Deze week #16

Woepsie, ik schreef vorige week geen overzichtje omdat, mja gewoon daarom. Haha. Ik maak de laatste tijd ietsjes minder foto’s want tegen ‘s avonds is mijn Iphone dood en dan laad ik hem meestal ook niet meer op tot ik in bed lig. En tegenwoordig gebeuren de meeste avonturen ‘s avonds aangezien ik overdag op mijn werk ben en ik ga daar geen foto’s lopen maken. Misschien durf ik het ooit aan maar nu nog niet 😉 Maar alsnog heb ik vorige week een paar fijne herinneringen vastgelegd!

Anyway. Het was een best wel chille week eigenlijk. Meteen mijn laatste week opleiding op mijn werk ook. Ik weet niet meer wat er dinsdag allemaal gebeurde, maar woensdag verhuisde onze Baloe naar mijn schoonzus. Zij wou ooit wel graag een poes en bij ons kon hij niet meer blijven omdat we Archie houden en die twee, dat lukte niet. Hij is daar sowieso veel gelukkiger want hij kan overal in huis en in de tuin rondlopen zonder aangevallen te worden door een iets te enthousiaste hond. We mochten bij haar spaghetti blijven eten (zeggen we geen nee tegen!). Altijd lekker en wij eten hier thuis eigenlijk niet vaak spaghetti.

Donderdag maakte ik eindelijk mijn juni pagina’s in mijn bullet journal. Ik ga nog maar eens trackers proberen (heb ze ondertussen nog wel een beetje aangepast en er een extra bij gemaakt voor m’n 10.000 stappen per dag). Het enige waar ik niet zo tevreden mee ben is met de ‘d’ van ‘moods’ en met het lettertype van de quote. Maar ja, zo gaat dat hé.

Donderdag was ook de laatste dag opleiding. Als soort van afscheid gingen we met twee van onze lesgevers een pizza eten in Brussel. Ik at een hééééél lekkere pizza salami maar ik heb er helaas geen foto van. ‘t Heeft mij alleszins enorm gesmaakt, ook al kreeg ik hem niet helemaal op. Haha.

Vrijdag was mijn eerste ‘werkdag’ maar alsnog heb ik zelf nog niet echt gewerkt. Ik mocht een dagje meeluisteren met één van m’n nieuwe collega’s. Aangezien ik een vroege shift had, was ik al klaar om 14.30u en had ik dus nog een heel stuk van de namiddag met een boek. Helaas wel op de trein maar ik probeer het echt te zien als ik-ben-klaar-met-werken-en-heb-wat-me-timetijd. Ik las het derde boek van de Helen Grace serie uit (van M.J. Alridge). Toen ik thuiskwam was ik zo moe dat ik niets anders heb gedaan dan Criminal Minds gekeken en gedut tot het lief thuis kwam.

Vrijdagavond deden we een McDo’ke en kreeg ik daarna een kleine inzinking in een pashokje omdat ik ineens-niet-zo-ineens zag dat ik aangekomen was en dacht dat ik moddervet aan het worden was. Beetje overdreven. Maar oké. Het huilen stond mij echt nader dan het lachen eigenlijk, maar gelukkig is daar dan het lief die alles in alle toonaarden ontkracht en nog altijd vindt dat ik er prachtig uit zie dus toen voelde ik mij weer beter. En die McDo heeft mij wel écht gesmaakt dus geen schuldgevoel meer! 😀

Zaterdag was een dag dat we iets te veel geld uitgaven. We kochten een picknicktafel en een nieuwe stoel (in de Casa) en jongens, het is echt zo’n zalig ding! Ik schrijf binnenkort nog wel iets over onze woonkamer 2.0 want er zijn wel wat dingen veranderd. Anyway, die stoel is dus groot, rond en inclusief een zacht kussen waar je dus echt lekker in kan gaan liggen. Als we een beetje proppen, passen we er met twee op maar met Archie gaat het iets makkelijker. Ik gok dat het lief er in het weekend al zo’n drie keer in in slaap viel.

‘s Avonds was ik alleen thuis en besloot ik voor mezelf een quiche te maken met prei en ham. Superlekker! En ik keek Harry Potter and the Deathly Hallows. Er is zo’n eng stukje met Mathilda Belladonna die in een slang verandert. Dat moet ik altijd doorspoelen. Haha. Maar een van m’n all time favoriete scenes zit er ook in (als Harry en Hermelien dansen in hun tent op een prachtig liedje van Nick Cave <3).

Zondag was een beetje een luie dag. We keken in de voormiddag Millionaire Matchmaker (guilty pleasure!), maakten een fijne wandeling met Archie en brachten een bezoekje aan de rommelmarkt hier in de buurt. ‘s Middags kwamen mijn broer en zijn vriendin eten. Zij maakten wraps met kruidenkaas en ham / zalm als voorgerechtje en wij maakten ook nog wraps als hoofdgerecht, maar dan met kip, tomaatjes, paprika en spicy chipjes. Wraps zijn altijd goed! 😀 En we konden meteen onze nieuwe picknicktafel uitproberen! Ik vind het echt héél leuk dat we nu ook buiten kunnen eten, al zal het ook weer niet zo vaak voorvallen want het lief heeft heel erg last van hooikoorts (maar hij gaat normaal deze week naar de dokter om een spuitje zodat het hopelijk snel over gaat). En de namiddag was ook lui. Zo gaat dat op zondag.

