Deze week #23

Hi guys! Deze week had ik nog een beetje vakantie maar moest ik ook al twee dagen werken. Net daardoor genoot ik nog extra van mijn paar vakantiedaagjes! Het was alweer mega heet (niets nieuws) én onze garage + poort zijn zo goed als af! Ieeeeeee!

Maandag 30 juli.

Maandag was m’n eerste werkdag na twee weken vakantie. Het voelde echt alsof ik al een maand niet op m’n werk was geweest. Haha. Ik had een jurkje aangetrokken omdat het op mijn werk altijd heel warm is wegens geen airco (joy) maar het bleek alsnog te warm. Kan me altijd zo moeilijk focussen met die hitte! Maar het was een heel afwisselende dag waardoor het uiteindelijk nog mee viel. Ik begon met een uurtje studie en later op de dag had ik ook nog coaching. Vond het fijn dat ik een late shift had zodat ik niet vroeg op moest staan en ’s morgens lekker op ’t gemak kon doen 🙂

David kwam me ’s avonds halen aan het station en we maakten mini pizza’s op Zweedse broodjes en aten er lookbroodjes bij. Love lookbroodjes. En pizza.

Dinsdag 31 juli.

Dinsdag begon as usual met een ochtendwandelingetje. Het was meteen weer super warm! Ongeveer een half uurtje voor ik naar mijn werk moest vertrekken, kwam mijn bestelling van de Bershka nog binnen dus ik heb snel snel alles nog gepast (moet veel terugsturen helaas) en hield meteen dit luchtige jurkje aan om mee te gaan werken. Heeft me wel geholpen want het was weer mega heet op onze verdieping. Mijn collega’s thermometer zei dat het 29 graden was. Vind ik toch niet iets te heet om deftig te kunnen werken.

Woensdag 1 augustus.

Vandaag trokken David en ik naar Brussel (dan moet ik er eens niet zijn voor m’n werk, ga ik er in m’n vrije tijd heen). Aangezien het de eerste woensdag van de maand was, konden we gratis binnen in het Museum voor Natuurwetenschappen. Dino’s kijken. Toeristje spelen. We aten ’s middags pizzabuffet in de Pizzahut (die restaurants zijn er echt niet op verbeterd! Zo vuil!) wat niet zo’n heel slim plan was met dit weer :p haha. Het lag heel de namiddag op mijn maag. Het was te warm. We moesten een half uur aanschuiven voor we in het museum binnen konden waar het helaas niet zo fris was als we hadden gehoopt (was uiteindelijk zelfs blij terug buiten te zijn want frisse lucht!). En ik voelde me eigenlijk een soort zombie door de hitte. Maar het was wel leuk om er eindelijk te zijn geraakt én om Brussel eens door te lopen want ja, eerlijk is eerlijk, dat heb ik nog nooit écht gedaan. Oeps.

Ik vind die dino’s altijd zo indrukwekkend! Kan me amper voorstellen dat zo’n wezens op aarde rondliepen. Als je ziet hoe groot sommige zijn en hoe petieterig klein andere. De dino’s nemen het meeste plek in, maar er was verder nog een soort van zaal met kristallen en mineralen (heel mooi), een zaal over de evolutie met heel wat opgezette dieren en een zaal over de mens die ik minder boeiend vond. Sowieso hebben we niet heel veel plakkaatjes gelezen want te warm :p Gewoon kijken is ook héél tof!

En verder hebben we niets meer uitgevreten behalve Archie uitlaten. We hebben zelfs geen avondeten meer gegeten, op een ijsje na want ja, je raad het al: te warm. Hoorde vandaag trouwens ook op het nieuws dat het vrijdag weer 35 graden zal zijn (jezusmina) dus ik ben stiekem extra blij dat ik dan niet op het werk achter m’n schermpjes moet zitten! Ik beloof bij deze meteen ook dat ik niet meer ga zagen over de hitte 😉

Donderdag 2 augustus.

Vandaag verfden David, mijn papa en ik onze garage en de poort. Ik vroeg op Instagram welke kleur we moesten kiezen (groen of zwart) en de meerderheid koos voor zwart. Maar wij gingen toch voor groen. Haha 😀 Wel een lichtere en meer dekkende tint. Ik vind het echt een super tof kleurtje en voel de neiging om grote witte polkadots op het pastel groen te verven (heb het voorgesteld aan David maar die vond het niet zo’n goed idee helaas). 

 

Voor.

Ik moet zeggen dat ik het gewoon hout ook héél mooi vind maar we hadden besloten om een kleurtje te kiezen omdat dat toch eens iets anders is. Daarbij gaan we ook de oprit vervangen door lichte steentjes én komen er grassen ter decoratie en het pastel groen leek ons heel mooi daarbij.

Na.

Het leuke is ook dat de kleur afhankelijk van het licht altijd anders lijkt dus het is heel moeilijk om het op foto vast te leggen. Soms lijkt het grijzig, soms wit, soms echt groen. I like it! David bevestigde onderaan nog een boordtegel en een houten omkadering om de rand aan de garagepoort af te werken.

Als avondeten maakte ik super lekkere one pot pasta met paprika, tomaat en courgette.

Vrijdag 3 augustus.

Vrijdag deed ik niet veel. Ik prutste nog wat aan mijn blog, keek tv en deed wat huishoudelijke dingen. ’s Avonds aten we een ijsje met Archie.

Zaterdag 4 augustus.

