Deze week #25

Deze week was er eentje van 13 in een dozijn. Niet veel speciaals en buiten een paar leuke dingetjes ook niet zo heel fijn eigenlijk. Ik bied alvast mijn verontschuldigingen aan voor als het een grote zaagpost is geworden (maar het valt wel mee hoop ik) en als je niet wil lezen over mijn bloederige avonturen van donderdag en vrijdag dan heb je pech. Of je moet die dagen maar overslaan. Maar geen nood, ik treed niet te diep in detail 😉

Maandag 13 augustus.

Vandaag zat ik echt in herfstmodus hoor. Ik trok zelfs mijn panterschoentjes aan (bewaar ze meestal toch voor de herfst). Ik voelde mij in deze outfit wel echt heel goed! Er gebeurde niet zoveel bijzonders. Ik ging werken, begon in Dinsdag is voorbij van Nicci French en at ‘s avonds pasta. Interessant hé.

Dinsdag 14 augustus.

Van dinsdag heb ik gewoon 0,0 foto’s maar dit was wel een fijne dag! Het lief en ik hadden een schermpjesvrije avond. Dus zonder gsm of televisie. We pikten mijn neef op na zijn voetbaltraining waardoor we al een uur van onze avond besteed hadden en toen we thuis kwamen, hebben we gewoon wat tijd in de living doorgebracht. Ik met een boek, hij door met Archie te spelen. Hij mag van een collega ook een leuk gezelschapsspel lenen zodat we dit een van de volgende schermpjesvrije avonden eens kunnen spelen want we gaan dit nu elke week doen. Of toch proberen 🙂

Woensdag 15 augustus.

Weekendgevoel midden in de week! In de voormiddag hield ik me wat bezig met mijn blog want ik had een dagje vrij (feestdag!). Ik zat ook een beetje rond te kijken op Travelbird omdat we in oktober graag een reisje willen maken. Ik vond zowaar een koopje en nu gaan we 6 dagen naar Mallorca! Ik heb er echt al zo enorm veel zin in! Ik voerde eigenlijk voor de rest niet zo heel veel uit maar dat was helemaal oké. In de namiddag kwam een van m’n beste vriendinnetjes me oppikken om samen naar een rommelmarkt in de buurt te gaan. Nadien kwam ze nog even binnen met haar twee kindjes en ze waren echt super cute met Archie! Haha ‘t was zo schattig om te zien. Ze knuffelden hem heel de tijd. Archie vond het allemaal wel goed denk ik. (En check die lieve schoentjes!)

Daarna ging het bergafwaarts want ik moest ongesteld worden en kreeg enorme buikpijn. Altijd fijn. Haha. Ik had mega zin om gewoon in de zetel te hangen met een sjeuzeke en een kersenpitkussen in mijn pyjamabroek maar ik besloot toch mee te gaan wandelen en dat hielp enorm! Zo’n wandelingetje is toch de beste remedie hoor. Gewoon wandelen en gaan. Buikpijn was in no time beter!

Donderdag 17 augustus.

Vandaag was een kutdag. Maar hij begon wel goed! Ik ging mijn pakketje ophalen. Ik bestelde Opgeruimd! van Marie Kondo en Body positive power van Megan Jayne Crabbe (aka bodyposipanda op Instagram). Ik ben super benieuwd naar beide boeken maar moet eerst mijn andere boek van Nicci French nog uit lezen. Haha. Verder had ik nog steeds buikpijn en nu ook hoofdpijn waardoor ik me moeilijk kon focussen op mijn werk. Ik verander ook altijd in zo’n enorm vreetmonster als ik ongesteld ben zodat bijna al mijn tussendoortjes na een uur al op waren. Oeps. Om mezelf te troosten, kocht ik de nieuwe Flow special en een nieuwe deodorant van de Yves Rocher. Of ja, eigenlijk twee want er was nu een actie dat je ze beide voor €5 kon meenemen.

‘s Avonds was pure horror. Haha. Ik gooi maar even alle schaamte overboord nu onder het mom van: als je het deelt, valt de schaamte weg. Duus here we go. Ik wou eens een nieuwe menstruatiecup uitproberen maar wat een fail jongens. Het zat helemaal niet goed en toen ik het ding er weer uit wou halen, lukte dat niet. Na een kwartier ploeteren had ik nog altijd geen vooruitgang geboekt en raakte ik licht in paniek. Haha. Uiteindelijk moest ik met het schaamrood op m’n wangen een hulplijn inschakelen (zijnde het lief, best boyfriend ever jongens! En alez, hij stelde het eigenlijk zelf voor want ik zou het nooit durven vragen :p ) en is het gelukt. Letterlijk na een uur ofzo. Je snapt dat ik het ding gewoon meteen de vuilbak in gekieperd heb :p

En o ja, en ik heb sinds vandaag een mega aft in m’n mond waar ik nu en dan tijdens het eten eens op bijt omdat het op zichzelf nog niet pijnlijk genoeg is natuurlijk.

Vrijdag 17 augustus.

