Deze week #19

Beetje later dan normaal maar ik had gisteren geen tijd meer om mijn weekoverzichtje ineen te steken. Onze dag was namelijk best wel gevuld! Al bij al was ook dit weer een fijne, warme week! Maar zoals vaak het geval is hier, heb ik vooral foto’s (en het meest te vertellen) van het weekend!

Maandag 2 juli.

Maandag was het voetbal denk ik. Belgiรซ – Japan. We stonden twee doelpunten achter waardoor ik besloot om maar even te me-timen in de badkamer. Toen ik weer beneden kwam, was David bezig om nieuwe slippers voor me te bestellen omdat Archie m’n nieuwe rode te pakken had gekregen ๐Ÿ™ BALEN! Ik heb namelijk niet echt hele comfy sandalen en deze dingen zijn met dit weer echt wel een uitkomst! Handig op werk ook dat ik dan makkelijker in m’n blote voeten kan zitten. Zo fijn!

Dinsdag 3 juli.

Van dinsdag heb ik alleen een foto van onze voor’tuin’. Ik weet niet of ik het hier al had vermeld, maar onze overburen lieten een paar weken geleden wat werken uitvoeren in hun huis. Het bedrijf dat de chape kwam gieten, besloot om de overschot er van in onze voortuin te droppen. Ik maakte daar foto’s van omdat we een mail naar het bedrijf hebben gestuurd met de vraag om het weg te halen of een oplossing voor te stellen tegen 14 juli. Zo niet gaan we naar de politie. Het leek ons wel slim om al even wat foto’s te maken.

Het is nu niet dat het zo’n enorme ramp is dat die chape daar ligt, maar handig is het niet. Het is hard geworden ondertussen en het is meer opruimwerk voor ons. Verder vind ik het gewoon super boertig dat dat de manier van werken is bij het bedrijf dus ik wil het daar niet bij laten. Het is toch niet omdat het niet echt een tuin is zoals we dat gewend zijn, dat dat een reden is om er dan maar rommel in te komen afzetten hรฉ…

Woensdag 4 juli.

Deze week had ik een late shift, dus ik kon ’s morgens mee wandelen in plaats van ’s avonds. Fijne manier om de dag te beginnen รฉn ’s morgens is de temperatuur ook echt nog aangenaam! Verder was het geen heel bijzondere dag eigenlijk.

Donderdag 5 juli.

Donderdag had ik niet zo’n goeie dag. Had voor het eerst echt last van de hitte! En ik moet altijd onder de grond zijn in’t station en dat is daar volgens mij echt nog 10 graden warmer als buiten. Pfoe! Werd er voor een keer zelfs echt chagrijnig van! Maar gelukkig heb ik dan het vooruitzicht van thuiskomen en David die al op me wacht ๐Ÿ˜€

Ben ook heel vroeg gaan slapen trouwens. Was zo moe! Ik had ’s avonds nog altijd mijn ochtendwallen en mijn ogen voelden ook gewoon alsof het nog altijd 6u ’s morgens was ofzo. Ik had vanuit bed ook echt een supermooi zicht op de roze lucht!

Vrijdag 6 juli.

Vrijdag had ik nog eens vertraging met de trein. Ik kan er eigenlijk niet over klagen want het is nog maar de derde keer sinds ik in Brussel werk maar toch vond ik het extra kut door de reden: mensen op het spoor. Ik begrijp dat totaaaaaal niet dat mensen tegenwoordig nog over de sporen lopen. Hoe gatachterlijk moet je daarvoor zijn? En sorry (not sorry) maar ja dat durf ik je gezicht zeggen!

Eerder die ochtend was David later naar zijn werk om ons computerscherm te kunnen oppikken. We hebben nu een vaste computer gekocht zodat ik weer goed kan bloggen en David aan zijn eigen projecten kan werken thuis ^^ Archie was heel wild geweest in de tuin, maar ging ineens ’s uit het niets, woeps, in onze bloembak liggen. Haha ๐Ÿ˜€

Zaterdag 7 juli.

