moment om het te testen. Hij heeft niet overgegeven dus dat is vooruitgang maar hij was alsnog heel hard aan het kwijlen. Verder heeft hij een gat gemaakt in m’n nieuwe bloesje van de H&M dat ik dus nog niet had gedragen omdat ik het pas dinsdag had ontvangen 🙁 Ons wasrek is niet meer veilig blijkbaar dus ik ga het denk ik vanaf nu in de dressing zetten zodat hij er niet meer aan kan.

Ik trok David achter de computer om eindelijk zijn Harry Potter afdeling en patronus te weten te komen. Hij is een Griffoendor en heeft een hermelijn. Ik ben Hufflepuff en heb een zwarte merrie. David was niet zo blij met de hermelijn maar ik vind het wel schattig.

Archie-update:  Hij is weer de oude gelukkig. Ik kreeg deze week telefoon van de verzekering dat het bedrag van de dierenartskosten te laag is om te kunnen vergoeden en dat we het best onder elkaar regelen maar die mensen hebben niets laten horen dus ik vind het officieel kutmensen. Sorry (not sorry). Ik vind het gewoon totaal niet oké en ik wil ook niet dat ze er zo makkelijk van af komen door ons gewoon te negeren. Het is hun verantwoordelijkheid want zij lieten hun poort open en de hond was niet aangelijnd. Ik hoop dat we alsnog een manier vinden om het te regelen of hen er op z’n minst over aan te spreken.

Heb jij deze week iets bijzonders gedaan?

17 thoughts on “Deze week #26

 1. Oh nee, zo naar. Zowel voor jullie als voor Archie. Als die hond hem heeft aangevallen zou hij dat evengoed bij een volwassene of kind kunnen doen. Zo’n beestje is een gevaar wanneer zijn baasjes hem niet de baas kunnen. Al een geluk dat Archie ondertussen goed hersteld is. (ik loop precies weer serieus achter met mijn blogfeed). Ik ben trouwens fan van je mooie sobere BuJo Lay-out.

 2. De kosten van de dierenarts zou ik mooi verhalen op die vrouw van die andere hond. Hier in NL is dat ook heel normaal om te doen trouwens. Zij zat fout. Hoop dat Archie er niets aan overhoudt qua omgang met andere honden.
  Je blouse-jes, zo leuk! Ik heb een zwarte van de H&M ook van die samenwerking, was alleen €20 maar hij was het waard 🙂 wel balen dat je er nu al een gat in hebt zitten!

  1. Heb een nieuwe besteld! 😀 haha. En we denken erover na om het via de politie te proberen want eerlijk gezegd wil ik het er ook niet bij laten!

 3. Wat erg van Archie. En van die mensen! Normaal kun je zoiets in je familiale verzekering steken heb ik al vernomen, maar ik weet er het fijne niet van. Ben al blij dat hij terug ok is. Moet schrikken geweest zijn..

  1. Zo’n verzekering werkt met een franchise (= het deel dat je zelf moet betalen, meestal rond de €250). Nu moeten wij door onze soort verzekering de franchise niet betalen als de kosten hoger zijn dan €250. Maar aangezien we minder kosten hebben dan €250, betalen ze niets terug en moeten we het onderling regelen. Heel stom maar niets meer aan te doen nu.

 4. Gelukkig gaat het beter met hem!<3
  En wat een toffe foto's in het bos! Super leuk. Doppers zijn top, heb er ook een aantal!

 5. Je bullet journal ziet er zo mooi uit! Ik ging toevallig vandaag ook in de Action kijken voor bullet journal spulletjes, maar kon ook niet alles vinden. Andere keer meer geluk!

 6. Oh gelukkig gaat het weer beter met Archi! Wel heel vervelend van de andere eigenaren zeg!
  Ik ben terug van vakantie en wil weer mijn BuJo tot leven wekken 🙂
  Altijd onder de indruk van hoe anderen het zo mooi maken <3

 7. Wat eng, die hond! Ik snap niet dat zijn baasjes hun verantwoordelijkheid niet nemen. Wettelijk gezien zijn ze nochtans aansprakelijk hoor. Gelukkig komt alles goed met Archie!

 8. Ocharme Archie 🙁 Hopelijk hebben die mensen toch ergens nog een hart want dit is niet oké.
  Ik heb ook een Doppler! Super blij van 🙂 hij is veel gemakkelijker mee te nemen.

  1. Ben er ook héél blij mee! Ik vind ze echt héél handig! Neemt echt amper plaats in en dat kleine drinktutje is handiger dan dat van mijn Tupperware fles. Kan het motorisch niet goed aan, zo’n grote drinktuit en dan mors ik altijd :p haha.

 9. Gelukkig dat alles OK is met hem! Maar wat een rare gebeurtenis, arm beestje heeft waarschijnlijk nooit geleerd hoe ‘ie zich moet gedragen (puppyschool). Ik zou opnieuw verhaal gaan halen inderdaad. Misschien is er achter het telefoonnummer te komen?

 10. Pff, wat naar wat er met Archie is gebeurd en zeker als je je bedenkt dat die mensen helemaal niets van zich laten horen. Dat is toch het minste wat ze kunnen doen, zou je denken. Gelukkig gaat het inmiddels wel een stuk beter met hem. Je blousejes zijn wel onwijs leuk trouwens! En die lucht…wauw!

Comments are closed.