Vandaag voelde totaal niet als een vrijdag maar ik was wel blij dat het weekend voor de deur stond. Mijn buik voelde gelukkig al veel beter en ook mijn hoofdpijn was weg! Olé! Ik neem wel pijnstillers mee naar mijn werk maar ik wil ook niet de hele dag door pillen slikken dus ik probeer het zo veel mogelijk uit te stellen. Vandaag had ik er geen nodig! Ik bladerde ‘s ochtends wat in de Flow special maar moet wat meer tijd nemen om hem echt te lezen (mindful zijn enzo 😉 ).

Alsof mijn horrorstory van gisteren nog niet voldoende was, lekte ik vandaag gewoon door m’n jeans heen. Ja wel, ik deel het ook maar gewoon, nu we toch bezig zijn. Shit happens. Of ja, niet echt shit, maar je snapt het. Ik heb dat in héél mijn leven als ongestelde vrouw nog nooit meegemaakt. Nooit. En het voelt kut (haha :’D). Zelfs na een uitvoerige inspectie in de spiegel in het toilet én de lift, waaruit bleek dat er niets te zien was tenzij iemand met zijn gezicht op 5cm van mijn kont zou hangen en tussen m’n benen door zou kijken, voelde ik me nog niet op mijn gemak. Ik was mega blij dat het lief me aan het station kwam halen en ik niet ook nog eens met de bus naar huis moest en dan nog een stukje wandelen. Laten we zeggen dat ik blij was dat het weekend was 😉

Zaterdag 18 augustus.

Yes. Vandaag zat het eens mee! Geen bloed gezien waar het niet hoort en een bezoekje aan de Action, Ikea, Maisons du monde, Maxi Zoo en de Casa. Top toch? We kochten een klok bij Maisons du monde. Een van onze nieuwe regels is dat we na 20u onze gsm niet meer gebruiken. Wij hebben hier nergens een klok hangen en om het gsmgrijpen tegen te gaan, besloten we er eentje te kopen. Verder kocht ik geen steunverband voor m’n voet want dat kon ik nergens vinden, maar wel wat ander hoogst noodzakelijk prul, zoals dat gaat als je naar de Action gaat. Eigenlijk ook vooral dingen voor Archie. Wat nieuwe speeltjes en in de Maxi Zoo haalden we een fluo vestje en een rugzakje voor hem zodat hij zijn eigen spulletjes kan dragen als we eens in de Ardennen gaan wandelen. Echt mega cute! In de Ikea kochten we enkel een pannenlikker en middageten. Een broodje met vis en tartaarsaus voor mij (zo lekker!) en drie hotdogs voor het lief.

In de namiddag kwamen mijn ouders even op de koffie met mijn regenjas die ik aan zee was vergeten vorig weekend. Ben blij dat ik hem terug thuis heb! Het lief kocht gelijk ook de ‘oude’ Iphone van mijn mama over zodat hij nu ook voor zijn werk een beetje deftige foto’s kan maken.

‘s Avonds kwam het kindje van mijn schoonbroer slapen. Super spannend! Haha. Het lief liet me na een paar uur wel alleen om naar het verjaardagsfeest van een vriend te gaan, maar de kleine was heel braaf eigenlijk.

Zondag 19 augustus.

Vandaag stonden we rond 7u op met onze kleine logé. Ze heeft van 19u tot 7u doorgeslapen dus we hebben er totaal geen ‘last’ van gehad. Het lief was pas om 3u thuis dus hij had alsnog wel te weinig geslapen (eigen schuld, dikke bult zeker? :p haha). We speelden een beetje in de living en maakten een klein toertje met Archie én ze leerde Archie’s naam zeggen! Superleuk! Het klinkt nog wel als Achie maar ‘t is een begin! 😀

In de namiddag deden we niets. Haha. Alez, ik draaide twee wasjes, we keken een film en het lief haalde wat slaap in. Voor de rest was het een zondag zoals het een zondag moest zijn. Chill. We wilden eigenlijk nog naar het bos gaan maar dat is er niet meer van gekomen.

Hoe was jouw week?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 thoughts on “Deze week #25

 1. Oh, wat een cup-nachtmerrie. Ik vond het al zo vervelend toen ik ooit in een pashokje zat en een topje niet goed uitkreeg. Zat daar echt een tijdje vast met mijn bovenarmen. Net wanneer ik om hulp wilde vragen kon ik er toch nog uit ontsnappen. Maar dat beklemmende gevoel met zo’n cup lijkt me helemaal rottig. Al helemaal omdat je in dat geval nu niet bepaald veel mensen om hulp kan vragen. Ik heb ooit iemand aangesproken en haar verwittigd dat ze zo’n lek-accidentje had gehad. Zou het zelf ook appreciëren mocht men mij dan verwittigen en zij had de pech dat het erg opviel. Gelukkig kon ze het nadien camoufleren met haar trui.

 2. Ik haat ongesteld zijn, kan me dan ook goed voorstellen dat je week niet super was 🙂 wel gaaf dat jullie Mallorca hebben geboekt en daar naar uit kunnen kijken! Ik ben er nog nooit geweest maar hoor er vaak enthousiaste verhalen over.