Oh ik ben dus groene vingers aan het krijgen hé! Ik vind het steeds leuker om met onze planten bezig te zijn en we zijn nu ook volop stekjes aan het laten wortelen (oa van onze monstera!). Altijd spannend of het lukt want eigenlijk doen we maar gewoon wat. Maar ‘t is wel heel leuk. Ik deed ook een poging om tomatenplantjes te laten groeien. Of ja, ik stopte wat zaadjes in potjes in ons mini serretje. Ben heel benieuwd of het gaat lukken!

Maandag: werkdag numero uno. Ik werk in een shiftensysteem en moet deze week pas om 12.30u beginnen. Gevolg: geen volk op de trein. Ik zat helemaal alleen in een wagon! Is voor de verandering ook wel eens fijn eigenlijk. Alleen was ik echt mega mega zenuwachtig. Ik probeerde mijn gedachten te verzetten met een boek en buikademhalingen maar het had niet heel veel effect. Na een uur of twee begonnen mijn zenuwen wat te zakken en voelde ik me meer op mijn gemak. Ik ga wel blij zijn als ik alles goed onder de knie heb.

Ik was rond 20u thuis en het lief had m’n avondeten al voorzien! Volkorenpasta met héérlijke tomatensaus (en ik kan er dinsdag nog van smullen op mijn werk).

Nu ik er zo op terugkijk was het echt een fijne week! Op het moment zelf voelt dat niet altijd niet zo maar als ik dan achteraf terugkijk op de foto’s, besef ik hoe fijn het was.

Hoe was jouw week?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 thoughts on “Deze week #16

 1. Ja planten stekken! Leuk 🙂 hier een hobby geworden 🙂 Die stoel ziet er relax uit, als je er in in slaap kunt vallen zal die absoluut lekker zitten 🙂

 2. Wij zijn de Harry Potter films ook weer aan het herbekijken komend weekend kijken we de twee laatste films. Om de één of andere reden heb ik die nog nooit gezien toch weet ik al ongeveer hoe de filmreeks eindigt btw, millionaire matchmaker is echt zoooo’n graaf programma moet daar altijd zo mee lachen als Patty de vrijgezel naar zijn/haar voeten geeft

 3. Haha, dat stukje met die slang in Harry Potter, daar ben ik dus letterlijk bij opgesprongen toen ik het de eerste keer zag in de bioscoop. Je ziet het zooo hard aankomen en toch. Ik wist niet eens dat dat kon, zo opveren, haha, well it can!

 4. Mijn week was: werk werk werk en kine. Ik zal blij zijn als het donderdagavond is en het weekend kan inzetten. Ik heb het zo nodig. Nog een fijne week gewenst!

 5. Oehhh, klaar zijn om 14u30 is wel chill, dan heb je nog bijna een hele dag over! Allez, zo voelt dat dan wel. Maar wel erg vroeg opstaan als je met de trein moet, zeker? Superleuk dat jullie Archie houden, maar jammer dat Baloe dan weg moet. Klinkt wel alsof ie een fijne thuis krijgt en zo zie je hem toch ook nog af en toe he! Ik zou me niet kunnen inbeelden dat onze fluff Ball ooit ergens anders woont. Vraag me ook af wat Baloe daar dan eigenlijk zelf over denkt (voor zover ie kan, obviously). Nieuw huis met nieuwe mensen, maar dan toch nog soms de oude mensen weer zien haha enfin ‘t is een kat, ja, ik weet het, maar ik verplaats me daar dan altijd in

  1. Ja ik vroeg ik mij dat dus ook af hé. Maar hij kent de zus van David wel want Baloe woonde eigenlijk eerst bij David en zijn ouders (en zijn zus tot zij verhuisde) en wij mochten hem meenemen omdat David eigenlijk vooral de poezenverzorger was. Maar ik houd mezelf gewoon voor dat hij happier is want hier kon hij alleen maar in de garage en was hij zijn plekje in huis kwijt en daar is hij de koning 🙂 Maar ik moet zeggen dat ik het er wel wat moeilijk mee had hoor.
   En ik moet om 7u de trein nemen dus rond 6u sta ik op. Vind ik wel vroeg maar ja ik troost mij dan inderdaad met het gedacht dat ik nog een hele namiddag heb :p en dat er nog geen volk op de parking van’t station staat, dus dat ik helemaal vooraan kan staan én dat bijna geen volk op de trein zit 🙂

 6. Nu heb ik ook echt zin in spaghetti haha! Linkt inderdaad als een leuke week! Ik ga deze week nog even knallen voor wat deadlines, en over 1,5 kan ik gaan genieten van mijn zomervakantie! Liefs

  1. Ha leuk! Ik ben ook benieuwd! Mijn schoonzus heeft ook tomaatjes geplant en bij haar groeien er echt al plantjes uit dus ik hoop dat het hier ook lukt!

 7. Zo te lezen heb je een fijne week achter de rug! Wat heerlijk, zo’n stoel waar je echt in kunt wegkruipen. En zo fijn dat David je van de onterechte gedachten over je gewicht af kon helpen. Goud waard, zo’n vriend 🙂 Ik ben benieuwd naar je tomatenplantjes!