Zaterdag MOESTEN we zwemmen! Haha. We trokken naar het Donkmeer in de voormiddag. Het water was echt heerlijk qua temperatuur. Lekker fris maar ook weer niet zo fris dat je er kou van kreeg. Er was ook nog eens amper volk dus het was echt zalig.

In de namiddag had ik echt last van de warmte. Ik voelde me meh, moest naar de winkel en vergat eigenlijk waarvoor ik daar was (pizza. Haha.) waardoor ik nog eens terug moest. De was stond dan ook nog op me te wachten maar gelukkig had David dat al gedaan <3

Zondag 5 augustus.

Zondag is kuisdag bij ons (en dat op onze laatste vakantiedag!) dus we namen ons huis nog eens onder handen. Ik ontdekte deze baby in één van m’n bloempotten. We kregen ooit zo’n plant van David’s zus. De plant zelf is al lang dood, maar blijkbaar als je de groene nog levende dingetjes laat drogen en op aarde legt, komen er nieuwe plantjes uit. Het ding ligt echt al een eeuwigheid in die bloempot maar nu komt er dus eindelijk een nieuw plantje aan. Vind het zo leuk om zo’n dingen te ontdekken!

Ik betrapte David en Archie alweer in een innige omhelzing (haha moet altijd zo lachen om die twee!). We gingen nog naar het tuincentrum om potgrond voor onze nieuwe stekjes. Daarna besloot ik onze financiën eens onder handen te nemen ik begon aan de proefmaand van You Need A Budget om alles wat bij te houden. Benieuwd hoe ons dat gaat bevallen!  

Heb jij een fijne week gehad?

18 thoughts on “Deze week #23

 1. Die hitte was echt de moeite hé. Het liefst had ik die weken gewoon overleefd op een dieet van watermeloen en ijsjes. Ik vond het echt de moeite om gerechten te bedenken die een beetje zouden smaken in het warme weer. Ondertussen is het gelukkig een pak aangenamer en daar ben ik na mezelf wekenlang binnen verschuilen heel, héél blij om. Dat ik nu ook stilletjes aan werk moet maken van de klusjes die bleven liggen tijdens de hittegolf is dan weer iets minder fijn. 🙂

  1. Ja dat eten hé, ik vind dat ook altijd moeilijk want ik ben niet zo’n salademens en ik heb wel altijd zin in warm eten maar dat valt dan altijd wat te zwaar. Ben ook blij dat het nu wat frisser is! 🙂

 2. Wat een hitte he? Wat een leuke foto’s, ben vooral fan van die zwart-wit collage<3
  gelukkig worden de temperaturen nu wat minder. Yay for that!

  1. ’t Was dicht bij een McDonalds ook. Want eigenlijk zochten we die maar toen zagen we de Pizza Hut. En toen we aan ons tafeltje zaten, zagen we de McDo door een raam. Haha :p Heb verder geen idee meer waar het precies was :p

 3. Mijn God, die hitte! Ik kan er niet tegen en heb sinds gisteren barstende hoofdpijn 🙁 En last van die vervelende muggen 🙁 Van mij mag het gerust weer wat koeler worden en ’s nachts een beetje regenen, op het gemak (niet te veel, want anders zijn er weer overstromingen)

 4. Best een druk weekje en veel gedaan met de warmte! Schuur ziet er mooi uit zo! Tof kleurtje 🙂 Brussel staat nog op mijn lijstje, volgens Tommy is het een gave mooie stad maar ik ben er nog nooit geweest.

 5. Ik dacht dus dat het een klein diertje was, dat groene dingetje. Niet een plantje, haha! Mijn week was heerlijk, en komende word nog beter. Lekker uiteten, naar de kapper (ik zal voorzichtig doen met mijn wenkbrauwen 😉 ), een dagje schrijven voor oma’s biografie, zaterdag naar mijn vriendinnen in Amsterdam en dan zondag oma’s grote verjaardagfeest voor de hele familie. Dus het ‘echte’ werk moet voor woensdag klaar zijn haha. Fijne week!

  1. Veel succes bij de kapper! 😀 hihi. En zalige plannen in het vooruitzicht! Leuk zo’n familiefeest voor je oma’s verjaardag! Hoe oud wordt ze?

 6. Niet te doen, joh, die warmte op je werk! Wij hebben sinds deze zomer eindelijk airco (was de jaren ervoor afzien, maar aan de andere kant is het al een paar jaar geen 35 graden geweest) en dat helpt. Ik had niet gestemd (te laat ;p), maar vind zo’n lichte kleur juist hartstikke leuk.

 7. Poeh, wat een hitte op je werk! Hopelijk is het deze week iets beter uit te houden op kantoor. Gelukkig heb je verder wel een fijne week gehad, zo te horen. Die foto van David en Archie samen is echt té lief!

  1. Ik heb sinds vandaag een mini ventilatortje. Niet dat het veel doet maar ’t is het idee hé. Morgen nog een dag afzien en daarna wordt het koeler dacht ik (hoop ik!).

 8. Ik had ook op zwart gestemd, vooral omdat ik groen niet dekkend vond. Met deze kleur is jullie huis veel vrolijker in het straatbeeld denk ik.

  1. Dat was ook ons probleem met die groene tint van op Instagram! Ik had verwacht dat het dekkender ging zijn. Vandaar dat we alsnog deze lichte kleur zijn gaan halen omdat die wel volledig dekt maar toch het hout nog mooi laat zien 🙂

Comments are closed.