Zaterdag ging ik met David shoppen in Gent. Ik heb niet eens zoveel nieuwe spullen gekocht maar het was vooral een super fijne dag! En heet! Mensenlief. En alsof het zo nog niet warm genoeg was, besloten we soep te gaan eten bij Soup’r. Wel een aanrader trouwens! Vooral David’s wortelkokossoep met curry was super lekker! Ik hield het bij gewone tomatensoep (die ook heerlijk was trouwens). Vind ik echt een tof concept, zo’n soepbar. Ook leuk dat je uit verschillende formaten kommetjes kan kiezen! Ik had een s en David en m en dat was mรฉรฉr dan voldoende! Denk dat mijn s’je โ‚ฌ4,50 kostte. Je kreeg er drie broodjes bij en kon gratis korstjes, gebakken uitjes, peterselie (en nog iets) in scheppen.

Daarna gingen we door naar de Ikea. We hadden er ’s morgens al ontbeten ook maar wilden op onze terugweg graag nog eens rondstruinen in ons favoriete woonwarenhuis. We waren super dorstig dus hadden net elk een appelcidertje gekocht toen er werd omgeroepen dat iedereen naar buiten moest. Hu? Okรฉ, nooduitgang door en voor het gebouw gaan staan wachten. We dachten dat we misschien nog snel weg konden rijden met de auto maar dat was helaas niet toegestaan. Denk dat we een uur buiten hebben gestaan (thankgod voor ons drankje!) en toen konden we weer binnen. Er was een technisch probleem blijkbaar. Maar we kregen een gratis drankje ter compensatie ๐Ÿ™‚ En verder kreeg ik mijn nieuwe slippers binnen! Kreeg meteen ook de gele erbij van David. had vorige keer nog getwijfeld of ik die ook zou bestellen.

Zondag 8 juli.

Zondag reden we naar Nederland om een hondje te bekijken maar ik voelde het niet dus reden we zonder hondje terug naar huis. Gelukkig vinden we het allebei wel leuk om in de auto te zitten en we hadden wat qualitytime zo รฉn we reden in een heel mooie omgeving. Voelde me even alsof we op vakantie waren! Toen we terug thuis kwamen, vonden we Archie niet meer in de tuin. Haha. Wij roepen ‘Archie Archie!’. Niets. Toen ineens onze buurman: ‘Hij is hier hoor!’. Whaaaat? Had hij ergens door een minigaatje in de omheining weten te kruipen en bij onze buurman al het katteneten van zijn poekies opgegeten. Blijkbaar was hij daar al van rond 11u en wij waren pas om 16u thuis. Gelukkig vond onze buurman het niet erg maar David heeft alvast de omheining ontsnappingsproof gemaakt om dat te vermijden in de toekomst!

Daarna begon ik eindelijk aan juli in mijn bullet journal. Haha. Ik heb de planroutine nog altijd niet echt te pakken vrees ik! Ben zelfs aan het twijfelen of ik de rest van de maand (naast deze week) nog ga doen aangezien we beide vakantie hebben en ik niet van plan ben om veel te plannen (haha). Maar ik wil wel graag eens een post maken over mijn bujo dus misschien dat ik toch maar wat moeite ga doen ๐Ÿ˜‰

’s Avonds mochten we bij de zus van David eten. Baloe woont nu daar en hij ziet er echt zooooo veel beter uit dan bij ons! Je ziet echt dat hij nu super gezond is en geen stress meer heeft. Dat laatste had hij helaas bij ons wel waardoor hij er heel scruffy uit ging zien. Ben blij dat hij het daar zo goed heeft. En hij komt nog altijd knuffelen dus dat zit goed.

Melle had echt een super lekker buffet gemaakt! En buffet is altijd goed vind ik. Ze maakte onder andere gevulde paprika’s, gegrilde bloemkool, aubergines met tabouleh, gehaktballetjes, kip, verschillende dips (humus, rode bietenpuree, yoghurt met lente-ui en tzatziki), een salade en ze had er nog bladerdeegdingetjes met spinazie bij gekocht en lekker Turks brood. Alles paste zo lekker bij elkaar! Echt een fijne afsluiter van de week!

Wat is het meest memorabele van jouw week?