 3. The joys of being a woman… Ik baal ook elke maand opnieuw. Eerst ben ik overemotioneel en daarna komt de hoofdpijn, soms gevolgd door migraine. En dan dat smokkelen van maandverband naar het toilet op het werk, zodat niemand toch iets zou merken. Leuk he ;-).

  1. Haha ja ik ben dus ook altijd mega emotioneel! En ben dat buiten m’n menstruatieweek ook al maar tijdens is het dus nog 57562 keer erger. Ach ja. Gelukkig geen migraine hier! Met een cup hoef je niets te smokkelen. Hihi 🙂 Maar toen ik m’n lekkage had, had ik ook een maanverband in en dan prop ik er altijd eentje in m’n achterzak zodat het niet opvalt. Al zou ik het ook niet zo erg vinden als mensen dat zien. ‘t Is volgens mij eerder dat anderen er wat ongemakkelijk van worden als ze het zien. Denk ik.

 4. Eigenlijk hoef je je totaal niet te schamen voor je maandstonden. Ik heb bijna iedere maand lekkage in een slip. Badlakens zijn ook al vaak gebeurd. Eenmaal eens door m’n lange broek op m’n stoel terwijl ik aan het studeren was 🙁 Niet fijn maar je kan er niet aan doen… Conclusie: you’re not alone in this. En er zijn eigenlijk weinig onderwerpen die ik uit de weg ga.
  Wel super dat je op reis gaat en de uitdaging aangaat om minder schermtijd door te brengen.
  By the way prachtige klok!

  1. Oh nee dat is ook echt niet fijn! In m’n slip heb ik het ook wel af en toe hoor maar zo echt door m’n jeans heen, dat had ik dus nog nooit gehad. Het helpt om er over te praten vind ik 🙂 Dus jij ook bedankt om je ervaring te delen!

 5. Auwch, die ongesteldheidsdagen.. Ik krijg het laatste jaar meer en meer te maken met migraine tijdens die dagen.. Ik wou soms dat je er een speciale afwezigheidsdag mocht voor nemen, maar helaas.. En die lekjes komen ook bij mij voor. Gelukkig heb ik het nog niet gehad dat het zichtbaar was en meestal is dat in mijn slip. Anyway, misschien hoefde je deze info niet van mij, haha!

  1. Vind het net fijn dat jullie ook allemaal jullie ervaringen delen! 🙂 In mijn slip heb ik het ook wel af en toe maar echt door mijn broek heen had ik nog nooit meegemaakt. Gelukkig heb ik er niet echt migraine van maar is het bij mij meer gewone hoofdpijn. Zou ook wel een vrije dag willen om die eerste / tweede dag thuis op de zetel door te brengen.

 6. Dapper dat je jouw menstruatie horror verhalen deelt, maar ook jammer dat we daar nog altijd niet openlijk over durven praten hé…
  Ben nu wel benieuwd naar welk merk die mooncup had, kwestie dat ik zoiets ook niet wil mee maken 😀

 7. Hahaha, ik moet soms zo lachen met je posts! Je schrijft dingen die ik zo ook evengoed zou kunnen meemaken. Ongesteldheidsweek is the worst, hé!
  Totaal niet ontopic: maar ik ben gek van je salontafel. 🙂

  1. Haha ach ja, als ik er zelf ook om kan lachen valt het allemaal wel mee 😀 en merci! Ben er ook nog altijd héél blij mee ^^ er hoort nog een kleintje bij in dezelfde stijl maar daar staat momenteel een plant op.

 8. Ik vind ook saaie weekoverzichten leuk om te lezen! Juist omdat mijn dagen ook vrij saai zijn is het fijn om te zien dat anderen ook niet zo’n spannend leven hebben. En supergoed dat je gewoon je ongesteldheidshorror deelt, that’s life maar er rust toch een beetje een taboe op om er over te praten. Misschien kun je de cup nog een kans geven, ze hebben een learning curve maar daarna wil je niet meer terug!

  1. Eerlijk gezegd vond ik het wel spannend om te delen hoor! Maar eigenlijk is dat gewoon de normaalste zaak van de wereld dus niets om ons over te schamen!
   En ik heb wel al ervaring met een cup, gebruik mijn ‘oude’ al meer dan een jaar maar ik krijg er regelmatig lekjes mee en zocht naar een oplossing: misschien een iets grotere cup? En toen zat ie vast :p Dus ik gebruik nu terug mijn ‘oude’. Ben er naast dat dus wel héél content van en zou echt nooit meer teruggaan naar tampons!

 9. Wat rot dat deze ongesteldheidsweek niet echt jouw week was. Wel superlief dat David je kwam helpen! En volgens mij is Body Positive Power echt een heel tof boek. Veel leesplezier daarmee! Hoe tof trouwens dat jullie naar Mallorca gaan! Echt een fijn vooruitzicht voor nu het weer wat kouder wordt hier 🙂