Persoonlijk Weekoverzichtjes

Deze week #24

Een week met een p r a c h t i g onweer, wat koelere temperaturen en een zere voet!

Maandag 6 augustus.

Laten we zeggen dat vandaag niet zo’n succes was. Om te beginnen raakte ik moeilijk uit mijn bed (die vroege shiften hé). Wel fijn dat het ‘s morgens nog wat frisjes was waardoor ik nog eens een gilet moest dragen (kan me niet herinneren wanneer ik dat voor ‘t laatst deed!). Toen ik in Brussel aan kwam, viel ik door een put in het voetpad wegens twee ontbrekende kasseitjes. Echt waar… ‘t Is zo raar om als volwassen mens ineens op de grond te liggen! Ik wandelde nog naar mijn werk maar mijn voet deed best wel pijn. ‘t Werd doorheen de dag ook alleen maar erger. Aan mijn bureau viel de pijn mee maar van zodra ik eens rondwandelde… auwch!

‘s Avonds naar de dokter: enkel verstuikt. Kon erger maar het was dus nog altijd best wel pijnlijk. Ik kreeg twee dagen platte rust thuis en dus moest het lief ons avondeten maken (normaal is het mijn beurt omdat ik vroeger thuis ben deze week).

Dinsdag 7 augustus.

Ik ontbeet met drie plakjes van m’n yoghurtcake met blauwe bessen (zalig!) en keek Criminal Minds. Ik was van plan om later op de dag even buiten te gaan zitten in de schaduw maar het was zo heet dat ik dat plan ook maar voor bekeken hield. Haha. Archie zag ook af van de warmte! Hij ligt tegenwoordig ook altijd zo grappig te slapen!

In de namiddag kwam mijn schoonzus langs om samen te bloggen. Waar ik het moeilijk had om mij te concentreren, tikte zij zonder problemen een paar posts uit.

Verder kon ik rond een uur of 11 ‘s avonds mijn geluk niet op toen er een stormpje zat aan te komen. Ik houd echt van die sfeer. Die stilte voor de storm waarin je de wind altijd ietsje harder hoort gaan, de bomen ruisen, in de verte hoor je al wat donder rommelen. Zalig! Zo goed als een uur lang werd de hemel constant verlicht door bliksemflitsen en sommige zo heftig dat ik er zwarte vlekjes van voor mijn ogen kreeg. Ik zou liefst buiten gaan staan (beschut wel hé) en alles met een deftige camera vastleggen. Maar helaas. Mijn Iphone nam al de kleine lichtflitsjes niet op maar ik wist wel een schicht vast te leggen! (brakke kwaliteit want heb het uit een filmpje geknipt).

Woensdag 8 augustus.

Vandaag begon ik met wat me-time. Ik gebruikte nog eens een maskertje, nam een uitgebreide douche en spoot m’n favoriete parfum op. Voor de rest hing ik alweer in de zetel. M’n voet is gelukkig al veel beter en ik kan er nu redelijk normaal op stappen. Nog altijd een beetje pijn maar wel te doen 🙂 Ik las wat in mijn boek en begon een nieuwe docu serie te kijken op Netflix (I am a killer) over mensen die in de dodencel zitten in Amerikaanse gevangenissen. Heel interessant om te zien en vooral om te analyseren wat je zelf denkt en voelt bij die verhalen. Ik weet niet waarom maar ik vind zo’n dingen eindeloos fascinerend. 

Donderdag 9 augustus.

Terug aan de slag! Vandaag heb ik onderweg naar mijn werk extra goed opgelet dat ik niet weer in het putje zou trappen 😀 Ik las in de trein Blauwe maandag van Nicci French uit en begon meteen aan het volgende deel van die serie. Zalig boek!

Het lief kwam ‘s avonds wat later thuis waardoor ik in m’n uppie met Archie ging wandelen. Zonder regenjas en poepzakjes. Gelukkig voor mij heeft hij niet gepoept én bleef het echte regenen ook uit! 😀 YES. Daarna gingen we naar mijn schoonouders om daar met zijn gezin de verjaardag van mijn schoonbroer te vieren. We aten balletjes in tomatensaus en chocolademoelleux (super lekker!). 

