Deze week.

Zondag 9 december.

Vandaag sliepen we weer uit. We ontbeten in de zetel met The Graham Norton Show. Daarna besloten we om onze dressing en slaapkamer eens fatsoenlijk op te ruimen. Sinds we de kleerkasten hebben, is onze dressing echt een nest. Die kamer was een soort dumpplek geworden voor dingen waarvan we niet wisten waar het moesten leggen. Nu nog altijd maar dan geordend 😉

In de namiddag trokken we nog maar eens naar het tuincentrum (vaste klant ondertussen) voor wat plantjes voor in de slaapkamer. Daarna maakten we een stop op de kerstmarkt die helaas niet heel kerstig was. We aten er broodjes met pensen als late lunch. Toen we thuis kwamen, besloten we een wandeling te maken met Archke. De lucht was zo speciaal! Zware regenwolken en tegelijk de zon die onder ging.  ’s Avonds kon ik David met al m’n charmes overtuigen om Bridget Jones te kijken.

Maandag 10 december.

Ondanks dat ik genoeg sliep, was ik echt nog moe deze ochtend. Gelukkig gaan de maandagen snel voorbij én had ik een vroege shift, die ook altijd voorbij vliegt. Toen ik de namiddag de bus naar huis nam, zat er tot mijn grote vreugde niemand op want ’t is blok dus alle schoolkindertjes zijn in de namiddag thuis. YEEEEES!

Toen ik rond kwart voor vier thuis kwam, besloot ik maar meteen aan ons avondeten te beginnen: een ovenschotel met patatjes, broccoli en tomatensaus met gehakt. Ik maakte gelijk ook een portie soep om mee te nemen naar mijn werk. We hebben nu zo’n soepmaker hé en dat ding is zo handig! Gewoon alles er in en 20 minuutjes later is je soepje klaar. Nu niet dat het zo’n onbegonnen werk is om zelf soep in een pot op’t vuur klaar te maken maar dit gaat toch véél sneller en perfect voor kleinere porties.

Dinsdag 11 december.

Vandaag was een werkdag van dertien in een dozijn. Lichtpuntje waren m’n leftovers van de ovenschotel van gisteren. Olé. Toen ik in de namiddag thuis kwam, besloot ik maar om mijn Secret Santa cadeautjes in te pakken. Ik wacht eigenlijk nog op een paar pakjes van Aliexpress maar het pakket moet zaterdag verzonden zijn en ik vrees dat ik ze niet meer ga hebben tegen dan. Gelukkig had ik een paar reserve cadeautjes gekocht.

Het plan voor het avondeten waren eigenlijk hamburgers en groentenmengeling maar ik liet de hamburgers aanbranden (oeps) dus gooide ik nog een blik tomatenblokjes en penne bij de groentjes. 

Van woensdag heb ik alweer geen foto’s en ik herinner me ook niet zo goed wat ik allemaal deed naast gaan werken. Haha.

Donderdag 14 december.

 Donderdag haalde ik na m’n werk twee Berlijnse bollen met chocolade op omdat ik daar echt zo enorm veel zin in had! Ik had gelukkig wel nog de tegenwoordigheid van geest om te wachten op David. Helaas hadden we dan ’s avonds ook geen zin meer om de dingen op te eten. Oeps.

Omdat ik geen zin had om aardappels te schillen, maakte ik als avondeten van die ingesneden ovenpatatjes. Haha 😀 

Vrijdag 14 december.

Oh ’t was zo koud vandaag! Eindelijk! 😀 Ik keek er wel naar uit hoor eigenlijk. Het had nog niet gesneeuwd maar op sommige daken leek het wel alsof er al sneeuw lag. De dag begon overigens niet zo goed want ik had me overslapen. Kan me zelfs niet herinneren dat ik de wekker heb afgeduwd. David bracht me naar het station zodat ik niet op een bus moest wachten.

Toen ik de namiddag naar huis wou zag ik dat er een vakbondsactie was en het was totaal niet duidelijk of m’n bus ging rijden of niet. Ik bleef in ’t stad tot David gedaan had met werken. Daarna deden we boodschappen en at ik een pizza.

Verder had ik een update gedaan van WordPress en nu loopt het typen van blogjes volledig in de soep. Ik erger me er zo enorm aan en ik kan maar niet vinden wat het probleem is. Ik gebruikte Gutenberg al (de nieuwe editor) en vond hem best handig maar door de update heb ik nu een combi van Gutenberg én de klassieke editor en het werkt echt voor geen meter 🙁 

Zaterdag 16 december.

