Deze week #18

Deze week was gooooood. Maar dus echt heel good. Nu niet dat er spannende dingen gebeurden (gebeuren die hier ooit?) maar gewoon ja, ik denk dat het komt doordat ik weer extra fijn in mijn vel zit ofzo. Also, ik had deze week een vroege shift dus was zo goed als elke dag klaar om 14.30u. En en en het was echt zaaaaalig weer! YEEES!

Maandag 25 juni.

Maandag hoorden we dat David’s broer een A-attest haalde op school. Super goed nieuws! Archie ging spontaan in een ietwat vreemde houding liggen toen ik hem het nieuws vertelde. (Ik plakte even een glittersticker over z’n zaakje heen, privacy enzo). Verder was het p r a c h t i g weer en maakten we ’s avonds een (iets te) lange wandeling met Arch.

Dinsdag 26 juni.

Deze avond kwam er al iemand naar mijn autootje te kijken. We verwachtten er niet te veel van aangezien het ding letterlijk nog maar van zondag online stond en ik al heel veel onzinbiedingen had gekregen. Maar wonder boven wonder is m’n Mini al verkocht! Aan een man met een dochter die moet leren rijden. Echt perfect en super fijne mensen! Ben heel blij dat hij zo snel verkocht is geraakt want ik zag er wel een beetje tegenop.

Verder gingen we ’s avonds wandelen en vonden we dankzij David een nieuw plekje in onze buurt. Met water. Waar Archie vreemd genoeg spontaan in sprong. Toen we in mei in Nederland waren durfde hij alleen goed tot z’n enkels in het water. De rest was wat spannend maar ik denk dat hij het zo warm had dat hij er maar gewoon voor ging. Verder kwamen we een of andere gigantische plant tegen met witte bloempjes op en maakte David deze foto voor me.

En ik maakte Frauke’s groentestoofpotje met ei en feta en maakte er zelf nog yoghurtbroodjes bij. Serieus, zo lekker! En vooral ook omdat die broodjes er zo goed bij passen. En ze zijn dan ook nog eens super simpel: 400g bloem + 300g Griekse yoghurt en eventueel wat kruiden. Mengen, bolletjes maken en 5 à 6  minuutjes grillen.

Woensdag 27 juni.

Het was echt zo’n hete dag vandaag! Ik nam weer de bus naar het station, aangezien m’n auto verkocht is. De bussen ’s morgens rijden altijd super stipt, maar ’s avonds was het echt bedroevend deze week. Mijn bus kwam er niet door waardoor ik een half uur op een andere bus heb gewacht. Had ook al een trein later moeten nemen ’s avonds doordat ik ’s morgens later kon inprikken op het werk wegens vertraging (door mensen op de sporen. Serieus, IDIOTEN!) en dus ineens een uur later thuis was dan normaal. Maar ik maakte weer een super lekker potje! Pittige paprika curry met kip. Helaas had ik de rijst niet lang genoeg laten koken waardoor we de rest van de yoghurtbroodjes dan maar opaten (ook geen straf natuurlijk).

Donderdag 28 juni.

Als ik een vroege shift heb, eet ik meestal op de trein iets of op mijn werk. Donderdag at ik op mijn werk Griekse yoghurt met een brownie er in. Ik vind het altijd leuk om op mijn werk iets lekkers te eten als ontbijtje omdat de dag dan sowieso fijn begint 🙂 Geef mij eten en ik ben blij 😉

Na het werk, hoe kan het ook anders, een avondwandelingetje! Ik geniet daar echt altijd super hard van. En het was alweer heel erg warm, maar daar houd ik dus enorm van hé. Ik ben wel meer een schaduwpersoon dan echt een zonneklopper, maar ik krijg zoveel energie van dit weer! Alles ziet er ook veel mooier uit als de zon schijnt.

Vrijdag 29 juni.

Vandaag staakten de treinen dus mocht iedereen uit voorzorg thuis werken. Dat liet ik mij geen twee keer zeggen! Ik vind het wel nog wat gek om thuis te telefoneren met mensen, haha, maar het was ook wel fijn! En ik was natuurlijk dubbel zo snel echt thuis van mijn werk 😉 haha. Ik heb heel de namiddag gelezen en een mini dutje gedaan.