Vrijdag 10 augustus.

Op vrijdag sprong ik na mijn werk nog even binnen bij de Veritas voor een zalige holografische regenjas (maar €12!) en daarna liep ik door naar C&A voor deze broek. Vind ze allebei zo geweldig!

We ging normaal zaterdag een dagje naar zee, op bezoek bij mijn ouders. Het oorspronkelijke plan was om een weekend te gaan maar we vonden geen babysit voor Archie. Vrijdagavond belde mijn mama om te vragen wanneer we nu kwamen en ze stelde gelijk voor dat we toch al van vrijdagavond kwamen en Archie gewoon mee namen. Super leuk! Dus ik maakte meteen verantwoorde rommel in de dressing om wat spullen in te pakken. Aangezien het aan zee wat frisser ging zijn, trok ik dit truitje aan <3 

De avond aan zee begon al meteen met een wandeling op onze teenslippers in de gietende regen. En ik kan het echt iedereen aanraden! Het is zo leuk om eens met je voeten door de plassen te lopen! Haha 😀 Kon meteen ook mijn nieuwe regenjas aan.

Zaterdag 11 augustus.

Zaterdag maakten we met mijn ouders en tante een lange wandeling van de dijk in Koksijde naar Sint-Idesbald waar we bij het Zwart Schaap een pannenkoek en ijs aten. Helaas zaten er ook in no time 5 wespen aan onze tafel dus we waren ook snel weer weg maar het smaakte wel! ‘t Was ook echt prachtig weer! Veel warmer dan ik had verwacht dat het ging zijn. Met Archie ging het ook echt heel goed. Alleen heeft hij het wat moeilijker om gewoon stil te blijven zitten waardoor het lief dan weer op zijn ongemak was.

Mijn papa had tijdens de wandeling even een tussenstop gemaakt maar hij zou ons terug inhalen zodat we samen naar het Zwart Schaap konden stappen. Na een half uur vroegen we ons af waar hij bleef dus we namen even een pauze op een bankje. Kreeg ik ineens telefoon van hem om te vragen waar we bleven.  Bleek dat hij al aan het Zwart Schaap was. Haha. Hij was ons gewoon voorbij gelopen zonder dat we elkaar hadden gezien!

‘s Avonds wandelden we met Archie door een soort van natuurgebied waar ook ezels en pony’s staan te grazen. Wij moesten met Archie op het pad blijven, maar zonder hond mag je gewoon tussen de dieren door! 

Zondag 12 augustus.

Alweer onze laatste dag aan’t zeetje! Het lief en ik trokken er ‘s morgens met Archie al op uit. Vanaf 10.30u mag je namelijk niet meer met je hond op het strand en we wilden graag met Archie eens naar zee. Met de kleine plasjes had hij niet zo’n moeite maar de echte zee vond hij toch wat eng. Vooral door de golven denk ik. Wel schattig om te zien. Hij had het voor de rest wel erg naar zijn zin door ons mee te sleuren aan zijn riem richting alle meeuwen en paarden die er rond liepen. Kon wel nog deze toffe foto maken in zee:

Het leek alsof hij ineens door had dat hij echt IN de zee was en er zo snel mogelijk weer uit wou.

Na onze strandwandeling aten we hamburgers bij mijn ouders, pakten we onze spullen en vertrokken we naar huis. We waren rond 14.30u thuis waardoor we nog bijna een hele namiddag thuis hadden om wat te acclimatiseren, op te ruimen en Archie te douchen. Hij wordt super wagenziek waardoor hij heel erg gaat kwijlen en ook helemaal vol kwijl hangt. Haha. Wel zielig om te zien. Maar na de douche was ie weer lekker fris.