12 thoughts on “Deze week #19

 1. Joepie! Ik kan hier weer een reactie achterlaten. Bij de vorige posts lukte het me een paar keer niet. Maar ik heb dan ook een grote blogfeed-achterstand en misschien kan je maar een beperkt aantal dagen/weken een reactie achterlaten of zo. Anders zou ik echt niet weten waarom het bij de oudere blogposts niet ging. Nu kan ik dus reageren en zeggen dat ik die chapers echt niet snap. Zoiets doe je toch niet. Het maakt niet uit hoe een tuin er uit ziet. Je kuist gewoon je afval deftig op in plaats van het bij iemand anders te gaan dumpen. Hopelijk is het ondertussen opgelost geraakt. Het buffet van je schoonzus ziet er geweldig uit รฉn ik vraag me toch ook een beetje af of Archie het niet gewoon zonde vond dat je die gele schoenen niet had besteld. Misschien wilde hij gewoon even helpen. ๐Ÿ˜‰

  1. Ik denk dat het op mijn blog ook ingesteld staat dat je na een paar weken niet meer kan reageren. Oeps ๐Ÿ˜€ Maar ik zal eens kijken of ik het kan uitschakelen! Waarschijnlijk is dat het probleem dus het ligt niet aan jou! ๐Ÿ™‚ Kon voor de chape geen klacht meer indienen omdat ik geen foto’s meer had (zijn verdwenen van mijn telefoon) en ja David wou het dan uiteindelijk ook zo laten. We hebben het gewoon zelf verwijderd.

  1. Geen antwoord op gekregen… Erg hรฉ. Van zo’n bedrijf verwacht ik dat ze er toch professioneel mee om gaan maar blijkbaar is dat heel moeilijk.

 2. In Leuven ging ik ook altijd naar de soepbar, vond dat ook echt een topconcept! En ik had diezelfde dag denk ik ook last van personen op het spoor in Brussel! Ik kwam toe in BXL Centraal en zag dat echt alle treinen 20 ร  30 minuten vertraging hadden, behalve de mijne. Eerst dacht ik “ha, suckers”, maar was natuurlijk niet echt logisch dat de mijne dan gewoon op tijd reed, haha. Geen enkele trein reed blijkbaar, dus yay begin van de werkdag!

 3. Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat met Baloe nu! Ook al was het waarschijnlijk geen makkelijke keuze om haar een ander huisje te geven, het is wel fijn dat ze nu minder stress heeft. Wel schrikken trouwens dat jullie de Ikea uit moesten! Ik vind je slippers supertof trouwens. Wat fijn dat je nu een nieuw paar hebt! Nu maar hopen dat Archie daarvan afblijft ๐Ÿ˜‰

  1. Haha ja ik zet ze nu altijd veilig in de gang zodat hij er niet aan kan :p Mijn paar Havaianas had hij een paar weken geleden ook al te grazen genomen maar ik laat het niet meer gebeuren nu! Lesje geleerd ๐Ÿ˜‰

 4. Amai, wat een lef om de chape te droppen in jullie voortuin! Ik hoop dat het in orde komt. En zo lief van David om je nieuwe slippers te bestellen!

 5. Ik ben in Gent eens naar een andere superlekkere soepbar geweest: soep+ noemde het. Ik had een terinne (grote pot om uit te scheppen) gedeeld met mijn vriendin en je kon er ook extraatjes in doen.
  Hopelijk geraakt dat met die chape snel opgelost. Wel ergens herkenbaar voor mij. Toen we de akte getekend hadden en voor het eerst in ons huis kwamen, lag de tuin ook vol gesmeten met dingen die er niet hoorden. Ze hadden waarschijnlijk geredeneerd: “de tuin is al een wildernis, we dumpen het gewoon hier en we zijn ervan af”. Niet fijn voor ons!

  1. Erg jong! Ik houd mijn hart al vast voor onze tuin. Wij hebben helemaal achteraan ook een stuk dat volledig verwilderd is en waar geen omheining rond staat. Ben benieuwd wat we daar allemaal gaan vinden. Die Soep+ ga ik volgende keer eens testen!

Comments are closed.