’s Avonds had ik girlsnight met m’n schoonzusjes en -mama. We brachten een bezoekje aan de Pizza Hut, wat heel erg lekker was maar voor de rest wel wat tegenviel. Alles was daar zo vuil! De kommetjes, het bestek, de glazen. Daarbij waren we nog aan ons voorgerecht bezig toen ze onze pizza al kwamen brengen. Hoe raar? Maar uiteindelijk was het wel leuk door het fijne gezelschap natuurlijk!

Zaterdag 30 juni.

Mijn favoriete dag van de week! Ik haalde mijn pakketje met boeken op. Ik kocht een tijdje geleden een paar boeken van Talitha over. Niet dat ik geen ongelezen boeken meer heb hoor 😉 David en ik gingen inkopen doen voor zondag (etentje!) en ik bracht nog een bosje pioenrozen mee (zo mooi!) en een ligbedje en een speaker zodat ik buiten muziek kan luisteren. Verder heb ik zo goed als heel de namiddag lezend buiten doorgebracht op mijn nieuwe ligbedje <3 (ik was letterlijk een minuut binnen om mijn zonnebril te halen en er had al een vogel op gescheten. Mensenlief. Ook zo typisch! Maar dat kon de pret alsnog niet drukken want yay ik heb eindelijk een bedje om buiten te chillen!) En ohja! We kochten ook zo’n zonnebloembadje / zandbak voor Archie omdat hij het altijd zo warm heeft (en stiekem ook gewoon voor ons hoor 😉 ). Dan kan hij lekker afkoelen. Hij moet voorlopig nog een beetje geholpen worden maar als hij er eenmaal in staat, vindt hij het wel leuk denk ik.

Zondag 1 juli.

Yay! ’t Is juli! Ik heb sinds zaterdag vakantiegevoel en ’t is ook nog maar twee weekjes aftellen tot ik bijna drie weken vakantie heb. Olé! Vandaag was grotendeels een herhaling van zaterdag, behalve dat ik naast het chillen en lezen ook groentjes heb gesneden voor ons etentje en de dressing heb opgeruimd. Om de zoveel tijd komt mijn schoonfamilie eens eten (we hebben een beurtrol voor het organiseren van etentjes). Aangezien nog altijd zo warm was, kozen we voor wraps met kip en groentjes. Fris en niet te zwaar! Heb er helaas geen foto’s van. Haha. Dat vergeet ik dan altijd. Maar het kindje van mijn schoonzus en -broer was er ook bij en het is zo schattig om te zien dat ze Archie leuk vindt. En verder had ik m’n niet-zo-nieuw-nieuw playsuitje aan.

En ik sluit af met deze boodschap:

Heb jij deze week iets memorabel meegemaakt?

11 thoughts on “Deze week #18

 1. Mooie week heb je gehad! En ik kan je alleen maar gelijk geven dat je zo geniet van het zomerweer! Trouwens, die laatste quote kwam aan. Maar echt. Ik zit eventjes in een minidipje weer, ook door mijn perfectionisme. Maar ik merk dat ik er sterker doorsla, maar hij kwam binnen. Dankjewel Irene 🙂

  1. Fijn om te lezen dat je er iets aan hebt gehad! Minder fijn dat je in een dipje zit / zat. Hopelijk raak je er snel weer uit! <3

 2. Wat heerlijk dat je de vakantie in het vooruitzicht hebt! Drie weken lang – hoe lekker! Toevallig heb ik deze week ook een dag thuisgewerkt, omdat de bussen hier staakten. Mooie quote ook op het eind trouwens!

 3. Een hele fijne week! Behalve dat treinvervoer dan… Maar wat een vrolijke foto’s ik kan gezien dat je genoten hebt! Mijn week was mijn verjaardagsweek dus ik heb ook genoten!

 4. Hoi! Grote witte plant is de berenklauw. Heel gevaarlijk als je er aan komt, is fototoxisch. Kan je van verbranden als je daarna in daglicht loopt!

  En hopelijk blijft dat zomers weetje nog langer, dat zal Archie ook wel leuk vinden waarschijnlijk 😀

  1. Ik dacht het al maar ik wist niet dat dat zo gigantisch werd! Ben er gelukkig niet aan geweest! 🙂

 5. Wat staat die playsuit je leuk! Het klinkt als een fijne week en vakantie in het vooruitzicht hebben, is altijd lekker. Ik ben vorige week in Lyon geweest voor een taalcursus, dus dat was meteen het memorabele ding van de week.

Comments are closed.