’s Morgens haalde ik een pakketje op. Ik doe dit jaar mee aan twee swaps en m’n eerste pakket kwam aan! Bij deze swap was het de bedoeling dat je een boek van jezelf opstuurde met een paar dingetjes die je thuis hebt liggen. ’t Was niet de bedoeling om iets nieuws te kopen maar als je dat wel wou doen, mocht je maximum €5 uitgeven. Ik kreeg een zakje pepernoten en wat boekjes van de flow, een stempel en een roman  waar ik al in begonnen ben. Super leuk!

Daarna was het helaas kuisen geblazen want ’s avonds kwamen m’n ouders gourmetten.

Ik kreeg nog een pakje van Aliexpress en ik ben echt in de wolken! De kwaliteit is verbazend mooi!

’s Avonds kwamen m’n ouders dan eten en daarna ging ik met David en Archie naar Wintering. Dat is een soort van evenement waarbij licht de hoofdrol speelt. Alle straatverlichting was uit en op verschillende locaties kon je dingen gaan bekijken. Er was bijvoorbeeld een man die met een soort van printer een glow in de dark tekst van een gedicht op straat schreef. Super mooi!

Helaas was het echt kak weer. Eerst sneeuwde het nog maar na 10 minuutjes ging dat over op hagel. Na een uurtje hield ik het voor bekeken en ging ik met Archie naar huis waar ik in bed kroop met m’n nieuwe boek. 

Hoe was jullie week? Iets leuks gedaan dit weekend? 🙂 

9 thoughts on “Deze week.

 1. Oh, ik had hetzelfde met de Swap. Enkele dagen nadat het pakket verstuurd was kwam er hier nog een laatste pakje toe. Tja, dat is geen geweldige timing hé. Het was nochtans goed op tijd besteld. Nu met de Secret Valentine Swap is het een veel te korte periode om op Ali te rekenen. Dus ik ga wat dichter bij huis rondkijken naar iets kleins. Ik ben trouwens wel benieuwd naar die andere swap waar je aan hebt meegedaan. Ik heb al iets gelijkaardigs met BuJo-materiaal gedaan maar nog niet met boeken.

  Grappig trouwens hoe Archie naast je zit te wachten tot er iets van die ovenschotel op de grond valt voor hem. Ik wilde je deze week via Instagram bedanken voor de leuke post en toen bedacht ik me dat je daar niet meer opkwam. Dus eventjes hier …. Dankjewel! Het was een super leuke verrassing. xxx

  1. Ja ik heb dus vorige week ook nog iets aangekregen hé van Ali :p Jezus. Ik heb het dan maar zelf gehouden 😀 En die andere swap was van Ogma! Ook heel leuk om te doen! 🙂 En graag gedaan! Werd weleens tijd dat ik eens iets terug schreef aangezien ik je vorige kaartje ook niet had beantwoord. Oeps!

 2. Vorig weekend heb ik volop koekjes verkocht in kader van de warmste week ten voordele van brandwondenpatiënten. Was uitputtend maar gaf ook wel veel voldoening

 3. Ohhh heerlijk, berlijnse bollen met choco.
  En wat een geweldige sieraden! Ik vind de maan oorbellen echt heel tof. Love it!!
  Liefs,
  Evelien

 4. Hopelijk helpt de oude editor je om weer wat beter met WordPress overweg te kunnen. Zo’n update is altijd even wennen en volgens mij zitten er ook nog wel wat bugs in deze versie. Klinkt verder als een fijne week! Dat lichtjesfestival ziet er mooi uit. En wat een leuke sieraden van AliExpress! Een goed koopje (en ook meteen een goedkoopje) zo te zien 🙂
  Romy schreef laatst over Huizenjacht | Mijn bizarre belevenissen bij bezichtigingenMy Profile

  1. Het is gelukkig in orde gekomen met de editor! 😀 Ik heb wat dingen opgezocht en ik moest blijkbaar een andere plugin uitschakelen.

 5. Met de plugin ‘Classic editor’ kun je de oude editor terughalen. Dat heb ik voorlopig even gedaan. Mijn weekend was rustig en vandaag blijft het rustig. Vanavond ga ik risotto maken voor mezelf en dat wordt denk ik het hoogtepunt van de dag, haha.
  shirley schreef laatst over 2018: mijn reisjaarMy Profile

  1. Rustig is goed! 🙂 Ik heb nu ook even weer die oude editor geïnstalleerd maar ik snap niet zo goed waarom het niet gewoon met die Gutenberg lukt :p haha. Zo raar. Maar oké.

Comments are closed.