Van het vele wandelen (en zeker op het strand met al die ribbels in het zand) kreeg ik weer pijn aan mijn voet. Soms voel ik echt totaal niets meer en soms komt het ineens terug op. Ik hoop dat het binnenkort echt volledig weg trekt. Ik denk er aan om iets van een steunverband te halen ofzo. Anyway, zo’n weekend weg is echt super fijn! We hebben besloten dat we dat wat vaker willen doen. Toen we terug naar huis reden, voelde het ook echt alsof we een hele week weg waren geweest!

Heb jij iets fijns gedaan dit weekend?

14 gedachten over “Deze week #24

 1. Het onweer was echt prachtig om te zien hé. Dankzij ons buurmeisje ken ik ondertussen ook de truc om een mooie bliksemfoto te maken door het eerst te filmen en er dan een screenshot uit te knippen. Maar nu bleef ik gewoon in mijn bed liggen omdat ik te uitgeput was om beneden mijn gsm te gaan halen. Ok en ook een beetje omdat ik half gesmolten in bed lag door de hitte. Ik ben echt zo blij dat het nu een pak frisser is.

  Die val waarbij je je voet hebt verstuikt klinkt echt als iets dat ik zou voorhebben. Al een geluk dat je voldoende was hersteld tegen dat jullie naar de zee gingen.

 2. He, wat jammer dat je je voet verstuikt hebt! Was het toevallig aan het rondpuntje bij de Keizerslaan? Mijn collega heeft daar ook haar voet misplaatst en ze is daardoor toch een tijdje thuis geweest. Die plek is horror!

 3. De hond van mijn nonkel is ook wagenziek. Die nemen ze nooit mee in de auto omdat ze onrustig word. Ook kunnen ze haar niet langer dan een halve dag alleen thuis laten omdat ze dan vanalles, zoals kussens, durft kapot bijten 🙁 Misschien moet ik er ook wel bijvertellen dat Tessy 10 jaar oud is en uit een asiel komt, maar toch.. De vorige kwam ook uit een asiel en was zo’n lieve hond. De enige hond die ik durfde aaien (want mijn mama en ik zijn geen hondenmensen).

  1. Wij steken Archie wel buiten als we weg zijn want hij durft ook al eens iets stuk te maken. De wagenziekte schijnt wel te beteren als je de hond vaker meeneemt dus dat proberen we nu wel te doen. Hopelijk helpt het. Onze Archie is wel nog jong, misschien dat hij dan makkelijker dingen leert dan een hond die al 10 jaar is?

 4. Steunverband is zo’n gek idee nog niet! Ik vind zelf altijd zelfklevend tape voor mijn enkel heel fijn. Dat kun je kopen bij de Action! Dat kun je meerdere keren gebruiken. 🙂 Hopelijk trekt de pijn snel weg! Wel fijn voor jullie zeg, die dagen aan zee! Wel zielig can Archie, dat hij zo wagenziek is. Ik had daar eigenlijk nog nooit bij stil gestaan, dat een hond ook wagenziek kan zijn. Zo zielig! Gelukkig was hij na een douche weer schoon, hihi.

  1. Het gaat eigenlijk hetzelfde als bij mensen 🙂 en een remedie kan bij hen ook zijn dat ze door het raam naar buiten moeten kijken en frisse lucht krijgen maar hij wordt alsnog ziek. En bedankt voor de tip! Ik ga dit weekend eens in de Action langs. Eens zien of ze die tape daar hebben.

 5. Leuke foto’s! Ik hou van dit soort overzichtjes, publiceer er zelf ook elke week één op m’n blog. Vooral die foto van het pad in een soort grasveld vind ik erg mooi!

 6. Dat klinkt als een heerlijke week, alhoewel je week met die verstuikte enkel iets minder geslaagd begon natuurlijk. Heerlijk wel, zo’n dag op het strand! Ik moest wel lachen dat je vader jullie zomaar voorbij was gelopen. Oeps! Lekker enthousiast geweest met flink doorstappen waarschijnlijk, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.